jump to navigation

Rösta på Folkpartiet på söndag! 17 september 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
Tags:
trackback

Att rösta är en högtidlig handling. Det är en handling som leder till eftertanke, och ödmjukhet inför att leva i ett land där medborgarna har möjlighet att byta ut sina ledare och inför att vara delaktig i sitt lands styre. Hur man röstar spelar roll. Särskilt i det här valet.

Sverige har under alltför många år dominerats av ett parti och därmed en tankevärld. Det tar lång tid att bryta mönster, vanor och tankesätt. Det finns många olika sätt att se saker på. Olika infallsvinklar och olika idéer leder vårt samhälle framåt. Därför var Socialdemokraternas problemformuleringsprivilegium så förödande. Det ledde till bankkriser, avdragshets och en för hög tillit till det offentligas förmåga att lösa även vardagliga problem.

För mig är det viktigt att politiken gör det möjligt även för dem som inte vill göra som majoriteten, för dem som vill skapa något eget eller bara vara ifred, att forma sina liv. Därför blev jag en gång liberal. Därför är det viktigt att ge Alliansen i Stockholm och i regeringen förnyat förtroende.

Folkpartiets röst i Alliansen är viktig. Skolan är nyckeln för utveckling. Det kommer den att vara även i framtiden. Alla, oavsett bakgrund, ska kunna skapa sin egen framtid genom en god skolgång. Jan Björklund gjorde skolan till en politisk fråga och fortsätter ge den högsta prioritet. Det ska den ha. Utbildning är nyckeln till frihet för alla.

Men Folkpartiet är också de utsattas röst: för lärlingsutbildning för dem som annars riskerar att slås ut, för parboendegaranti inom äldreomsorgen, för särskilda resurser till skolor i förorten, för ökade åtgärder mot hemlösheten och för global solidaritet med ett högt bistånd och försvar för mänskliga rättigheter.

Under denna mandatperiod har jag särskilt arbetet med kultur- och idrottspolitiken. Mitt och Folkpartiets fokus har varit tillväxt i kulturlivet så att fler stockholmare drabbas av kvalitetskulturen och modernisering och utbyggnad av Stockholms bibliotek. Stadens stöd till kulturlivet har varit och ska fortsätta vara starkt.

Inom idrottspolitiken har målet varit att få fler stockholmare i rörelse genom att satsa brett och stort på investeringar i idrottshallar, konstgräsplaner, trygghetsanpassade motionsspår, utegym och upprustning och nybyggnation av ridanläggningar i Stockholm.

Demokratin är inte för en gång given. Rasismens fula tryne visar sig i Sverige. Där går toleransens gräns. Lägg din röst på Folkpartiet på söndag.

Madeleine

Kommentarer»

1. Micke - 17 september 2010

I Aspudden får du nog inte alltför stort förtroende och du vet nog varför.

2. eva - 17 september 2010

Liberal =”För mig är det viktigt att politiken gör det möjligt även för dem som inte vill göra som majoriteten, för dem som vill skapa något eget” är din egen formulering ovan.Jag tycker inte du levt upp till detta. I frågan om ett gammalt genuint bad i Aspudden har du pratat om en ”tyst majoritet” som du sett dej som talesman för.- men tyvärr kan jag inte rösta på ett parti där den ansvariga kultur- och idrottsministern varit så totalt odemokratisk. Att sitta i Stadshuset och lyssna på hur du står och säger att man gjort ordentliga utredningar och det varit samtal om förutsättningar – när man vet att det inte är sant – ett spel för gallerierna!
Genom ditt agerande under resans gång har jag sett vilket oärligt spel som sker hos dem som ska representera oss medborgare, hur personlig prestige och engagemang får styra.När man får höra argumentet varför man ska satsa på ett ridhus (Som jag tycker är bra) : -”för min dotter rider där” – skorrar i mina öron.

3. Lina Moon - 18 september 2010

Jag kan bara instämma med föregående talare till punkt och pricka.

Man blir mörkrädd, att det får gå till så i politiken, vi satt alla och funderade på VAD exakt det var som var hållhaken med badet, och undrade om MS kanske var korrupt, kanske lovat någon bygg herre något..det kändes nästan så, i och med att MS inte under några omständigheter tänkte komma till badet och se med egna ögon.. det luktar fortfarande VÄLDIGT ILLA om hela arendet, och kommer göra det mycket länge, vi glömmer inte i första taget, inte heller de 80-90 åriga kvinnor som gick dit 2 ggr i veckan för att få fysisk och social stimulans, nu sitter de ensamma hemma. Men de kan ju gå till högdals hallen.
…eller gå och rida.

4. Ola Schubert - 18 september 2010

Du kan inte bara plocka russinen ur kakan Madeleine.

5. Karin aurell - 19 september 2010

Joho du Madeleine Sjöstedt. Har du hört ordspråket
”Det är så dax att be till Gud nu, när Fan står i farstun”

teodork - 20 september 2010

Hej Karin!
Vi är hursom väldigt glada för det förnyade förtroende vi fått av stockholmarna.

/Teodor

6. Karin aurell - 21 september 2010

Ett minskat förtroende!

teodork - 21 september 2010

Hej igen Karin!
Vi är som sagt glada och tacksamma för det förtroende Folkpartiet fått av väljarna i Stockholms stad, och att vi faktiskt gått framåt 0.5%.
/Teodor

7. Karin aurell - 21 september 2010

Titta här då ,Teodor
Minusresultat för (fp) i Aspudden C i valet år 2010
http://www.val.se/val/val2010/valnatt/K/valdistrikt/01/80/3909/index.html

Det kostade inte bara pengar att riva Aspuddsbadet, Madeleins Sjöstedt.

8. Tonie Herteby - 21 september 2010

I vår stadsdel har folkpartiets förtroende nästan halverats vilket är mycket beklagligt. Vad kan det bero på att de boende i Aspudden och Midsommarkransen är så missnöjda med folkpartiet, kan möjligen frågan om Aspuddsbadet ha någon betydelse?

http://www.val.se/val/val2010/valnatt/R/valdistrikt/01/80/3909/index.html

9. Karin aurell - 22 september 2010

Sjöstedts kostsamma valresultat för rivningen av Aspuddsbadet !

TITTA TEODOR. Smakar det, så kostar det !
http://www.val.se/val/val2010/valnatt/R/valdistrikt/01/80/3909/index.html

10. Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Tack för den här tiden! - 29 september 2010

[…] Beijbom, Sörliden, Adam Cwejman, Peter Soilander, Hans Åberg, Jesper Svensson, Pär Gustafsson, Madeleine Sjöstedt, Lotta Edholm och Martina […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: