jump to navigation

Låt dansmuseet vara kvar vid Gustav Adolfs torg 31 augusti 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

Idag har jag skickat ett brev till generaldirektören för fastighetsverket, med en fråga om Dansmuseets framtid. Dansmuseet har efter elva år vid Gustav Adolfs torg fått meddelandet att de måste flytta – för att ge plats åt regeringens kontor!  Stockholm behöver ett dansmuseum, nu när dans blir mer och mer populärt. Platsen invid Kungliga Operan – i vars källare museet startade – är mycket passande och museet med sitt café har betytt mycket för att skapa liv och rörelse på det tidigare lite undanskymda och folktomma torget.

Beslutet att säga upp kontraktet med Dansmuseet från Gustav Adolfs torg aktualiserar frågan om Statens Fastighetsverks prioriteringar i det riksintresse som är Stockholms innerstad och vilken långsiktig plan som finns för bevarandet av kulturfastigheter i staden. Att flytta publika kulturinstitutioner från gatuplan till förmån för stängda kontor är inte en bra lösning för Stockholm. Om behov av centalt belägna kontor skall gå för kulturinstitutioners behov så riskerar innerstaden att bli ett kontorsområde!

Hela brevet kan ni läsa här: Brev till fastighetsverket.

/Madeleine

Kommentarer»

1. Jens Graff, Ordförande i Dansmusei Vänner - 9 september 2010

Madeleine Sjöstedt är den enda politiker som har höjt sin röst angående den permanenta flytten av Dansmuseet i Stockholm. Dansmusei Vänner gjorde en namninsamling som visade att närmare sextusen personer protesterade mot flytten som lämnades till de ansvarshavande myndigheter den 2 juni 2010. Inte en reaktion. Därefter har tvåtusen personer ytterligare skrivit på den protestlista som ligger utlagd på Dansmuseet.
Dansmusei Vänner tackar Madeleine Sjöstedt, kultur- och idrottsborgarrådet i Stockholms stad för att, som enda, ha tagit bladet från munnen till värn för Dansmuseet och den levande miljö som den skapar på Gustav Adolfs Torg i Stockholm.

Madeleine Sjöstedt - 9 september 2010

Hej
Vad roligt att ni hör av er. Dansmuseet är ett viktigt museum på en viktig plats. Låt oss hoppas SFV tänker en gång till!
Madeleine

2. Museet som förgyller Gustav Adolfs torg « Från huvudstad till världsstad - 5 november 2010

[…] läge vid Gustav Adolfs torg har gjort mycket för platsen, för att skapa liv och rörelse, något Madeleine bloggat om tidigare, tillsammans med Operan och Medelhavsmuseet bildar de ett kulturstråk i det annnars ganska […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: