jump to navigation

Årets Torghandlare 15 december 2010

Posted by davidlindberg in Öppna upp det offentliga rummet, Från huvudstad till världsstad.
trackback

Igår korade Madeleine årets torghandlare 2010. Priset gick till Mathias Svensson, på Farsta torg, som fick bäst betyg i den undersökning med anonyma provköp som genomförts av fastighetskontoret i samarbete med Galepo Restaurangkonsult. Undersökningen med anonyma provköp genomfördes under tre dagar. Då tittade man bland annat på köpupplevelsen för kund, kundbemötande, varukunskap och att varorna höll vad säljaren lovade.

Förnyelsearbetet av torgstånden i Stockholms stad fortsätter. Det handlar bland annat om att bättre anpassa torghandeln till dess stadsdelsmiljö samt att kvalitetssäkra verksamheten. Initiativet att utse årets torghandlare är en del i detta arbete.  

Nu fortsätter vi att öppna upp och utveckla det offentliga rummet. En fungerande torghandel, som är tillgänglig för alla och där kunderna får en bra service, utgör ett glatt och färgrikt inslag i gatulivet. Torghandeln i Stockholm är därför en mycket viktig del av den levande stadsbilden.

Pressmeddelandet:  Årets torghandlare utsedd

Annonser

Kommentarer»

1. Kent Karlsson - 15 december 2010

”Nu fortsätter vi att öppna upp och utveckla det offentliga rummet”

Vilka kulturella yttringar ryms inom ramen för det som är din definition av det offentliga rummet – mao finns där någon begränsning ?

2. AmandaLövkvist - 15 december 2010

Det beror väl på vad man menar med ”kulturella yttringar”. En kulturell yttring kan ju vara nästan vad som helst. Dt finns ju lagar om förargelseväckande beteeende och skadegörelse till exempel, så det är klart att det finns begränsningar. Om dessa begränsningar kommer det alltid pågå en diskussion om vad som är rimligt, och det är en del av mänskligt liv, konsensus når vi aldrig i den frågan, tack och lov. Det som är syftet med vår politik är att det skall bli mindre krångel när det gäller att ordna till exempel marknader, konserter mm. Det är det vi åsyftar i citatet som du kommenterar ovan. Och där finns det ju begränsningar som har med trafiksäkerhet,framkomlighet, nedskräpning,mm att göra. Det är viktigt att det löses på ett smidigt sätt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: