jump to navigation

Startskottet för nya Stockholmsarenan 10 september 2010

Posted by jonasuebel in Okategoriserade.
Tags:
trackback

Idag planterade Madeleine ett träd, som symbol för utvecklingen av Stockholmsarenan och Stockholm som evenemangsstad. Målsättningen är att Stockholmsarenan ska bli Sveriges och en av världens mest genomtänkta arenor ur miljö- och hållbarhetssynpunkt. Tomten där Stockholmsarenan ska stå håller nu på att förberedas för byggstart snarast. 

Hållbarheten bedöms enligt den nationella miljöklassningen Miljöklassad byggnad, där Stockholmsarenan kommer att uppnå guld, vilket är den högsta nivån. Målsättningen är dessutom att nå internationell miljöklass på Stockholmsarenan, med klassificeringssystemet LEED. Bedömningen grundar sig bland annat på den goda infrastrukturen i området som gör det möjligt att ta sig till arenan på andra sätt än med bil, att förnyelsebara energikällor används, hållbar mark- och vattenanvändning, samt en sund inomhusmiljö. 

Förutom att attrahera internationella idrottsevenemang och världsartister så kommer Stockholmsarenan att skapa mer än 600 årsarbetstillfällen vilket är bra för näringslivet i staden.

/Jonas

Kommentarer»

1. Politikerförakt - 11 september 2010

Varför bygga en arena ingen (utom politikerna) vill ha? Varför inte bygga en arena särskilt anpassad för fotbollsevenemang?

2. Madeleine Sjöstedt - 11 september 2010

Hej
Stockholms evenemangsområde behöver en ny arena då Söderstadion byggs. Att bygga för flera evenemang än fotboll gynnar ekonomin i arenan. En kalkyl som håller är en förutsättning för att arenan ska byggas.
Madeleine

3. Politikerförakt - 13 september 2010

Varför byggs det arenor specifikt anpassade för fotboll i flera olika kommuner, utan protester om att de bör omvandlas till flerevenemangsarenor? Solna, Malmö, Kalmar, Borås etc.
Varför vill ni inte att stockholmsfotbollen ska vara ledande de i framtiden?

Vad vi ser nu är ett nytt globenbygge, en stor flopp där hockeylagen inte ens vill spela.

4. Invigning av Tele2 Arena den 24 augusti med Robyn, Kent och Winnerbäck « Från huvudstad till världsstad - 13 februari 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: