jump to navigation

DNkulturs synpunkter vore värdefulla 27 augusti 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
trackback

DNkultur skrivet nu en tredje krönika om kulturbonusen. Tyvärr finns den inte på nätet, så vitt jag kan se. Den ger träffande definitioner på vulgär vänsterretorik och vulgär högerretorik. Det är precis sådan argument jag brukar behöva bemöta dagligen eftersom jag sysslar med kulturpolitik.

Bonusen går ju inte till ”tjejkväll på Globen”, utan till kvalitetskultur som inte skulle klara sig kommersiellt, det vill säga den verksamhet som redan kvalificerat sig för stadens grundstöd genom att få verksamhetsstöd. För att ytterligare förstärka verksamhetsstödets uppgift att värna konstens egenvärde och inriktning på kvalitetskultur har jag öppnat för en diskussion om att stöpa om grundstödet, verksamhetsstödet, till ett renodlat konststöd. En artikel i ämnet har bland annat publicerats i DN. Det vore roligt om DNkultur läste den, klev upp ur nej-sägarnas skyttegrav och ville delta i diskussionen om hur vi gör Stockholms stads mångmiljonstöd till det fria kulturlivet bättre.

Om vi nu skall utbyta fusklappar så kan jag förse Jonas Thente med en ytterligare: en om stadens nuvarande stöd till kulturen är utformat. Här

Madeleine

Annonser

Kommentarer»

1. Karin aurell - 28 augusti 2010

Johan Kling som gjorde filmen Darling och hans senaste film PUSS, menar att Stockholm är inne i en GROSSHANDLARFAS !!!! KAN DET SÄGAS BÄTTRE ;-))

Vad tror du han menar Madeleine?
Att alliansen idkar Grosshandlarefasoner?

Rot & Rutavdragen är nu kopplade till Grov Kriminalitet i Mångmiljonklassen, enligt Polisen och Skattemyndigheten!

2. Kapten Paddock - 28 augusti 2010

Du kan ju kolla om staden äger marken där DN-skrapan står, då är det väl bara att riva den? Hur svårt kan det vara? Du är ju bra på sådant där.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: