jump to navigation

Nytt bibliotek i Luma 25 mars 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Mer läsning och bättre bibliotek.
trackback

Igår invigde vi det nya biblioteket i Luma. Biblioteket är en del av stadens satsning på en biblioteksstruktur som går ut på att biblioteken ska ligga där stockholmarna är och vara öppna när människor har tid att vara där.

Det nya biblioteket i Luma är ett större bibliotek, med mer plats för barn och mer utrymme för barnens utveckling. Det nya biblioteket har barnavdelningen som ingång och speciella interiörer som en djungel och barnens egen dockteater. I det nya biblioteket inleds ett unikt samarbete med Insamlingsstiftelsen Lek för Hållbarhet, som har utvecklat konceptet Retoy. Lumabiblioteket i samarbete med Retoy blir en lekfull mötesplats med miljö och barnkonventionen i fokus. Här kan man läsa, leka och lära. Bland många olika aktiviteter märks leksaksbytardagar och workshops. Under fredagen och lördagen den 25 och 26 mars pågår sedan en rad invigningsaktiviteter, bland andra presentation av Retoy Lab och samarbete med Unicef, högläsning av Mark Levengood, musik av Bröderna Lindgren band, barnmusikal med Snårpan och leksaksbytarbazar.

Det var ingen som trodde, när Sjöstaden planerades att det behövdes ett stort barnbibliotek. Men det behövdes – och nu har vi det. Det är precis så biblioteket skall utvecklas. Möjligheterna till att möta litteratur, kultur och bildning skall finnas där Stockholmarna finns. Stora som små stockholmare.

/Madeleine

PS: Vill du se rörlig bilder se på ABC-inslaget City på 90 från igår! Och besök bibliotekets hemsida.

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: