jump to navigation

Stockholms stad och Djurgården överens om att gå vidare med en nya arena på Östermalms IP 17 augusti 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Idag har Tommy Jacobson och Alf Johansson från Djurgården fotboll varit på besök här i Stadshuset. Vi kom överens om detta:

– Vi har idag fortsatt diskussionen som inleddes på vårt möte i början av maj. Vi konstaterar att det finns mycket arbete kvar att göra för att Djurgården ska kunna bygga en arena på Östermalms IP, men att det finns goda möjligheter att lyckas. Säger kultur- och idrottsborgarråd Madeleine Sjöstedt (FP) och Tommy Jacobson, ordförande Djurgården Fotboll

– Staden hälsar Djurgården välkomna att ansöka om detaljplaneändring och senare bygglov för arenan. Jag är positiv till projektet och hoppas verkligen att det blir av. Vårt löfte är att staden kommer att stå för arrendekostnaderna för marken, under förutsättning att de inte skiljer sig alltför mycket från dagens. Arrendekostnaderna är i slutändan föremål för förhandlingar med markägaren. Säger Madeleine Sjöstedt.

– Jag är glad att vi i och med detta möte kan sätta igång den formella processen med att få till stånd en Djurgårdsarena på nuvarande Östermalms IP, säger Tommy Jacobson.

Djurgårdens kalkyler kommer nu att skickas till externa konsulter för riskanalys. Den tid som Djurgården har lagt ned på att ta fram trovärdiga kalkyler för arenan är välinvesterad, eftersom kommunfullmäktige kommer att lägga stor vikt vid realismen i projektet när man beslutar om deltaljplaneändringen.

Från och med nu är det Djurgården som äger processen och kommer att ta ansvar för arbetet.

Staden och Djurgården är överens om att de verksamheter som idag finns på Östermalms IP ska få en minst lika bra ersättningsanläggning i närområdet.

De dokument som Tommy och Alf fick från staden finns här:

ÖIP PM 20100816

Bil 1: Skridsko på Stadion

Bil 2: Juridiska aspekter 1

Bil: 3: Juridiska aspekter 2 och Planprocessen

Madeleine

Kommentarer»

1. M Addesson - 17 augusti 2010

UNDERBART!

Fantastiskt bra jobbat Madeleine.

2. Nima K - 17 augusti 2010

Gött å höra!

Bra jobbat Madde och DIF!

3. Mattias - 17 augusti 2010

Bra Madeleine, hoppas det går i mål nu..

4. Johan - 17 augusti 2010

Underbart Madeleine!

5. Hägersten Family Crew - 17 augusti 2010

Det var som fan, ett steg framåt? Tänker dock inte hylla någon då politik är en jävla massa kryphål, sidospår och fallgropar. Men mitt löfte kvarstår – ett ja till arenan och fp har min och min familjs röst livet ut. Så mycket betyder DIF för oss.

6. Ftroop - 17 augusti 2010

Du har min röst Madeleine!

7. Jacob - 17 augusti 2010

Om detta går igenom så är du en hjälte Madde!

DIF!

8. Martin - 17 augusti 2010

Vill inte ropa ”Tack!” för tidigt, men nu när det verkar som att det tagits ett stort steg framåt vill jag ge dig en liten, liten hyllning. Så fort spaden är i marken har du min eviga tacksamhet. Förstår att du har hela tiden haft stadens bästa i tankarna och att det bästa är att ta det lugnt och försiktigt.

9. Oskar - 17 augusti 2010

Otroligt kul och bra jobbat tillsammans med Djurgården Madeleine!

Hoppas innerligt att det går i mål nu också och det är vi många som vill och ska kämpa för. Gör de det så kommer du få en plats i många Djurgårdares hjärtan för detta är så otroligt viktigt.

Stockholm är Djurgården och Djurgården är Stockholm, det ska bevaras!

/Djurgårdspubliken

10. Kalle - 17 augusti 2010

Härligt Madeleine!

11. Telefonplan - 17 augusti 2010

Härligt Madeleine, fortsätt på samma spår!

12. Väljare - 17 augusti 2010

@Kalle: Du menar väl härligt Djurgårn?

13. Jerker - 17 augusti 2010

Jag hoppas nu att detta stämmer och inte bara ett tomt löfte! Jag och tusentals andra stockholmare vill se att detta blir av nu. Det blir sånt lyft för Stockholm.

14. Jonas - 17 augusti 2010

Bra jobbat Madeleine!

15. Mester - 17 augusti 2010

Härliga tider!
Snyggt jobbat Madeleine – det här kommer du bli ihågkommen för!

16. Cristian - 17 augusti 2010

Härligt! Glad att någonting händer 😀

17. Diamond - 17 augusti 2010

Bra jobbat Madeleine!

18. BlueInn - 17 augusti 2010

Riktigt kul att se, hoppas det fortsätter på samma positiva bana!

19. Martin - 17 augusti 2010

Skönt att läsa, ser fram emot en fortsatt positiv anda i projektet.

20. Zlatan - 17 augusti 2010

Om inte det här politiskt rävspel så kommer jag att rösta borgerligt för första gången på 30 år. Bra, Madde, hoppas jag!

21. Daniel - 18 augusti 2010

Säger som så många andra, ett ja här innebär en röst på dig i valet.

22. Tomas - 18 augusti 2010

Bra jobbat! Ett stort steg framåt för att återfå mitt förtroende. Jag Kommer nu att bevaka detta noga för att se framstegen fram till valet.

23. Anonym - 18 augusti 2010

[…] […]

24. Danne - 18 augusti 2010

Bra där madde! Fortsätt så!

25. Fråga: När får Djurgården bygga sin arena på Östermalms IP | Folkpartiet liberalerna i Stockholms stad - 18 augusti 2010

[…] undersöker för förutsättningarna att bygga en arena på dagens Östermalms IP, och i går kom Madeleine Sjöstedt och Djurgården överens om att gå vidare med detta och att det skulle vara positivt om det gick att genomföra. Ansvaret […]

26. Johan - 18 augusti 2010

Bra jobbat.. jag röstar på FP nu

27. Adam - 18 augusti 2010

Vågar inte ropa ”hej” än, men det är ett steg i rätt riktning. Bra jobbat Madeleine och DIF!

Har inte bestämt mig till hundra procent än men det kan mycket väl bli så att du får min röst i valet och i så fall är det pga ditt arbete i arenafrågan.

28. Snart val igen - 18 augusti 2010

Det här var roligt! Nu hoppas vi att processen kan fortsätta och att inga käppar sätts i hjulen. Till valurnan den 19:e, check

29. Aadu - 18 augusti 2010

Bra för fotboll-har inget emot , men Stockholms skridskovänner skulle vilja redan nu veta vad får de för isalternativ istället för den enda 400m bana ..”Staden och Djurgården är överens om att de verksamheter som idag finns på Östermalms IP ska få en minst lika bra ersättningsanläggning i närområdet.”

Erik - 18 augusti 2010

Det är en bra fråga. Just nu arbetar vi med förhoppningen att det ska gå att lägga skridskobanan inne på Stockholms stadion.

Erik Jennische
Kultur- och idrottsroteln i Stockholms stad

30. Christoffer - 18 augusti 2010

Du har min röst!

31. ÖIP ska räddas - 18 augusti 2010

Vi är många östermalmare som kommer lägga mycket tid på att sätta käppar i hjulet för denna nya arena. Var Dif ska spela skiter jag och de flesta andra i, däremot är vi många som vill behålla ÖIP och respektera Nationalstadsparken. Ni kan glömma att det blir en ny arena.

I och med detta beslut så har de borgerliga i Stockholm förlorat många röster i höstens val, inklusive min annars självklara röstsedel.

Mvh,

Östermalmsbo i flera generationer.

Tomas - 19 augusti 2010

Och vi är många Djurgårdare som kommer lägga mycket tid på detta.

Djurgårdare i flera generationer.

32. ÖIP ska räddas - 18 augusti 2010

En fråga till Madeleine Sjöstedt, alternativt via Erik Jennische:

– Vad är det egentligen som har hänt i frågan sedan blogginlägget den 5 maj (titel: Möte med Djurgården), där du skriver att ”frågetecken måste rätas ut”? Dessa områden nämns bla i artikeln:

”Mötet resulterade i att Djurgården med stöd av staden ska arbeta vidare med olika problemdelar med fokus på finansiering. Djurgården ska låta en extern part göra mer genomarbetade kalkyler för byggande av den eventuella arenan. Djurgården ska även arbeta vidare med finansieringsupplägget.”

Har Dif nu gjort allt detta och därmed rätat ut de frågetecken som du såg den 5 maj? För att ditt och Difs senaste utspel inte ska ses som rent valfjäsk bör du nog konkret svara på dessa frågor. Även Dif:s supportrar är nog värda ett svar på detta.

Mvh

33. Kalle - 18 augusti 2010

Det skulle vara spaden i marken den här mandatperioden. Har jag missat något? I det privata näringslivet ryker man betydligt tidigare när man inte levererar. Det här utspelet fem i tolv tillmäter jag inte mycket värde. Politiskt fulspel är vad det handlar om. Min röst har du redan tappat Madeleine. I kommunalvalet blir det Djurgårdspartiet.

34. Johannes - 18 augusti 2010

Härliga nyheter!

35. Gerry - 19 augusti 2010

Nu är det ungefär en månad kvar till val…..Glöm inte detta så ni gläder er i förtid. M.S Djurgårdshjärta är stort mfl inom idrottsnämnden men nu haglar alla löften och tidigare icke uppfyllda löften. Senast utspelet kring föreningsdrift på TV4 och flera hallar. Jösses..Är det något hon och alla andra struntar fullständigt i är det just denna fråga. Tro mig. Jag har försökt hela dennes mandatperiod. Köp inte denna valpropaganda. Dessutom bygga på Östermalm i en Nationalpark. Politiska,Ekologiska och Inflytesrika krafterna mot detta i detta området är enorma. Som är försöka bygga en scateboardpark framför Drottningholms slott.Kommer överklagas i det oändliga. Tommy menar nog väl, men detta är så långsökt och ligger helt i en Valpropagandas upplägg för Alliansen. Jag kan sälja min röst mot en hall men då vill jag ha den på Pränt innan valet och dokumenterat av Notarius Publicus. Det borde ni kräva också…Men för fasen lycka till….Ni kan lyckas där jag misslyckas.

36. M Addesson - 19 augusti 2010

Gerry

Som en som brinner för både hallidrott och Fotboll så undrar jag om du har varit i kontakt med DIF för att undersöka möjligheterna till att få in en träningshall under läktaren i den nya arenan?

37. Fråga: Innebär överenskommelsen med Djurgården att frågan om arenan nu lämnar idrottsnämnden och flyttar över till stadsbyggnadsnämnden | Folkpartiet liberalerna i Stockholms stad - 23 augusti 2010

[…] 2010 by Erik| Kommentera Svar: Madeleine Sjsötedt och Djurgården fotboll gjorde häromveckan en överenskommelse om det fortsatta arbetet med en arena. Djurgården har sagt att man nu kommer att lämna in en […]

38. ÖIP ska räddas - 25 augusti 2010

Fråga till Erik Jennische:

När kan jag få svar på min fråga som skickades in den 18 augusti (se nr 32 ovan)?

Mvh

Erik - 25 augusti 2010

Hej ÖIP ska räddas.
Ledsen för sent svar. DIF har beskrivit hur man tänker gå vidare i processen under hösten, och inom kort kommer även de ritningar som finns i anteckningen från i maj att vara klara. Viktigt i sammanhanget är att vi är helt ense om att det är DIF som är ansvarig för att driva processen vidare.

Erik

39. kalle anka - 3 september 2010

Håller med Gerry , detta känns långsökt.

Inget beslut innan valet = Ingen röst på Madeleine

teodork - 3 september 2010

Hej Kalle!

Vad exakt är det du tycker att vi borde besluta om?

Trevlig helg
Teodor

kalle anka - 4 september 2010

Hej Teo

Målet var väl att hjälpa dif besluta om markfrågan under denna mandatperiod ? Man ska inte måla fan på väggen, men nu är det bara två veckor kvar till valet.
Ser fram emot positiva nyheter i frågan kommande dagar !

God middag / Kalle

40. David - 20 september 2010

Till öip ska räddas vill jag bara säga att glöm inte att det låg en fotbollsplan i grus som ingen ville spela på för att det inte fanns något konstgräs där tills för 2 år sen. Har många vänner som bor på Östermalm som tycker att det blir ett lyft för hela området. Den röst som dom borgeliga tappade på dig och dina vänner vann hon med råge hos alla Djurgårdsvänner. Jag röstade på dig Madeleine och nu kör vi Stockholm Stad och Djurgårdens IF sida vid sida.

41. 08 - 8 november 2010

Du svek vallöftet. Trist. Blir blankröster fram till min död. Politik är mygel och maktberoende.

jonasuebel - 12 november 2010

Hej 08,

På vilket sätt menar du att vi har svikit vårt vallöfte?

Jonas Uebel

42. Lögnare - 6 december 2011

Så mycket blev det med den saken.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: