jump to navigation

Manifest för Stockholmskulturen 16 september 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

I dag har SvD kultur en artikel med mig och Robert Mogert (S) om Stockholmskulturen. Samtidigt passar jag på att släppa Manifest för Stockholmskulturen, där vi visar hur vi under nästa mandatperiod kommer fortsätta arbeta för att kulturlivet i Stockholm skall växa och utvecklas.

Liberal kulturpolitik syftar till att garantera det fria ordet genom att skapa goda möjligheter för ett dynamiskt och oberoende kulturliv. Ett kulturliv som är helt beroende av staten, av kommersiella intressen eller av publiken är aldrig helt fritt och starkt – ett självständigt kulturliv måste stå på flera ben. En röd tråd i vår kulturpolitik är att Stockholms kulturliv skall växa och nå fler människor oftare. Teatrar, bibliotek, offentlig konst – allt detta är delar i en kulturell infrastruktur och ett samtal som vi vill att fler skall delta i.

I vårt Manifest för Stockholmskulturen ser du våra visioner för Stockholmskultur och hur vi praktiskt tänker arbeta för att uppnå dem. Kulturpolitik skall inte handla om att skyffla bidrag hit och dit, en kulturpolitiker måste våga ha visioner.

SvD: Tolv valfrågor till kulturens kombattanter

Manifest för Stockholmskulturen

Madeleine

Kommentarer»

1. Kent Karlsson - 16 september 2010

”Liberal kulturpolitik syftar till att garantera det fria ordet genom att skapa goda möjligheter för ett dynamiskt och oberoende kulturliv. Ett kulturliv som är helt beroende av staten, av kommersiella intressen eller av publiken är aldrig helt fritt och starkt – ett självständigt kulturliv måste stå på flera ben”
Jag antar att detta påstående inte gällde Aspuddsbadet? Ser du inte hur illa dina påståenden rimmar med verkligheten? Min enda konklusion är att endast en mytomanisk psykopat kan klampa på som du gör: Inkompetent,illasinnad och mytomanisk.
Din bild av hur en demokrati bör fungera ter sig väldigt klar när man ser på ditt agerande.
Du och ditt agerande är inte på något sätt till gagn för en hälsosam utveckling av samhället där dialog är en av hörnstenarna i en frisk demokrati. Därmed sagt så förstör du även för de politiker som faktiskt har ett gott uppsåt.

Sist men inte minst: Det du ännu ej har begripit är att i en fungerande demokrati så är det medborgarna som bestämmer vilken stad de vill bo i sedan kan du försöka skylla ifrån dig på svårlösta demografiska problem. Det vore på tiden att man övergav tanken på att centralisera
arbetstillfällen samt andra viktiga funktioner till Stockholm. Då skulle er ångvälts urbanisering kanske kunna hejdas innan ni bygger sönder allt.

2. Lisa - 16 september 2010

Inte heller gäller det gatukultur, graffiti eller konst som avbildar gamla kommunistiska ledare (medan gamla högerledare går bra). I de fallen anser Madeleine att det är politikerna som ska styra konstens innehåll och budskap.

En seriös diskussion om hur och på vilket sätt politiken, staten och kommunala instanser ska begränsa de grundläggande friheterna hade varit intressant. Tyvärr duckar Madeleine för en sådan diskussion för att istället komma med floskler som hon i handling visat att hon egentligen inte vill försvara.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: