jump to navigation

Nyvald till nygamla uppgifter 19 oktober 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
trackback

Nu börjar en ny mandatperiod i Stadshuset. Efter en månad av diskuterande och formerande valdes igår den nya borgarrådskretsen. Folkpartiet får ansvar för skolfrågorna under ledning av Lotta Edholm. Själv kommer jag att ha ansvar för kultur- och fastighetsfrågorna. I detta ingår även att vara föredragande borgarråd för Stockholms stadsteater, Stockholm Globe Arena AB samt Skönhetsrådet. Till Fastighetskontoret förs även den del av Idrottsförvaltningen som förvaltar idrottsfastigheterna. 

Jag lämnar nu över idrottsfrågorna. Det har varit fantastiskt roligt att arbeta med en sektor som bygger så mycket på stockholmarnas ideella engagemang. Jag är stolt över att lämna efter mig nyrenoverade och utbyggda stall, ett 30-tal nya konstgräsplaner, utbyggda utegym, nya bidragsregler som stimulerar tonårsaktiva, nya idrottshallar, en påbörjad unik skejtpark, ett upprustat Grimsta, ett idrottscenter för funktionshindrade i Beckis m.m. Jag kommer att sakna alla kontakter med motionärer, klubbföreträdare och entusiaster, men även det dagliga samarbetet med idrottsförvaltningen. 

Men alliansen gemensamma idrottspolitik fortsätter på den inslagna vägen. Det finns fortfarande mycket att göra för att ge alla chansen att skapa sunda motionsvanor och för att uppnå en jämställd idrott. Regina Kevius kommer på ett föredömligt sätt att leda det arbetet.

En ny mandatperiod formas av tidigare planer och löften, men också av nya ambitioner och den dagsaktuella utvecklingen. Jag ser fram emot att ta ett steg ytterligare på vägen mot ett kulturliv som tar ännu större plats i staden och där tillgänglighet, kvalitet och förverkligandet av nya idéer är ledstjärnan. I det arbetet är en viktigt utgångspunkt att Stockholms kulturliv inte endast är det av kommunen finansierade kulturlivet utan all den kultur som produceras i staden.

Fastighetsfrågorna blir nya och brännande. Stockholm genomgår en stor förändring. En stadsutveckling som skapar en god miljö i en levande stad är avgörande om denna förändring lyckas. Ansvaret för stadens fastigheter spelar en stor roll i en sådan strategi. Med stor entusiasm griper jag mig nu an den uppgiften och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med mina gamla kollegor Sten Nordin, Ulla Hamilton och Joakim Larsson. De nya Regina Kevius, Anna König Jerlmyr och Per Ankersjö ser jag fram emot att lära känna än bättre.   

Nu fortsätter vi i Stadshuset att förhandla budget. Det är skönt att vara i selen igen.

Madeleine

Kommentarer»

1. Kerro Holmberg - 20 oktober 2010

Hej Madeleine, grattis till ditt förnyade förtroende! För att väljarnas förtroende ska upprätthållas krävs ett lyssnande öra och jag frågar: hur stark måste en folkstorm vara för att Du och (fp) ska lyssna? Ärendet Ullerudbacken i Farsta Strand kommer upp imorgon den 21:a. En unik enhet av natur- och kultur från Farstas tidiga historia finns här bevarad intakt. En pärla i Söderort! Vi tar emot massor av nybyggnation och gör det med glädje, dock! Inte här! Hela Farsta Strand inklusive de borgerliga väljarna har ställt sig upp med ett djungelvrål och ändå hörs det inte! Det föder förtvivlan och i värsta fall förakt. (fp) har tidigare hjälpt till att bevara Strandskogen, ställ upp för den imorgon, offra inte en prisbelönad och älskad plats för 23 ynka lägenheter! Lyssna till oss sakkunniga här på plats! Synkronisera er med era väljare här i Farsta Strand, ni har allt att vinna!

AmandaLövkvist - 22 oktober 2010

Hej Kerro!
Vi anser att det är en avsevärd förbättring; två våningar mot gatan och fyra våningar i etage mot parksidan, jämfört med de tio våninghar höga punkthus som tidigare förslogs. Vi tyckte precis som Skönhetsrådet, Stadsdelsnämnden och de boende att det tidigare förslaget var oacceptabelt. Med det nya förslaget passas bebyggelsen in i naturen på ett betydligt mer harmoniskt sätt. När det gäller genomfarttrafiken och parkeringar är det något man kommer hålla under uppsikt för att se till att störningen inte blir för stor.

De nya bostäderna upptar en mindre del av grönområdet, och promenaderna vid sjön kommer inte att påverkas.

2. Johan - 22 oktober 2010

Den viktiga frågan är fortfarande Madeleine: Hur blir det med nya Djurgårdsarenan på Östermalms IP. Den har du fått många röster för – har du nu övergivit projektet med din nya roll eller gäller dina löften fortfarande?

jonasuebel - 22 oktober 2010

Hej Johan,

Under förutsättning att Djurgårdens IF kan visa en hållbar och trovärdig finansiering kommer Stockholms stad vara behjälplig i att undersöka förutsättningarna för en arena på Östermalms idrottsplats. Löftet att staden i sådana fall kommer att stå för arrendekostnaderna för marken, under förutsättning att de inte skiljer sig alltför mycket från dagens, står kvar.

vänligen
Jonas Uebel

3. Budgeten presenterad « Från huvudstad till världsstad - 25 oktober 2010

[…] I förra veckan presenterades de nya borgarråden och jag fick delvis nya uppgifter som kultur- och fastighetsborgarråd. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: