jump to navigation

Stockholmsarenan växer fram – första läktaren snart på plats 7 mars 2011

Posted by davidlindberg in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Arbetet med Stockholmsarenan och den prefabricerade stommen går framåt. Idag startade montaget av läktargradänger, läktartrappan, på vilka arenans stolsrader monteras. Den västra sidan, längs med Arenavägen, beräknas bli klar under våren.

Den prefabricerade stommen består av hela 19 000 delar och utgör den bärande ramen till Stockholmsarenan. Tillverkningen av stomkomponenterna sker parallellt i 8 fabriker i Sverige och Finland. Allt för att tidsschemat ska hålla. Det första evenemanget, av redan 51 stycken inbokade första året, i Stockholmsarenan beräknas gå av stapeln under våren 2013.  

Globen City är redan idag norra Europas ledande evenemangsområde. Dock har bristen på en större evenemangsanläggning länge varit en aktuell fråga. Med Stockholmsarenan blir Globenområdet mer komplett som evenemangsområde, och kan erbjuda både arrangörer och besökare en bred variation av arenor med unika möjligheter. Allt från 3500 åskådare i Annexet upp till 40 000 i Stockholmsarenan. Arenorna kommer att komplettera varandra på ett utomordentligt sätt, och utgöra själva basen av det framväxande Stockholm Entertaiment District.

/David

Mer om Stockholmsarenan: www.stockholmsarenan.se
ABC: Stockholm på 90 sekunder (inslag om händelsen)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: