jump to navigation

Gå till biblioteket och hitta det du inte ens visste att du letade efter 23 november 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Internet och kulturen, Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: ,
trackback

Agneta Klingspor i Expressen oroar sig för  bibliotekets inköp av litteratur. Ja, biblioteket köper in även populär och samtida litteratur och detta är upphandlat av en näthandel. Just för att bibliotekets personal ska ha mer tid att med omsorg välja den övriga litteraturen. Som vi sagt tidigare: Biblioteken ska ha låga trösklar och stora djup. Den som vill försäkra sig om att det är så kan ju bara gå till biblioteket och se efter själv vad som finns. Man kan börja enkelt och bekvämt hemifrån: 1) Gå in på www.biblioteket.se och sök i katalogen. 2) Se vilka böcker som bibliotekarierna rekommenderar i ”Biblioteket tipsar” eller ”Långa svansen”. 3) Se efter vilka böcker som rekommenderas under rubriken ”Nytt på hyllorna” på bibliotekets första sida. 4) Gå till biblioteket och se dig omkring i Rotundan. 5) Gå på lunchsamtalet i morgon på medborgarplatsens bibliotek. Detta är bara ett stickprov, ett axplox av vad biblioteket kan erbjuda.

www.biblioteket.se

Internationella biblioteket 

Biblioteket tipsar

Kommentarer»

1. Lars Lundin - 23 november 2010

”Just för att bibliotekets personal ska ha mer tid att med omsorg välja den övriga litteraturen.” Tror Madeleine att bara för att en lögn upprepas tillräckligt många gånger kommer den att uppfattas som en sanning? Den tid du talar om finns inte sedan personalinskränkningarna trädde i kraft!

2. Martin - 24 november 2010

Lars Lundin, utan upphandlingen skulle det bli ÄNNU mindre tid till bibliotekarierna, eller hur?

Så ja, gå och tvätta munnen med tvål nu när du sagt så fula saker till kulturborgarrådet.

3. Mario Vargas Llosa skriver om besöket vid Rinkeby bibliotek « Från huvudstad till världsstad - 7 januari 2011

[…] huvudstad till  världsstad: Gå tillbiblioteket och hitta det du inte ens visste att du letade efter GillaBli först att gilla detta […]

4. E-boken väntar på sin första succé i Sverige « Från huvudstad till världsstad - 5 juli 2011

[…] på temat här i bloggen: Uppmaning till bokutredningen, Brännpunkt om e-medier på biblioteken, Gå till biblioteket och hitta det du inte ens visste att du letade efter, Klart med licenser för Makarna Myrdals verk    GillaBli först att gilla denna […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: