jump to navigation

Stockholms filmfestival 19 november 2010

Posted by jonasuebel in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags:
trackback

Just nu pågår Stockholms filmfestival – årets höjdpunkt för alla cineaster. Filmfestivalen har växt för varje år som gått och året upplaga är den 21:a i ordningen.

Under de 20 år som gått har Stockholms filmfestival presenterat närmare 3000 filmer från hela världen och man framhäver ofta unga och oetablerade filmskapare. I snitt var tredje film på festivalen är gjord av en debutant, och i tävlingssektionen får endast regissörer som gjort högst två filmer tidigare medverka.

Själv brukar jag försöka se så mycket film som möjligt under de dagar som festivalen pågår. Hittills har jag sett Hjärtslag och igår Alejandor González Inárritus senaste mästervek Biutiful med en oerhört bra skådespelarinsats av Javier Bardem som den döende knarklangaren Uxbal.

Ikväll blir det This Is England ’86 av Shane Meadows och sen fortsätter filmfrosseriet i högsta tempo igenom hela festivalen. Om man inte köpt årskort som krävs för att se filmerna kan man i år köpa en prova-på biljett som tillåter besök utan att inneha årskort. Missa inte det!

Jonas

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: