jump to navigation

Vi slår oss för bröstet 9 september 2010

Posted by Teodor in Okategoriserade.
Tags: ,
trackback

Idag skriver tidningen City om lokalpolitikers sociala (medie) förmågor.

Folkpartiets gruppledare Lotta Edholm får bra betyg, även om hon missat att svara på ett mail en gång.

Det är bra att medierna undersöker politikers närvaro inom sociala medier. Avståndet mellan medborgare krymper, och vi har också märkt att tröskeln för att höra av sig sänks. Exempelvis överträffar frågor i kommentarorsfältet vida de som kommer i mailform till roteln. Därtill kan fler se och ta del av de frågor som ställs och de svar som ges. 

Vi tycker också att vår blogg – Från huvudstad till världsstad – är ett bra verktyg för oss att kommentera andra i den politiska debatten.

Under augusti månad hade vi 44 inlägg och 293 kommentarer, och slog också nytt besöksrekord vilket var väldigt kul. Totalt har vi haft 4620 kommentarer och frågor sedan starten sommaren 2007.

/Teodor

Kommentarer»

1. Karin aurell - 15 september 2010

Inte undra på att kommentarerna forsar in. Låt Madeleine Sjöstedt fortsätta visa upp sin hybris, så kommer kommentarerna bli i VÄRLDSKLASS.
SJÖSTEDTS HYBRIS ÄR REDAN I VÄRLDSKLASS, MED HÄSTLÄNGDER !

2. Ola Schubert - 15 september 2010

Det är ett stort demokratiskt problem när frågor ställs på bloggen istället för att de ställs till roteln via mail eller brev. Problemet är att ni ju inte har skyldighet att svara på dessa blogginlägg, eller för den delen diarieföra dem. Istället finns en tradition från er sida att inte bemöta kritik sakligt. Madeleine svarar gärna på glada tillrop, med glada tillrop. Men om det är kritik eller besvärliga frågeställningar så håller hon tyst.

Tyvärr så kan ju inte Madeleine slå sig för bröstet, kanske för Lottas bröst, men inte sitt eget. Jag vet att många brev skickats till Madeleine som hon inte svarat på. Jag har personligen endast en gång fått svar av Madeleine, dock så var det ett mail som var skickades av misstag, det var nämligen adresserat till dig Teodor.

Ser ni inte själva problemet med detta?

Mvh/
Ola Schubert

3. eva - 15 september 2010

Vilken sakfråga majoriteten av kommentar/frågor handlade om är inte svårt att gissa. Svaren från Madeleine i denna fråga går att räkna på ena handens fingrar (varav inget var seröst)- är det något att slå sig på bröstet för?
Att man inte bryr sig!
Madeleine skulle kanske istället för att twittra och kvittra i TV, tidningar och radio, ägnat sig åt serös kommunikation med de engagerade som efterlyst detta.
KVALITET I STÄLLET FÖR KVANTITET!

4. KG - 15 september 2010

Kan ni förklara mer exakt varför ni slår er för bröstet? Är det för att Lotta Edholm bara missat ett mail, eller e det för att ni har haft många inlägg och kommentarer i bloggen? Ni kan väl inte ta åt er äran för att Lotta svarar på de flesta mail och att ni har haft många inlägg kan ju bero på att det är många som är missnöjda med ert agerande i olika frågor. Då är det är väl knappast nåt bra?

5. Karin aurell - 15 september 2010

”Tyvärr har det varit svårt driva diskussion med Madeleine Sjöstedt flera gånger udner mandatperioden för att hon mest raljerar.”
/Carin Jämtin

teodork - 16 september 2010

Hej Karin Aurell!
Det är anmärkningsvärt att du hittat ett citat där Carin Jämtin (S), inte håller med Madeleine. Vad kommer härnäst?

/Teodor

Viktor - 16 september 2010

Verkar finnas fler som kan raljera 🙂

/Viktor

6. Max - 15 september 2010

Herregud, detta kommer från Aspuddsbadets baneman Madeleine Sjöstedt som använde sin blogg som veritabel brandvägg. Social media som används för att fullständigt asocialt ignorera alla folkliga behov och intressen. Och sedan tyst skicka vaktbolag, polis och rivningsbolag för att slutföra sitt illdåd.

7. Ola Schubert - 16 september 2010

Kan jag få ett svar på hur ni tycker att bloggen fungerar?? Tycker ni att det representerar den typ av demokratisk dialog som ni vill ha med medborgarna, eller finns det utrymme för självkritik? Eller vill ni bara slå er för bröstet? Madeleine får gärna svara.

Tack.

8. Viktor - 16 september 2010

Det var ju dessutom så att bloggen har stängts av för kommentarer (förutom vissa utvalda) när debatterna kring Madeleines politik gått som hetast.

Jag tror dock att eftersom Sjöstedt hänvisar till bloggen för all kommunikation borde hon vara skyldig att svara på frågor den vägen, och allt som kommuniceras den vägen borde också diarieföras, är det inte så Madeleine Sjöstedt?

teodork - 16 september 2010

Hej Viktor!
Bloggen har aldrig stängts av för kommentarer, och alla kommentarer som inte inehåller personangrepp släpps alltid igenom.

/Teodor

Ola Schubert - 16 september 2010

Fel Teodor, flera inlägg har eliminerats då ni t.ex. tyckte att inlägg hamnat på fel plats, istället för att flytta dem till en mer passande tråd så plockade ni bara bort alla inlägg. Det finns fler exempel på detta.

Kan ni vänligen svara på min fråga jag ställde tidigare?

Mvh/
Ola

teodork - 17 september 2010

Hej Igen Ola, jag vet inte hur man flyttar inlägg mellan poster, tror inte det går. Därför skrev vi att vi tänkte ta bort inläggen och att alla som skrivit dem hade möjlighet att posta om dem i rätt tråd. Sen väntade vi i två veckor och tog sedan bort dem. Ett rätt juste tillvägagångssätt tycker vi och således helt vanlig moderering.

/Teodor

Ola Schubert - 17 september 2010

Precis, en helt vanlig moderering. Men har det diarieförts? Nej. Det är eliminerat för all framtid, såvida ni inte själva sparade inläggen. Det är bloggens stora svaghet, och därför ett stort misslyckande när ni jämför kommentarernas antal med de som kommer in i mailform och tolkar det som någonting positivt. Jag tycker att det är tragiskt att se så många människor använda denna blogg utan att få gehör för sina frågor eller åsikter.

Ser inte ni det problemet? Och varför skickar Madde alltid fram dig Teodor, kan hon inte svara själv på besvärande frågeställningar?

Hon kan sitta och slå sig för bröstet hur mycket hon vill, det ironiska är att just denna tråd visar på hur det egentligen står till med kommunikationen. Hälsa din chef det.

/Ola

9. Karin aurell - 16 september 2010

Teodork
Som svar till dig på din kommentar av mitt inlägg 5.
Du undrar vad som skall komma härnäst. Detta, Teodork!

”steffesundstrom @MadeleineSj Tare j i brasan madde. Vi från farsta kommer att ta över en dag.
12:46 AM Sep 15th via web in reply to MadeleineSj
Retweeted by MadeleineSj”
Hej Steffe ;-))

teodork - 17 september 2010

Hehe sant sant Karin, och då svarade Madeleine:
”@steffesundstrom. Hårt att bli dissad av rockstjärnor under 60 som pysslar med stavgång. Jag lovar jag ska försöka bli lite mera creddig.”

Trevlig helg!
/Teodor

Kristin - 17 september 2010

Vad fint att Madde svarar kändisar. Mig svarade hon inte alls – jag är väl inte lika mycket värd som människa …

Automatiska massmail eller svar via nån sekreterare var allt som kom, oavsett blogg eller mail.

Lågt av en politiker att vara sådär hånfull också, fattar inte att du skriver ”he he” – jag tycker hon är pinsam, det är liksom inte hennes uppdrag att vara rockig och tuff och försöka sätta sig över Stefan Sundström.

Bra att han går stavgång förresten, det skulle kanske Madde också behöva göra?

10. eva - 16 september 2010

Är minnet mycket kort Teodor???

teodork - 17 september 2010

Njae, ibland. Beror på vad du menar. Får nog utveckla frågan lite.

/Teodor

11. Kitt Marteng - 17 september 2010

jag läste att 1500 medborgare hade yttrat sig om senaste slussen förslaget, då sa Madeleine ”en seger för demokratin”
men när 4000 personer som skrev för att rädda aspuddsbadet,var vi en piss i missisippi,den tysta majoriteten skulle räknas.

12. Lina Moon - 18 september 2010

Madelene Sjöstedt uppfattas som ”mediekåt politiker” som bara vill synas för saken skull i det ena och det andra samanhanget, det finns inget djup bakom någonting som läggs fram. I vissa sammanhang raljerar hon och går på som bara den för att synas , när det gagnar henne, men när det verkligen gäller , bemöter hon inte och uppför sig som man kan förvänta sig av en parti representant.Det är beklämmande.

Lina Moon

13. Lina Moon - 18 september 2010

Fortfarande..Vart man än kommer och nämner Aspuddsbadet som revs, nämner folk att det är SKANDAL och att ”den där Madeleine Sjöstedt skulle sättas till svars för det” Det tycker jag också, får man verkligen bete sig hur som helst som politiker och komma undan med det??

14. Ola Schubert - 21 september 2010

Precis, en helt vanlig moderering. Men har det diarieförts? Nej. Det är eliminerat för all framtid, såvida ni inte själva sparade inläggen. Det är bloggens stora svaghet, och därför ett stort misslyckande när ni jämför kommentarernas antal med de som kommer in i mailform och tolkar det som någonting positivt. Jag tycker att det är tragiskt att se så många människor använda denna blogg utan att få gehör för sina frågor eller åsikter.

Ser inte ni det problemet?

15. Ingrid Palmklint - 21 september 2010

Nej, något svar fick inte jag heller på mitt hittills enda inlägg i politik och på denna blogg. Det gällde förstås stängningen av mitt kära Aspuddsbadet. Jag skrev ett långt inlägg och fick aldrig något svar eller kommentar på mina frågor. Hoppas verkligen att inläggen har printats ut och arkiverats för annars är det ytterligare en skandal. Precis som smygrivningen av badet.

teodork - 22 september 2010

Hej Ingrid!
Det är tråkigt om du känner att du inte kunnat hitta svar på dina frågor här på bloggen. Då det var många frågor kring Aspuddsbadet då det begav sig samlade vi alla frågor och svar i några större bloggposter, exempelvis här https://madeleinesjostedt.wordpress.com/2009/10/16/aspuddsbadet-den-langa-historien/
Vi hade dessvärre inte möjlighet att svara alla personligen, utan hoppas att man kan finna svar på sina frågor i svar som redan givits andra. Vi kommenterade också kommentarerna. Att du tyer att badet ”smygrivits” får stå för dig, förvaltningens uppfattning var nog att det var en rätt högljudd och långdragen process, utan att lägga någon värdering i det.

Teodor


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: