jump to navigation

Selam gör succé i Etiopien! 25 januari 2011

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
trackback

Den stockholmsbaserade musikarrangören Selam gör succé i Etiopien, kunde man läsa om SvD häromdagen. Nu är de hemma och redogör för en succé där 8000 personer deltog.

Selam är ett utmärkt exempel på den nödvändiga internationaliseringen av svenskt kulturliv där omvärlden berikar musiklivet här och där svenska musiker kan bidra med sina erfarenheter i samarbetsländerna. Så här skriver de:

Festivalen inleddes med två intensiva workshopdagar i management, ljudteknik, radioteknik och copyright med inbjudna talare som belyste aktuella frågor inom östafrikansk musikindustri. De inbjudna internationella artisterna ledde även egna workshops och bjöd på uppskattade musikaliska smakprover inför festivalen.
Selam Festival bjöd på internationella artister som Simone Moreno (SE), Muthoni The Drummer Queen (KE), Benon (UG)och Daniel Lemma och Emilia (SE) som alla sammanstrålade med flera av Etiopiens mest populära artister som Eyob och Tsedenia. Det stora medieuppbådet både innan och under festivalen bidrog till succén via ett flertal intervjuer både i radio och tv.
Selam i samarbete med Yisakal Entertainment vill härmed sända ut en stort tack till artister, delegater och publik, ett varmt tack till våra finansiärer Sida, Svenska Institutet och stort tack till Svenska Ambassaden; alla ni som var med och gjorde den andra upplagan av SELAM FESTIVAL i Addis Abeba, Etiopien till en succé!

SvD: Svensk festival stärker etiopisk scen

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: