jump to navigation

Var ska de nya konstgräsplanerna läggas? 7 september 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
Tags: ,
trackback

Under denna mandatperiod har idrottsnämnden byggt 33 nya konstgräsplaner (blå markeringar) i Stockholms stad, och sex kulananläggningar (röda markeringar). Detta har varit en av våra största investeringar i Stockholmsidrotten, och den har givit mycket viktiga resultat för såväl idrottsrörelsen som spontanidrotten. Du ser alla planerna på kartan nedan:

Det är också viktigt att säga att flera av stadsdelsnämnderna har byggt och kommer att bygga egna konstgräsytor i parker och på mindre grusplaner. (Södermalmsnytt rapporterade om flera sådan projekt på Söder häromveckan.)

De gröna markeringarna i kartan är de konstgräsplaner som redan är klara att byggas under 2010 och 2011. Men vi kommer att göra betydligt mer än så under mandatperioden som kommer.

Det finns ca 50 planer kvar i Stockholm som har grus- eller gräsbeläggning. De används alldeles för lite med tanke på hur värdefull marken är. Konstgräset är nödvändigt för att öka användningen. Frågan till er som läser detta nu – såväl idrottsföreningar som andra – är: Vilka av dessa ska idrottsnämnden först lägga konstgräs på, och varför?

Det är idrottsförvaltningen som är huvudansansvarig för denna typ av planering och prioriteringar. Men det är också en viktig politisk diskussion vilka kriterier vi ska använda i arbetet. Jag är därför mycket tacksam för alla kloka argument och förslag. Ni kan lämna dem i kommentarsfältet nedan eller skicka dem direkt till mig, madeleine.sjostedt@stockholm.se.

Kommentarer»

1. Gerry - 8 september 2010

Det är ytterst beklagligt att ni fortfarande sitter och slår er för bröstet och räknar upp antalet konstgräsplaner ni byggt under mandatperioden för en idrottsföreteelse. Inga av dessa konstgräsplaner kan eller får nyttjas för annat än fotboll. Det är bara en liten del i denna tunnelseende förvaltning och nämnd där en stor fotboll snurrar i slutet.¨KUlan-Anläggningar är 2 ord som får en att tappa all lusten att fortsätta. Sveket med Älvsjöhallen (Som blev privat i och med att Förskolan Opalen hyr den framledes) och hyra denna på kvällstid finns idag ingen förening som har råd med under en och samma säsong. Så här är vi nu tillbaka till ruta 1. Hallbristen, Föreningsförvaltning. Inte mycket har hänt under din Mandat Madeleine men du får säkert en Orreforsskål av Lagrell och gubbarna. Vi däremot inom andra idrotter har idag svårt att i huvudtaget förmå barn och föräldrar att komma till våra bollskolor mm när vi inte kan garantera ens 30 minuter halltid eller på sommarperioder kunna nyttja konstgräs. Men visst trevligt med gräsplaner och Tantoplanen är värd miljoner miljoner för byggherrarna så där vete tusan om det finns någon folkhälso framtid. Tantogårds problemet (RIP kanonscen) löstes men räcker inte utan planen och kolonierna finns även dessa i planerna. Men lycka till för det kan inte alltid vara lätt att göra rätt. Markyta är dyrt och attraktivt så även gamla industrilokaler men har man inte den rätta Inställningen så spelar fagra ord ingen roll. Men som detta bloggmeddelande veckor före val bärjar säkert några extra röster.

2. Micke - 8 september 2010

Att det råder hallbrist är inget jag säger emot. Det skriver jag också under på. Men antalet fotbollsplaner skall inte avgöra antalet hallar. Det är att dansa efter politikernas pipa, och det är exakt vad de vill!

Sen måste jag erkänna att jag mår illa över följande textrad:

”Det finns ca 50 planer kvar i Stockholm som har grus- eller gräsbeläggning. De används alldeles för lite med tanke på hur värdefull marken är.”

Hur mycket är inte marken, där en konstgräsplan ligger, värd som står orörd under flera månader så fort det ligger snö på planen??? Den kostnaden jämfört med vad plog/borstutrustning kostar när felinformerade politiker sätter stopp för en verksamhet för tusentals ungdommar?

Sånt brukar vi idrottsledare kalla för ”självmål”!

3. Röstar gärna på Fp om detta blir av! - 8 september 2010

Snälla Madeleine,
Missa inte att få med Stockholms mest använda/besökta idrottsplats Enskede IP på Prio 1-listan. Enskede har en otrolig massa (mer än 1500) barn och ungdomar födda 1991-2004. Tänk om Enskede IP äntligen skulle få konstgräs som kommer Ungdomslagen för pojkar/flickor till del!
Håller tummarna!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: