jump to navigation

Äntligen betalt för Strömsborg 20 januari 2011

Posted by davidlindberg in Okategoriserade.
trackback

Den nya fastighetsnämnden har haft sitt första möte. En punkt på dagordningen värd att uppmärksamma, förutom verksamhetsplanen och budgeten för 2011, gällde stadens fastighet Strömsborg.    

Den internationella organisationen IDEA har nämligen under en lång period fått sina lokaler hyresfritt av Stockholms stad. Sedan 1995 hyr det internationella demokratiinstitutet IDEA välkända fastigheten Strömsborg 1, vackert belägen på en ö mellan Gamla Stan och Tegelbacken, i Stockholm. Det var det dåvarande finansborgarrådet Mats Hulth (S) som erbjöd IDEA att husera i fastigheten ”avgiftsfritt på obestämd tid”. Under årens lopp har åtskilliga försök gjorts att få till ett avtal med IDEA, men alla har misslyckats. Problemet är att IDEA, som internationell organisation, har rättslig immunitet. Staten har dock under senare år gått in och tagit ett visst ekonomiskt ansvar.

Men nu har vi så slutligen kommit överens med staten om ett heltäckande hyresavtal, som kommer reglera hyresförhållandena efter marknadsmässiga förhållanden. Det är mycket bra att få ett bra slut på denna tråkiga och pinsamma historia. Kommunala pengar ska inte finansiera detta som helt uppenbart är statens ansvar.

Jonas

Annonser

Kommentarer»

1. Efter 15-års strid börjar regeringen betala hyra » Stockholmsvänstern – Vänsterpartiet i Stockholms stad - 18 februari 2011

[…] är kul att vara i opposition när borgarna löser problem. Det kanske är ett minimalt problem, men ändå. Visste ni att det där huset som ligger på […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: