jump to navigation

Socialistisk ilska antar bibliska dimensioner 1 september 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags:
trackback

Aftonbladet har låtit publiceras ett furiöst angrepp på Jasenko Selimovic och mig av Daniel Suhonen. I en av de mera intressanta delarna av artikeln anser han att Jasenko är Jesus och jag Paulus.  Säkert är Daniel Suhonen mer Bibelförtrogen än jag, men hur han får ihop Paulus med epiteten ”skarprättare”, och ”grosshandlare” är för mig obegripligt.

(Erik Jennische känner sig för övrigt kränkt över att Suhonen inte hittade lämplig biblisk person att jämföra honom med. Kollegerna har försökt muntra upp med såväl Den helige ande som Johannes döparen).

Vad är då Suhonen han arg på? Att biblioteken får nya former och mer resurser, att demokratin utökas genom e-arkivet, att Stadsteatern fått kraftigt ökade anslag och en ny barn- och ungdomsscen, att det fria kulturlivet fått kraftigt ökade anslag, att fri entré gäller på Stockholms museer, att det fria kulturlivet fått en egen plats att marknadsföra sig på, en fond för innovativ kultur etc?

Suhonens exempel på en kulturovänlig politik är att utbyggnaden av Stadsbiblioteket stoppades och att evenemangsbolaget på Globen såldes till en privat intressent. Suhonens partikamrater i Stadshuset var varken emot det ena eller andra kan jag tipsa om.

Det finns flera tolkningar att göra av den stapel invektiv som Suhonen har åstadkommit, men de kommer inte att presenteras förrän i vårt svar till Aftonbladet. Svaret kommer att utgå från såväl de felaktigheter och inkonsekventa resonemang som Suhonen presenterar, som det ideologiska ursprunget till dessa. Alla som vill är förstås välkomna att ge förslag på hur vi ska prioritera i vårt svar. 

Madeleine,

Kommentarer»

1. Kulturdebatten är i full gång « Från huvudstad till världsstad - 2 september 2010

[…] Underhållande läsning, saklig i stället för biblisk. Madeleine har bloggat om det här: Socialistisk ilska antar bibliska dimensioner. Men fortsättning […]

2. Karin aurell - 3 september 2010

Madelene Sjöstedt, DU VILL UTVECKLA de grupper som inte får kommunala bidrag, sa du i går på Trädgården.
Hur menar du?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: