jump to navigation

Debatt på Trädgården under bron ikväll 2 september 2010

Posted by AmandaValentin in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Ikväll är det debatt på Trädgården under bron kl 20.00 till 21.30. Debatten handlar om kultur-, nöjes- och klubbliv, hur kulturen placeras och bevaras i Stockholm och hur vi som stad bidrar till kulturella händelser. Välkomna!

/Amanda


Nu inför valet är det dags för debatt på Trädgården.
Självklart ska vi debattera kultur-, nöjes- och klubbliv, hur kulturen placeras och bevaras i Stockholm och hur vi som stad bidrar till kulturella händelser.

Stockholm är idag Nordens huvudstad. Med den enorma tillväxt av människor, bostäder, händelser och attraktioner krävs också en stark kulturell framtoning. Staden har länge varit stark på att visa upp sin kulturella framsida. Med arrangemang, personligheter och händelser så har Stockholm en stor kulturell tradition men det finns också en stor skara människor som var dag arbetar med kultur på ett plan som direkt integrerar med folket. De som på en gräsrotsnivå utvecklar och inspirerar Stockholms kultur. I och med ett beslut från stadens politiker att ta fram en kulturvision år 2030 vill vi med denna debatt ta upp ett par ämnen som skall stärka banden mellan gräsrötterna och makten.

Deltagare

Madeleine Sjöstedt (Fp)
Är Stockholms Kultur och Idrottsborgaråd sedan 2006. Madeleeine har kommit in och rört om i sättet att utrycka sig politiskt. Med hennes dagligt uppdaterade blogg berättar hon om sina tankar och idéer för hur hon ser på Stockholms utveckling. Hennes
senaste utspel har starkt berört danstillståndet och dess innebörd samt ett hårt tryck på att ta fram en intressant vision för kulturens innebörd i Stockholm.

Roger Mogert (S)
Kultur-, arbetsmarknads- och personalborgarråd i Stockholm 2004-2006 samt oppositionsborgarråd sedan 2006. Har jobbat aktivt med frågor om skolan i Sverige och jobbar för att vi ska investera i våra unga stockholmare.

Ann Mari Engel (V)
Är vänsterpartiets representant i kulturrådet i Stockholm. Jobbar idag aktivt som bland annat kanslichef för Svenska Teaterunionen är generalsekreterare i internationella kulturorganisationen.
Ann Mari är gammal filmvetare och lyssnar helst till Bob Dylan och Nationalteatern.

Marie Ljungberg Schött (M)
Marie sitter som ordförande i tillståndsutskottet där samtliga beslut om tillstånd i Stockholmslän tas. Jobbar idag med de nya
alkohollagsutredningarna där förändingar kring stadigvarande och tillfälliga tillstånd ska tas.

Moderator

Julia Skott – Journalist
Jobbar med läsarmedverkan och sociala medier på Aftonbladet där hon skriver krönikor om sociala medier och internet varannan vecka. Skriver om media och journalistik på Same Same But Different, om populärkultur på Weird Science, och om teknik och prylar på Lilla gumman. Sitter i juryn för tävlingen Årets notis.

Debattdeltagare

Jakob Grandin
Har arbetat inom sthlm klubbliv sedan 2000. Ligger bakom klubbsattsningar som Trädgården, Paradise, Marie Laveau, Don Holly mfl. Har sedan flytten till Skanstull varit aktiv I debatten om tillstånd och kulturens verkan på annorlunda platser i Stockhom!

Ola Broquist
Ola är VD för Luger som idag delägs av Live Nation. Ola har jobbat med bokningar och arrangmang i Stockholm sedan mitten på 90 talet. Han har varit en stor drivkraft till det aktiva kulturlivet och till att ge musiker stöd, jobb och etablerande verksamheter i Sverige. Under 2000 har Luger växt med etableringar och varumärken som ??Way Out West? i Göteborg och ?Where the action is? i Stockholm.

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: