jump to navigation

Djurgården har pressträff 14 juli 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
trackback

Djurgården fotboll har idag haft en pressträff om sina arenaplaner. 

Jag får frågor om stadens inställning eftersom staden förutsätts hjälpa till med marken. Det är svårt att kommentera eftersom jag inte har någon mera information än pressmeddelandet. Man kan dock konstaterar att Djurgården fotbolls arbete med att undersöka förutsättningarna för en ny arena pågår, men av det jag har kunnat utläsa från pressmeddelandet förefaller inga nya fakta ha kommit fram sedan mitt senaste möte med Tommy Jacobsson. (Läs här om den senaste kalkylen).

Från stadens sida arbetar vi vidare med vår del av  processen, nämligen att undersöka de juridiska förutsättningarna. I övrigt ska Djurgården fotboll återkomma till staden i enlighet med de samtal vi hade i maj som är beskrivna här.

Madeleine

Kommentarer»

1. Sven, Hjorthagen - 14 juli 2010

Djurgården presenterar ett drömupplägg som kommer innebära bättre förutsättningar för alla inblandade, och detta utan att belasta oss skattebetalare. Se till att infria ert vallöfte och gör detta till verklighet, allt annat vore skandal.

2. Carlos - 14 juli 2010

Hej Madeleine!

Vore kul om du kunde utveckla kring vilka hinder som kvarstår?

Kostar detta skattebetalarna något?

Kommer Djurgården kunna generera skatteintäkter till Staden genom en egen arena?

Om planen inte blir av, hur ska Staden kompensera de barnm och ungdomar som inte får de konstgräsplaner som DIF planerar runtomkring arenan?

Vad är Djurgårdens alternativ?

Vad saknas i deras planer?

Vad är din åsikt? Som väljare är jag och många med mig nyfikna på vad mina politiker tycker, särskilt så här inför valet.

Mvh

C

3. Fredde - 14 juli 2010

Vad jag har förstått så är det 2 nyheter.

1. Finansieringen klar.
2. KDF har gett grönt ljus.

Alltså är allt klart och staden behöver bara säga ”ja”?

4. Henrik - 14 juli 2010

Jag tycker att den plan DIF nu presenterat verkar vara bra och genomtänkt. Som boende i området så är jag mycket positivt inställd till en ny arena i området!

5. Stefan - 14 juli 2010

Det låter ju som ett lysande förslag. Vi Stockholmare får en ny fin arena och slipper betala för den. Borde inte finnas några hinder.

6. Niklas - 14 juli 2010

Då var det klart då. Djurgården har presenterat en miljövänlig, EGENFINANSIERAD arenaplan som även är en suverän lösning för övriga idrotter som har intresse i ärendet. Markägaren ser inga hinder för planens förverkligande.

Under dessa förutsättningar ser jag inget som helst utrymme för politikerna att underlåta sig uppfyllandet av vallöftet att tillhandahålla marken.

7. Dalkman - 14 juli 2010

Det låter nästan som du är negativ till den här lösningen? Detta måste ju vara den bästa lösningen som någonsin har presenterats för en fotbollsarena i Stockholm.

Det här är ju nästan för bra för att vara sant, klubba igenom detta och du kan dra in hur många röster som helst inför valet!

8. Mester - 14 juli 2010

DIF säger klart och tydligt att KDF tackat ja, att finansieringen inte är några problem och att Storängsbotten och Hjorthagen ökar kapaciteten i för ungdoms-, skol- och breddidrott i området.
Det var nyheter för mig i alla fall! Mycket positiva sådana dessutom!
Ser fram emot att ”spaden sätts i marken” innan mandatperioden är över! Härligt att ni får till det! Räkna med min röst i höst i så fall!

9. Janne H - 14 juli 2010

Hej Madeleine,

jag tycker att det verkar som att Djurgården har rätt mycket på fötterna nu. Som jag förstår det så har man finansieringen klar för arenan, vilket kan tyckas rätt fantastiskt att man klarar själva. Det var väl egentligen det enda hindret när det här förslaget drogs igenom senast?

Arenan verkar ha en riktigt fin miljöprofil som rimmar väldigt väl med nationalstadsparken. Vidare så vill man bygga upp områden mellan Olympiastadion och Hjorthagen till ett idrottscentra för framtiden. Känns väldigt lockande med en ”idrottsstad” som komplement till ”sjukhusstadion” som planeras med Karolinska. Hälsa, friskvård och miljö låter som riktigt bra ledord för framtida Stockholm.

Hur lång tid tror du det kommer ta innan ni kan klubba igenom det här förslaget? Det känns som helt rätt riktning för Stockholm.

10. Daniel - 14 juli 2010

Ett godkännande här skulle inte direkt göra mitt val i höst svårt så att säga.

11. daniel - 14 juli 2010

Jag är oerhört positiv till en arena på ÖIP, kostar inte skattebetalarna en spänn och det skulle ge DIF fotboll det lyft dem behöver!

12. Jakob - 14 juli 2010

Jag tycker inte det finns några egentliga orsaker till att inte bygga. En egen arena för Djurgårdens IF FF är det bästa för samtliga parter – friidrottarna får Stadion och DIF en egen arena.

13. Jonas Svensson - 14 juli 2010

Som jag ser det finns det inte längre några hinder för Er att inte uppfylla Ert vallöfte.

Jag kan lova att jag aldrig någonsin kommer rösta på FP mer eller för den delen något parti inom Alliansen om Ni sviker Ert ord.

Mvh
Jonas Svensson

14. Ted - 14 juli 2010

Hur många månader behövs det egentligen för att undersöka de juridiska förutsättningarna?

Hur kommer det sig att Stockholm Stad förhalar ett arenabygge som inte kostar Stockholm en krona.

15. Jens Fylkner - 14 juli 2010

Men Madeleine, jag läste att du har semester nu så det är kanske därför du svarar litet undvikande, men visst måste ni också se det som ett stort steg framåt om finansieringen ser ut att vara på plats och friidrotten och Djurgårdsförvaltningen ger grönt ljus?

16. Kalle - 14 juli 2010

Nu vill jag ha ett snabbt svar från Madeleine Sjöstedt. Det finns inga hinder att bygga en arena på ÖIP, dags att säga ”Ja till en DIF-arena på Östermalms IP”!

17. Lasse - 14 juli 2010

Nu har Djurgården gjort sitt. Nu är det upp till er politiker att visa vad ert ord är värt.

18. Bernie - 14 juli 2010

Staden förutsetts hjälpa till med Djurgårdsförvaltningens mark, förra gången tackade KDF nej pga skymda siktlinjer, det beklagade du och dina partikamrater. Nu när de är positiva är ni negativa. Jag har följt hela processen från början och fått en ordentlig inblick i politiskt ”arbete”, det är en tragisk läropeng. Jag är djupt besviken och känner hopplöshet gentemot stat och kommun. Min röst får ingen, inte ens blankt.

19. Jesper - 14 juli 2010

Ett stort tack till dig Madeleine, vissa politiker kan man inte lita på men du visar verkligen att du håller det du säger. Du sa att du skulle fixa en plats för Difs arena och det har du nu gjort. Jag kommer uppmana alla mina vänner att kryssa dig i valet i höst.

20. Svante - 14 juli 2010

Vad är problemet?

Kanske är dags att hålla erat vallöfte annars blir det nog en annan röst i kommunvalet än er.

21. Nes - 14 juli 2010

Nu har ju DIF gått ut med planerna, då får ju ni säga vad som är fel med dem. Om det inte framkommer några hinder i och med de juridiska prövningarna så finns det ingen anledning för er att sätta stop för planerna? Eller?

Ni har dessutom inte ”förutsätts hjälpa till med marken” Ni har lovat att hjäpa DIF med mark.

22. Mike - 14 juli 2010

Varje gång ni pratat med Dif säger ni att ni ska återkomma inom två veckor, men i slutändan tar det minst två månader. Man får intrycket av att ni förhalar. Visa nu att ni tror på marknadsekonomi (djurgårdsarenan) och inte planekonomi (stockholmsarenan).

Visa att ni är mer än förklädda sossar!

23. Patrik Sundqvist - 14 juli 2010

Men herregud, här kommer DIF med allt fixat, finansiering mm, och allt ni behöver göra är att tilldela dem marken för att uppfylla ert valllöfte, så vad är problemet?? Staden kommer att bygga en stor arena vid Globen åt Hammarby för skattebetalarnas pengar. Allt DIF kräver är lite mark…

Uppfyll ert vallöfte NU! Ge DIF den mark de så väl förtjänar… Ni kan ändå sluta att hoppas på att de ska bli hyresgäster på Stockholmsarenan (enligt Jacobsson är det inte aktuellt) så ni behöver inte sabotera deras arenaprojekt utav den anledningen.

Ge DIF den mark de behöver – NU!

24. S.O. - 14 juli 2010

Det blir till att rösta på FP om det här går igenom!

25. Jonas Edström - 14 juli 2010

Hej.
Som trogen äldre supporter och medlem i dit parti så hoppas jag innerligen att du och partiet gör vad ni kan för att detta ska bli verklighet.
Då Djurgården står för finnansieringen o risken så finns det bara fördelar med en ny arena.
Hoppas du/ni inte har en dold agenda o vill ha Djurgården på Sthlms arenan.

26. Martin - 14 juli 2010

Förutsättningarna är praktiskt taget klara för att ni ska nicka. Alla fattar att det handlar om att ni vill kränga in så många som möjligt i det fruktansvärt korkade konceptet kallat Stockholmsarenan.

Ni såg vad som hände med Stockholmshockeyn när alla lag skulle krängas in i Globen… Här är skillnaden att vi har förutsättningarna att klara oss själva och vi har gjort allt för att kunna göra det. Till och med fått ett löfte om en egen arena…

Jag har inte bestämt mig för var jag ska lägga min röst i höst, men jag tål inte att bli ljugen för. Är inga papper påskrivna innan september så vet jag klart och tydligt var jag INTE ska lägga min röst. Betänk att jag endast är en person i den ganska stora Djurgårdsfamiljen.

27. Peter Loso - 14 juli 2010

Jag är för en DIF arena på ÖIP

28. Nicklas - 14 juli 2010

Hoppas ni tar ert sunda förnuft till fånga och ger mark till en fantastisk grön arena som ni inte behöver lägga ut ett öre för. En tillgång för samhället.

29. Erik Karlsson - 14 juli 2010

Bra! Jag är för!

30. Lukas - 14 juli 2010

JA till en ny arena på ÖIP!

31. Jesper - 14 juli 2010

Tycker att arenaförslaget ser alldeles fantastiskt ut!
Hoppas och tror att du och ditt parti stöttar förslaget som Djurgården lagt fram :).

Tack!

32. Johan - 14 juli 2010

Förhalning, långbänk, beredning, diskussioner, samtal, utredning. Kärt barn har många namn. Skönt med val snart.

33. Kruxxet - 14 juli 2010

Djurgården har lagt fram en fantastisk plan idag där man har tänkt på precis allt.

Detta kan du väl ändå inte tacka nej till Madeleine Sjöstedt???

34. Victor Stoltz - 14 juli 2010

Hoppas verkligen att ni och DIF lyckas med att få till Arenan på ÖIP!

Skulle bli ett enormt lyft för hela Stockholmsidrotten!

35. Micke - 14 juli 2010

Hoppas att det händer något från stadens sida som är positivt i frågan, detta behövs för att inte Stockholmslagen (DIF) skall halka efter gentemot andra klubbar i Sverige som har egna arenor. Jag tycker att detta skulle vara det bästa som hänt DIF i modern historia om dom får bygga och driva sin egna arena.

36. Micke K - 14 juli 2010

Finns ju inga hinder kvar nu, Madeleine. Finns inget som rimligen skall kunna sätta käppar i hjulet. Förutom politikerna och deras godtycke…

37. Erca - 14 juli 2010

Fast nu är det dags att börja leverera Madeleine innan det har får återverkningar på ditt väljarstöd i september. Du vet ju mycket väl att Djurgården har återkommit och preciserat sina kalkyler och att man genomfört en noggrann och gedigen utredning.

Jag förstår inte varför ni fokuserar på kalkylerna så mycket. DIF har ju gjort klart att arenabygget kommer att bekostas av dem själva och att stadhusets finanser inte kommer att belastas. Snarare får det här en positiv effekt på närområdet vid Norra Djurgården och ytterst leder till ytterligare skatteintäkter. Allt man begär av staden är att medverka i planarbetet och samarbeta i sin egenskap av nuvarande hyresgäst på ÖIP.

Handlar det här i själva verket om att ditt projekt i Globenområdet inte klarar kalkylerna utan ett allsvenskt lag som hyresgäst? I så fall tror jag att du politiskt är ute på mycket hal is och att väljarna kommer att genomskåda det.

38. HerrJonsson - 14 juli 2010

Det är dags nu. Ordnar ni politiker så att detta är grönt innan valet så kommer jag fortsatt rösta blått i kommunalvalet…

39. Martin - 14 juli 2010

Hej Madeleine!
Medan staden fortsätter sitt arbete med att undersöka de juridiska frågorna (och du duckar än en gång när ett avslut i frågan kanske, möjligtvis är nära förestående) så lutar det alltmer åt en röst för socialdemokraterna i höstens val. Jag talar för många djurgårdare som resonerar på samma vis. Du har haft 4 år på dig och ett besked innan valet är ett måste om du ska ha min röst igen.

40. Erik - 14 juli 2010

Jag tycker att Djurgårdens förslag verkar väldigt genomtänkt och rimligt. Jag gillar dessutom att arenan om den byggs får en tydlig miljöprofil, det kommer att bidra till goodwill för hela stan.

41. Gerhard Petersson - 14 juli 2010

Det är förslaget är otroligt bra – för alla parter. Hoppas DIF kan få sin arena och friidrotten vara på Stadion.

42. Gerry - 14 juli 2010

Vilken Politiker vågar uttala sig om detta i detta läge men sådant vet den difitge Tommy om mycket väl. Snubben har stålar men det har även folket på Östermalm. Tror knappast dom accepterar en betonglåda på fina Gärdet. Säger det igen. Ge Upp. Svensk Fotboll blir inte bättre med fler tomma arenor även om den är ekologisk och svanmärkt till taket. Det Finns Inget Behov. Det finns någon annanstans som inte ens politiker kan eller vill lösa. Arenor,Hallar folkhälsa. Bara massa gojja.

43. Mattias - 14 juli 2010

Vore ju trevligt om vallöftet om ”spaden i marken” den här mandatperioden nästan uppfylls med åtminstone ett beslut om byggstart den här madatperioden..

44. Tomas - 14 juli 2010

Då kan man väl bara tillägga att nu hoppas jag att Du stöder dessa planer och beslutar att DIFs arena blir verklighet. Tror mig när jag säger, att om negativt beslut för denna nya arena kommer direkt påverka mitt val av parti i September.

En ypperlig chans för dig att knäppa mig på näsan och visa att jag har haft fel i mina tidigare inlägg på din blogg. Upp till bevis Madeleine att du håller dom löften Du ger.

45. Patrik Sjöberg - 14 juli 2010

Fantastiskt kul att Djurgården snart sitter på en egen lokal arena där det bara finns vinnare. Staden som enbart upplåter mark, skattebetalarna som slipper stå för några som helst risker, naturen kring Östermalms IP, övriga idrotter som får fina ersättningsalternativ i form av bland annat Stockholms Stadion och sist men självklart inte minst Stockholms stolthet DIF som nu kan konkurrera på allvar inom toppfotbollen i Sverige i framtiden).

Nu vill vi ha kråkan på pappret från alliansen som bör visa att man kan backa upp sitt vallöfte, annars kommer jag och tusentals andra Djurgårdare att se till att ni förlorar valet i Stockholm i höst. Basta.
Mvh Patrik

46. Martin - 14 juli 2010

Vad kul att läsa att allt verkligen börjar falla på plats! Breddidrotten får ökade möjligheter med Stadion och nya faciliteter vid Storängsbotten, det blir mer av det gröna i Nationalstadsparken och DIF får efter decennier av kamp äntligen husera över en egen arena. Alla blir vinnare!

47. Thure Björck - 14 juli 2010

Östermalms idrottsplats har under vintern en konstfrusen 400 meters isoval som brukar var öppen november till mars. Stockholms stad har lagt ned omkring 100 miljoner kronor i denna anläggning sedan branden av läktarbyggnaden 1998. Isovalen utnyttjas av tusentals skridskoåkare, speciellt värdefull är isbanan de vintrar som har sämre naturisar. Skridskobanan utnyttjas av både klubbar och allmänheten veckans alla dagar.
Någon skridskooval finns inte i Djurgårdens ritning och därmed kan Djurgårdens förslag inte genomföras. Det är inte rimligt att alla klubbar i Stockholm som har fotbollslag i de övre divisionerna skall ha egna arenor med plats för mer än 10 000 åskådare.

Nicklas Eriksson - 15 juli 2010

Det kanske går att anlägga is på Stadions löparbanor istället?
Som boende och arbetande i området ser jag Djurgårdens förslag som win-win för alla parter.

Lars R - 15 juli 2010

Flytta ovalen till Stadions löparbanor!
Ovalen används säkert av många, frågan är bara hur många som verkligen behöver just en oval skridskobana. Sist jag var nere på ÖIP så var det mestadels barn, föräldrar och ungdomar som skulle klara sig minst lika bra med en fyrkantig isbana.

Ken burvall - 15 juli 2010

Vad tror du om Stadion Thure? Så, då var den saken ur världen!!

Mester - 15 juli 2010

Thure:
”Någon skridskooval finns inte i Djurgårdens ritning och därmed kan Djurgårdens förslag inte genomföras.”

Snicksnack! Det finns det visst det – ett förslag till både bana för allmänhetens åkning och en internationell elitbana. Båda banorna har undersökts på uppdrag av Stockholms Stad av en expert, och det är inte några problem att få in denna på Stockholms Stadion. Uppgifterna i DN häromdagen är felaktiga, och är numera ändrade. Tror du mig inte kan du ringa Åke Roxberger eller Kjell Olovson på Idrottsförvaltningen.

48. Sofie - 14 juli 2010

Hej Madeleine, vad händer i ert/stadens arbete i processen?
Mvh

49. Henrik Normalm - 15 juli 2010

Det är så tråkigt att se att staden verkligen försöker få alla 3 klubbarna till globenområde bara för att den nyua globenarenan är ett stort misslyckande som inte kommer kunna finansieras med enbart Hammarby.

Svälj er stolthet istället och berätta öppet att ni har gjort fel.

Men måste säga att det känns bra att det snart är val igen. Bye Bye Madeleine

50. arne.kristrom@telia.com - 15 juli 2010

viktigt att detta klubbas FÖRE valet

51. Kalle - 15 juli 2010

Thure Björck, varför skulle det inte gå att spola konstis på Stadions 400 meters oval vintertid när den annars skulle stå öde? Klarade Stadions löparbanor speedway och big jump för skidor och snowboard måste den klara detta också.

Se möjligheterna!

Thure Björck - 19 juli 2010

Man får inte plats helt enkelt. Stadion byggdes som bekant inför 1912 års olympiska sommarspel och bredden och kurvformen på löparbanan stämmer inte med måtten för en 400 meters skridskooval.

52. Johan Lundqvist - 15 juli 2010

Ja du Madde! Allt är uppdukat….trycka på den stora gröna JA knappen nu.

53. Magnus - 15 juli 2010

Bra att DIF och KDF har krattat manegen för politikerna att kunna uppfylla sitt löfte från förra valet.
Och håller man inte sitt löfte så är man inte värd en andra chans, så enkelt är det.

54. Ken burvall - 15 juli 2010

Underbar läsning!! Vilket lyft för en annars ganska tråkig och bortglömd stadsdel.

Det här kommer definitivt påverka mitt val av parti i höst……

55. Anders - 15 juli 2010

Det som presenteras är mer eller mindre ett drömupplägg, DIF får bygga precis där de allra helst vill, det kostar inte skattebetalarna ett öre (men kommer däremot generera pengar genom ökade publiksiffror och försäljning), och det kommer främja övrig verksamhet i området.

I mina ögon en done deal, ge klartecken för detta nu så man vet vad man ska rösta den 19e sep.

/Anders

56. M Addesson - 15 juli 2010

Några nyheter är det helt klart för de flesta. Framför allt så verkar det nu finnas ett förslag på hur samtliga idrotter som finns i området idag skall kunna vara kvar där och dessutom dra nytta av den nya arenan. Att arenan har den här tydliga miljöprofilen och passar väl in i området har inte heller framkommit tidigare.

Bra jobbat av såväl politiker som övriga. Du har min röst om det här blir verklighet.

57. Adam Joelsson - 15 juli 2010

Vad är ett LÖFTE värt Madeleine. Ror du i land detta har du många röster, och många skulle få tillbaks en tilltro till politiker.

Make it happen!

58. Krishan - 15 juli 2010

JA – Till en DIF-arena på ÖIP!

DIF har gjort det man blivit tillsagda att göra, nu är allt upp till Er!
Det är bara att trycka på den gröna knappen!

59. Lars - 15 juli 2010

Citat ur den balanserade artikeln i DN:
– Vi har redan utrett frågan om isbana på Stadion. Det är inte möjligt. Varken att klara längden på banan (400 meter) eller att kombinera det med löparbanor, säger Kjell Olofsson, tf idrottsdirektör i Stockholm.
Inte bara att spola tydligen. DIFs material är ju en partsinlaga.

Mester - 15 juli 2010

Det där citatet är korrekt, men uppgifterna är fel. Det Olofsson pratar om är en utredning FÖRE man byggde fondläktaren. Det finns ritningar på en internationell elitbana på Stadion framtagna av Stockholms Stad. Ring Åke Roxberger, han kan bekräfta detta…

Patrik Sjöberg - 15 juli 2010

Läs inlägget nedanför ditt. Det finns ritningar framtagna av Stockholms idrottsförvaltning, och därmed var den saken utagerad. Kjell Olofsson är en dåligt insatt tf idrottsdirektör. För övrigt är artikeln i DN EJ balanserad utan en partsinlaga från en tidning som hela tiden motarbetat DIFs arbete gällande en egen arena. Bara att gå in och läsa alla negativa skriverier när DN-galan hotades av Djurgårns planer…

Jag och många med mig röstar rött om inte Madde slutar dra ut på det här. DIF är självklart värda en egenfinansierad arena NU.

60. Boban - 15 juli 2010

Svar till Thure,

Stockholms idrottsförvaltning har tagit fram skisser på att anlägga en oval på Stockholms Stadion, det är inga problem enligt dom. Du behöver inte oroa dig för isovalen. Det finns skisser, föreslår att du kontaktar idrottsförvaltningen.

Upp till bevis blått, INNAN valet annars blir det rött!

61. OCB - 15 juli 2010

Nu hoppas jag att du Madeleine, och dina kollegor i Stadshuset, tar ditt förnuft till fånga och låter fakta och rationella beslut gå före prestige och rädsla.

Här har ni chansen att få till stånd en superfin arena, utan att betala för den men samtidigt få stor del av äran. En arena som är efterfrågad (till skillnad från vissa andra arenor…) och en arena som kommer bli en stolthet för hela Stockholm. Tänk dig själv – först passerar man anrika OS-arenan Stockholms Stadion för att sedan möta världens mest miljövänliga arena hundra meter längre bort. Två legendariska arenor bredvid varandra, båda fyllda av människor som utövar och tittar på mängder av olika idrotter. DET får folk att snacka i Europa. Du kan göra detta Madeleine.

Det är inte att aldrig göra fel som gör en bra politiker, det är att våga rätta till sina fel och fatta de rätta besluten baserat på sina lärdomar. Och om inte det rätta beslutet är ett JA till Djurgårdsarenan då undrar jag om inte världen är helt uppochner.

Märk väl att jag inte ens har tagit upp vallöftet…

62. Christoffer - 15 juli 2010

Just do it Madeleine! Alla blir vinnare!

63. Manne i Starbäcksängen - 15 juli 2010

Toppen! Äntligen kan ÖIP fyllas med verksamhet till glädje för 100-tusentals. Som granne till platsen kan jag konstatera att ytan är utomordentligt illa utnyttjad idag.

64. Fredrik E - 15 juli 2010

DIF:s förslag till arena vid nuvarande ÖIP är optimalt! Nu är det bara att infria vallöftet och försöka få AIK som hyresgäst till Stockholmsarenan.

65. Jesper - 15 juli 2010

Lars >> Många felaktigheter i DN:s text. Kjell Olofsson har under dagen tagit tillbaka det han sa i DN igår bl.a.

66. Gustav Bernadsson - 15 juli 2010

Djurgården har verkligen gjort allt som ni bett om. Dags för er att göra som ni lovade.

Ja till en ny arena!

67. Jimmy - 15 juli 2010

Nu har Djurgården gjort sitt, friidrottarna får sin egna arena likväl Djurgården, Ni har tydligt gått ut och lovat detta och vad vore bättre än en egen arena för Djurgården som inte skattebetalarna lägger en krona på. Låt oss hoppas att du går med påd et här annars lägger jag min röst på någon annan och alla mina vänner med för den saken.

68. Filip Lundberg - 15 juli 2010

Djurgården får i uppgift att komma med alternativ för vart de idrotter som nu huserar vid ÖIP ska ta vägen. DIF gör sin hemläxa varpå Madeleine Sjöstedt i DN ryter till: ”det är inte Djurgårdens sak att bestämma var andra idrotter ska ta vägen” Hur ska du ha det? Jobbar vi tillsammans i den här frågan eller inte?

Man får känslan att idrottsborgarrådet inte ens välkomnar framsteg på området. Andra tongångar var det på oppositionsborgarrådet.

69. Nicklas - 15 juli 2010

Kan inte bli bättre. En arena i lagom storlek, centralt i Sthlm som inte vi skattebetalare behöver betala en krona för. Dessutom tycker jag att det vore ett plus i kansten för Stockholm att ha en miljömedveten arena, något att sträcka ut hakan lite extra för samtidigt som man bara behöver överlåta mark.

Ja till arenana!

70. Hägersten - 15 juli 2010

Tre röster från min familj till salu.

JA TILL ARENA PÅ ÖIP

71. Christoffer - 15 juli 2010

Madeleine, du sade i fullmäktige i november 2006: ”Spaden ska vara i jorden för bägge arenorna innan mandatperioden är över”.
Är inte det ett löfte så vet inte jag vad som är ett löfte.

72. Per - 15 juli 2010

Ge dom den mark dom förtjänar nu, när det inte kostar en enda krona för mig eller för dig.

73. Peter - 15 juli 2010

Håll ditt löfte nu!

JA till en DIF-arena på ÖIP!

74. Daniel Nordström - 15 juli 2010

Kul att se att det äntligen gått framåt för arena planerna. Denna arena kommer smälta in alldeles utmärkt i stadsbilden och samtidigt öppna upp för mer ungdomsidrott på bla storängsbotten där DIF betalar för nya fotbollsplaner. Arenan kommer vara miljövänlig med ett genomgående miljötänk tex gräs och buskar på taket. Allt detta finasieras av klubben själv och kommer inte kosta oss skattebetalare någonting till skillnad mot det snart tomma museumet som just börjats bygga vid ett annat tomt museum Globen. Att detta förslag godkänns känns självklart

75. Sven Müller - 15 juli 2010

Om inte ”Staden” går med på detta så är det skandal.

Dags att infria vallöfterna och ge oss våran mark! Blir perfekt precis inför valet!

76. Kalle - 15 juli 2010

Kul att det händer saker! Det kan inte vara så ofta politiker får möjlighet att införliva sina vallöften på ett enklare sätt.

DIF har allt klappat och klart, hoppas att det inte sätts några käppar i hjulen från er sida.

Ett Ja i den här sakfrågan räcker för att jag ska strunta i att rösta S och välja alliansen istället.

77. Johan Wieslander - 15 juli 2010

Som Östermalmsbo och icke Djurgårdssupporter har jag tidigare ställt mig frågande till detta förslag av utveckling för Östermalms IP.

Men om nu Djurgården löser finansiärer till bygget (inga skattepengar) och tillsammans med er ser till att lösa nya platser för de aktiviteter som finns där idag finns det väl egentligen inget att diskutera!

Ser fram emot utvecklingen!

78. Harald - 16 juli 2010

Har läst att det planeras 10.000kvm kontor i nya arenan, dif räknar i kalkylen med att tjäna pengar på kontorshyror… glöm det!
Staden kommer aldrig att låta detta ske utan kommer ta marknadsmässigt betalt för marken för de tilltänkta kommersiella ytorna isåfall vilket i slutändan gör att det inte blir några miljoner för dif att tjäna dära.
Det bästa för dif vore helt enkelt att köpa marken, priset i innerstaden för en sådan yta ligger på ca.1,7 miljarder.
Den lilla plätten vid gullmarsplan där det grön/vitalaget huserar har ett marknadsvärde på 1,2 miljarder som jämnförelse.

dpag - 16 juli 2010

Den aktuella marken går inte att köpa. Den ägs av Statens Fastighetsverk men Kungen har en evig besittningsrätt. Marken är dessutom vikt för idrott och rekreation. Enligt de planer och stadgar som finns så skall området utvecklas för idrott och rekreation även för framtida generationer. Innovationer och utvecklingsplaner med en miljöprägel SKALL uppmuntras (hörde jag världens mest miljövänliga arena?).

Dessutom så har ju djurgården ett vallöfte som går ut på att Staden skall tillhandahålla mark.

Det här kan ju bli något som flera generationer Stockholmare har glädje av och som finansieras av DIF.

Låt detta bli verklighet!

Kenneth Tallinder - 16 juli 2010

Miljötänk och betala själva? Låter alldeles för bra för att vara sant, vad är problemet? Förmodligen stadens egna arena vid Globen, vem ska hyra in sig i det monstret?

AEG och Sthlms Stad? Ryser….

79. Peter - 16 juli 2010

Ett fantastikt förslag på en ny arena, både arkitektoniskt och miljömässigt. Att sedan inte skattebetalarna i Sthlm är med och bekostar bygget är underbart. Bara att säga Ja Madeleine.

80. Åsa - 16 juli 2010

Håller med Peter!

81. Fredde - 16 juli 2010

Harald: Vad fint att du skriver utan koll.
Staden äger inte marken, den går inte att köpa.

Madeleine, vi är många som väntar på ett uttalande från dig.
Det är snart val…

82. Jonas - 16 juli 2010

Marken är vigd till idrotten! Arenan kostar inte skattebetalarna något, utan DIF finansierar allt! Den är miljövänlig!

Vad mer krävs egentligen? Madeleine, du är ansvarig för att idrotten ska växa och frodas!

Gör ditt jobb, nu när allt är serverat på ett silverfat!

83. Micke - 16 juli 2010

Angående ny arena på Östermalms ip

Synnerligen perfekt lösning för alla parter vad gäller
placeringen och utformningen av DIF:s kommande arena.
Fantastiskt att finansieringen sköts av DIF självt och således
inte belastar skattebetalarna. Kommer bli ett stort lyft inte bara
för fotbollen i Stockholm utan även för den övriga idrottsutövningen i
området.
Dags att stå för det man lovat nu och infria sina vallöften, bättre än så här kan det knappast bli.

84. Stefan K - 16 juli 2010

Jäklar vad kul att höra!

Som boende i området kan jag bara säga, KÖR KÖR KÖR!

85. Patrik - 16 juli 2010

Ett otroligt bra förslag från DIF. Nu ligger bollen hos er Madeleine.

86. Bengt Hansson, Odenplan - 16 juli 2010

Vad som skrämmer mig är hur vallöftet har behandlats. Är inte särskilt intresserad av sport överhuvudtaget men visst minns jag och har genom olika forum blivit påmind om vallöftet. Det löd: Mark i Hammarbys och Djurgårdens närområde, sen får klubbarna själva bekosta arenorna. Jag minns att AEG köpte aktier i Hammarby och att deras huvudsakliga affärsidé är att driva arenor och gallerior. Snart började de styrande i Stockholm att själva bygga en arena vid Globen, där driften ska läggas ut på AEG (!) och löftet till Djurgårdens IF ”infriades” genom förslag i Hjulsta och Kista (!). Ännu märkligare blir det när Madeleine här på sin egen sida basunerar ut att de styrande nu ska hjälpa Djurgårdens IF med Östermalms IP, förra gången det begav sig så nobbades DIF av KDF i ”sista minuten”,vilket beklagades av Madeleine. Nu lägger DIF ut ett förslag där arenan ska bekostas av DIF själva, då verkar det som om Madeleine nästan blir upprörd, och påtalar att här är minsann inget klart. Här ligger en hund begraven och det är varje journalist med självaktning att gräva i den här soppan.

87. Leif Montén, Gärdet - 16 juli 2010

Om du istället för att ta semester, liksom ledningen i DIF, hade jobbat lite med projektet kanske det hade funnits en chans att uppfylla ditt löfte från 2006 om att ”Spaden ska vara i jorden för bägge arenorna innan mandatperioden är över”. Jag är mycket besviken på ditt och övriga borgerliga politikers svek i den här frågan. Det finns inte en chans att jag röstar på er igen om ni fortsätter förhala den frågan mer.

88. Oskar - 17 juli 2010

Det är klart Stockholm som miljö huvudstad ska ha världens ”grönaste” arena.

89. Filip Lundberg - 17 juli 2010

Medarbetarna på bloggen brukar generellt sett vara väldigt snabba att kommentera inläggen här men inte nu tydligen när det är positiva nyheter. Fyfan vad det här stinker Madeleine Sjöstedt och Folkpartiet. Är vallöften inte värda någonting längre? Vi kan inte spela på ert skrytbygge på söder. Då kan vi lika gärna lägga ner verksamheten eftersom vi kommer konka inom några år ändå. Hoppas ni är stolta över att ha bidragit till att sänka en av Sveriges mest anrika föreningar. Det är tydligen inte värt någonting att vi är en av dom klubbar som satsar mest på ungdomsidrott och dessutom tar ett stort socialt ansvar genom Djurgårdsandan. Fyfan säger jag bara. Jag är så less på det här så jag vet inte vart jag ska ta vägen. Löfte på löfte men likförbannat händer det ingenting. Seså, redovisa din dolda agenda Madeleine! Jag vill ha svar!

90. OCB - 17 juli 2010

Harald –
Marken kan bara användas till idrott och rekreation. Den ägs och förvaltas av kungen/KDF. Staden kan inte sälja marken.

Fantastiskt arenaförslag. Världens mest miljövänliga arena, nya ytor för barn och ungdomar, och för mindre idrotter, samt en obeskrivlig glädje för (minst) 12000 medlemmar i Djurgården Fotboll. Det här måste vara ett av de mest självklara förslagen att klubba igenom någonsin. Madeleine – visa att du är en politiker som vill och vågar bidra till att göra vår huvudstad till en världsstad!

91. MIcke - 17 juli 2010

Vad lena i munnen samtliga djurgårdssupportrar blivit här inne. Inte samma ton när ni hejar fram ert lag på läktaren och efter matchen slår ner någon stackars motståndarsupporter. Vad gäller er arena hoppas jag att samtliga deltagare inser att allsvenska är och kommer förbli en korpserie där man försöker spela boll men ej har kunnandet. EN arena är mer än nog och den heter Stockholmsarenan och byggs just nu vid globen.

92. Janne Book - 17 juli 2010

Detta måste bara bli verklighet. Hammarby är på ruinens brant och Djurgården riskerar att gå samma öde till mötes om man inte tillåts bygga sin egen arena. Det är en förutsättning för att kunna konkurera med övriga klubbar ute i landet som får arenor serverade på silverfat. Agera nu Madeleine, alla är möjligt om viljan finns, hjälp DIF att överleva och utvecklas som dom förtjänar.

93. Zvorko - 18 juli 2010

Från DN:
”Sjöstedt (FP) sade i fullmäktige i november 2006: ”Spaden ska vara i jorden för bägge arenorna innan mandatperioden är över”

Från Newsmill 2009:
”Djurgården Fotboll och Stockholms Stad är därför ense om att det bästa är att vi tillsammans gör en kraftsamling för att få till stånd en elitarena på Östermalms IP.”

Från denna blogg:
”Från huvudstad till världsstad”

Här erbjuds staden möjligheten att sätta Stockholm på kartan med världens mest miljövänliga arena, en levande Olympiastadion från 1912 och ökad kapacitet för både bredd och ungdomsidrott. Men Madeleine, du verkar vara emot detta! TROTS dina uttalanden.

Sitter du och ljuger stockholmsväljarna – varav över 30 000 Djurgårdare – rakt upp i ansiktet? Med två månader kvar till valet så känns det ju inte så klokt… Tror inte att dina allianskamrater skulle gilla om det är ditt svikna vallöfte som fäller Alliansen i Stadshuset. 30 000 röster = 5% av väljarna.

Gör nu det enda rätta – säg ”JA” till arenan!

94. Person - 18 juli 2010

Det kommer bli lätt att rösta i höst.

95. eje - 18 juli 2010

När nu två elit-arenor planeras att byggas i Solna respektive Johanneshov, och Djurgården ivrar för ytterligare en på gamla Östermalms IP, känns det viktigt att påminna om de bredd-idrotter som riskerar att trängas undan, t ex skridskoåkningen vintertid på ÖIP. Jag hoppas att en lösning på Djurgårdens behov av en ännu större arena också innefattar lösningar för de verksamheter som idag rymms på nuvarande idrottsplatsen.
I mitt tycke kan inte den yppersta eliten helt villkorslöst få tränga undan motionärerna. Jag hoppas och tror att Ni folkvalda också värnar folkhälsan hos kommun-innevånarna.

96. Nils Larsson - 19 juli 2010

När det gäller skridskons eventuella flytt från ÖIP till Stadion råder det vad jag vet ganska många oklarheter fortfarande. För det första tror jag mig ha förstått att löparbanorna inte skulle må särskilt bra av att konstfrysas några månader om året. För det andra har inte en skridskooval samma mått som löparbanorna på Stadion. Detta diskuterades redan förra hösten i det här forumet och inget har ändrats sedan dess: Man skulle vara tvungen att flytta läktaren på ena kortsidan närmare GIH för att få in en skridskooval på Stadion.

Naturligtvis kan man tycka att hastighetsåkning på skridsko är en så liten sport att det inte spelar någon roll om den har en bana eller inte, men man måste vara medveten om att om inte ÖIP ersätts med en bana med riktiga mått så dör sporten sannolikt ut i Stockholm. Vill man ta det på sitt samvete?

Vad det gäller motionsåkning på skridskor så är detta ingen liten verksamhet i Storstockholm. Tusentals människor åker skridskor i huvudstaden – kanske flest i världen – och när det inte finns några tillförlitliga naturisar så är det ÖIP som gäller. Kungsträdgården är förstås trevligt att åka i men inget för motionsåkning och i övrigt så är stadens och kranskommunernas bandyplaner konstant bokade på kvällstid. Det måste kort sagt finnas en klar och realistisk ersättningsbana till ÖIP (gärna inomhus) innan man kan ta marken i anspråk för att bygga en fotbollsanläggning där.

97. svenuno - 19 juli 2010

Det är väl bättre att låta det vara fruset året om.
Titta på Nederländerna och hur man gör där. Där finns det skridskobanor-ovaler som är öppna året om, 12 månader per år trots att man har ”sämre” vintrar än vi.
Både längdskridskoåkare och andra ex.vis bandyspelare är i behov av is året om – precis som ishockeyspelarna nu har
Djurgården borde skaffa en konstfrusen bana som passar för dessa aktiviteter – och ett bandylag för att matcha söders dito.
Skridskois året om för alla!!!

98. OCB - 19 juli 2010

Eje –
Den nya Djurgårdsarenjan innebär fler ytor för bredd- och motionsidrott (t.ex. nya konstgräsplaner, frigjorda tider på Stadion för såväl friidrott som skridskor). Om arenan inte blir av kommer barn och motionärer fortsätta stå i kö för att utöva idrott.

Micke –
Arenan är till för även de som inte förstör och som faktiskt är i en stor majoritet. Faktum är att det är väldigt lite bråk och förstörelse i samband med matcher på Stockholms Stadion.
Med den nya arenan kommer Djurgårdens hyllade projekt Djurgårdsandan få ännu bättre möjlighet att arbeta med sociala frågor i hela Stockholm. Till exempel att låta supportrar som hamnat snett arbeta och få en chans att komma till bukt med sina problem, till att bedriva ”Drive in-fotboll” i förorter som Tensta och Botkyrka. Med den nya arenan kan Djurgårdens IF fortsätta vara ett föregångsexempel på hur en fotbollsförening aktivt arbetar för att förbättra situationen för barn och ungdomar i sin stad.

99. robban - 19 juli 2010

Detta är ett gyllene tillfälle att infria ert vallöfte från 06, DO IT!
/R

100. Hasse - 19 juli 2010

Det här är helt självklart att klubba igenom.
Ett oerhört seriöst och genomtänkt projekt av DIF som kommer att gynna alla intressenter, dvs både DIF och andra mindre klubbar i området samt motionärer. Och det kostar inte skattebetalarna något.

Stockholmsarenan är ett oseriöst och ogenomtänkt skämt som borde omarbetas till realistisk storlek. Ett mångmiljardbygge för skattebetalarna som de inte bett om. Jag tror ni politiker börjar inse att ni gjort fel där.. Gör om, gör rätt, och säg ja till arenan på ÖIP och förslagsvis bygg en mindre stockholmsarena och fler bostäder där istället.

Vad gäller skridskoåkningen så går det alldeles utmärkt att lägga is på löparbanorna på Stadion. Det är ju inte så att det spolas vatten rakt på löparbanorna. Det läggs en form av plattor över innan vad jag förstått. Dessutom kan skridskobanan läggas på Storängsbotten eller på Gärdets sportfält OM det skulle vara så att det blir nåt strul med det på Stadion. Åkte ofta på rundskridskobanan på Gärdet när jag var liten. Folk (som inte är Djurgårdare) letar ju bara problem i panik försöka stoppa våra planer. Löjligt.

Och jag instämmer med flera föregående skribenter; det här blir en valfråga för mig och säkert alla andra Djurgårdare också. Bara på DIF-Facebook så är det minst 40 000 väljare det handlar om. Är det inte beslutat om en DIF-arena på ÖIP innan valdagen så får inte alliansen de rösterna. Jag har alltid röstat höger innan men det här så viktigt att jag antingen lägger ner min röst eller väljer MP (Dock röstar jag inte S eller V… Det är för fel för mig…) om inte Sjöstedt levererar vallöftet.

101. Maria Enfors - 20 juli 2010

Hej Madeleine,
Jag röstade på dig och Folkpartiet av anledningen att du skulle arbeta för Djurgårns arena. Nu ser förutsättningarna lysande ut att du ska kunna göra det som krävs för att komma i mål! Om Djurgårn kan finansiera 100-tals miljoner själva är det klockrent, unikt i landet. Ingen annan kommun är bortskämd med det.

102. Axel A - 20 juli 2010

Utan att upprepa alla anledningar som skrivits tidigare så kan jag bara konstatera att det blir VÄLDIGT lätt att rösta i höst, vad som än händer.

Om inte arenabygget klubbats igenom är påbörjat/kommer påbörjas så får alliansen säga hejdå till min röst.

103. Kristoffer - 20 juli 2010

Hej Madde!

Kom igen nu! vad sysslar du med egentligen?
Vi vill bara ha ett hem! en samlingsplats för våran stora fina familj att tillsammans dela glädje och sorg, minnas och skapa nya minnen.
Jag talar inte bara för mig själv när jag säger att jag börjar bli väldigt irriterad på att inget blivit klart ännu och
om jag vore du så hade jag kollat lite i kalendern för att sedan upptäcka att valet närmar sig!

Om ni uppfyller era vallöften så finns det tusentals röster att hämta här!
Om inte? Carin Jämtin verkar ju VILJA hjälpa DIF!

http://www.carinjamtin.se/2010/07/dif-har-gjort-sin-hemlaxa-nu-maste.html#comments

104. M Åberg - 20 juli 2010

Ta den nödvändiga kontakten med KDF och få till en avtalslösning för hyran, för vad mer behöver staden/vi göra och stå för utom själva rivningen av ÖIP? Viljan att fatta besluten ser ibland ut att vara liten och politik behöver ej vara långdragen ty det är den på så många andra ställen i samhället. Tusentals stockholmare och förortsbor, unga som gamla, supportrar och idrottsutövare skulle glädjas enormt om detta gick i uppfyllelse. Själv skulle jag gråta av lycka.

105. Fredrik - 21 juli 2010

Har alltid röstat på FP. Hoppas att jag får glädjen att göra det i detta val med. Se till att vi får bygga nu!!!

106. Martin - 21 juli 2010

Jag tror och hoppas arenan blir verklighet. Vi har chansen att göra något riktigt bra i området kring ÖIP!
Stockholm Stadion förblir en levande arena, och en ny fotbollsarena till både elit och ungdomsidrott.
Som djurgårdare är det här den viktigaste valfrågan i kommunalvalet.
Både politiskt och som Djurgårdare är det viktigt att DIF finansierar för arenabygget själva. Jag anser att kommun och stat ska kunna hjälpa till med mark och planlösningar, men ALDRIG betala för enskilda klubbars arenor.

107. Patrik Isberg - 22 juli 2010

Ja till en djurgårdsarena på ÖIP

108. MIcke - 22 juli 2010

Helt otroligt att det ens diskuteras att bygga ÄNNU en fotbollsarena i Stockholmsområdet. Allsvenskan rankas som liga nummer 27 i Europa. Det räcker nu, jag vill inte se mer fotbollsarenor för mediokra bollspelare.

109. Knezevic - 24 juli 2010

Micke:

ge f*n i att kolla på det då? lägg dig inte i om du inte är intresserad och gå en annan väg till jobbet/skolan, alternativt blunda när du går förbi arenan för VI SKA HA VÅR ARENA!!

110. MIcke - 25 juli 2010

Kopierar in ett gammalt inlägg i den här debatten så att den kan bli lite mer nyanserad då det endast kommer glada tillrop från dif supporters här för tillfället. Den tysta majoriteten är och kommer förbli emot att det byggs ännu en fotbollsarena i vår stad.

Om skridskon flyttas från ÖIP: Viktigt att skridskon får en bra arena med lika bra öppettider som nu, dvs 7 dagar och 7 kvällar i veckan så att alla även i fortsättningen kan motionsåka oavsett arbetstid. En bana med central placering är viktigt eftersom det gör det möjligt att träna tryggt utomhus under den mörka årstiden.

Med så många åkare som kör på ÖIP är det märligt att skridskon riskerar att skuffas undan än mer. Norge t.ex. har många utomhusbanor (med rätt kurvradie) och får i höst sin tredje inomhusbana (multihall och med rätt kurvradie).

Angående eventuell flytt av konstfrusen 400-metersbana till Stadion:

1) Kanske korkad fråga men: Hur överlever kylrören under sommarhalvåret när det är träning/tävling i friidrott och spjutkasning eller slägga?

2) Att kurvradien skulle bli fel på Stadion och därmed göra det omöjligt att köra tävlingar på hög nivå vore väldigt sorgligt för en huvudstad på vår breddgrad och med vår skridskotradition. Påläggskalvar och elitmotionärer skulle dessutom få nöta kurvteknik på fel kurvradie. Jag kan inte fotboll och vet inte vilken parallell man kan dra till fel radie; kanske att aldrig få träna med annat än en badboll.

3) Ska innerplanen användas för bandy eller konståkning? Om så är fallet, var ska snön som skrapas bort läggas? På Stadion är det ju ganska thight om plats. Om det snöar mycket var ska snömassorna läggas?

4) Om det ska spelas bandy samtidigt som det åks på 400-metersbanan: Hur sätts skyddsnät upp då det saknas upphängningsmöjligheter (rack) som finns i t.ex. de norska inomhushallarna?

Till sist: Visst är det så att ett par storklubbar i södra Europa klarar av att samsas om en fotbollsarena…

111. Fredrik - 25 juli 2010

Den här lösningen är närmast perfekt. DIF ordnar finansieringen, ett vallöfte kan uppfyllas och Stockholm varaktigt säkerställer ett allsvanskt fotbollslag. Därutöver skulle det säkerligen vara att kraftigt mervärde för de ungdomsidrottare som får chansen att utöva ungdomsidrott på Stockholms Stadion. Kommer själv ihåg känslan att få springa in på arenan vid mini-marathon som något alldeles extra. Östermalms IP är idag en normal idrottsanläggning av samma slag som det redan finns extremt många av. Stockholms Stadion är något helt annat. Vem vill inte se sin dotter eller son utöva idrott på en olympiaarena

112. Roland - 26 juli 2010

Jag vill ha kvar skridskoverksamheten på Östermalms IP. Redan idag är det alldeles för dåliga träningsmöjligheter för oss skridskoåkare. Bygg fotbollsplanen någonannanstans.

113. Filip Lundberg - 26 juli 2010

Micke: Du är uppenbarligen inte införstådd i ämnet så gör alla en tjänst och engagera dig i ämne du kan någonting om. Herregud! Du stöjder alltså Stockholmsarenan som helt ska finansieras av skattebetalarna men är emot en arena som DIF finansierar själva? Du säger att allsvenskan är så dålig. Kan det bero på att förutsättningarna för att bedriva elitfotboll är så usla i Sverige och särskilt i Stockholm. Tomte!

114. Mester - 27 juli 2010

Micke,
Knezevic har – i sitt förvisso lite hårda tonläge – helt rätt. Du behöver ju trots allt inte titta på den, eller för den delen betala för den (till skillnad från monstret som ska byggas vid Globen).

Däremot kan du ju ställa dig själv följande fråga. Varför är vi så dåliga som nummer 27 i Europa? Och även denna (något retoriska) fråga: Hur gör vi för att FÖRÄNDRA detta?

Svaret är följande: Genom att svenska fotbollsföreningar driver sina egna arenor.

Att vara hyresgäster på ställen som Stockholmsarenan och Råsunda kommer bara att leda till att vi om några år fotbollsmässigt är på plats 30 och värre i Europa.

115. Bengt Hansson, Odenplan - 30 juli 2010

http://www.dif.se/sidor/nyheter/nyheter.asp?action=view&id=10901&typ=1

Manifestation för arena på Östermalms IP. Det finns inga ursäkter för att inte komma dit. Inte heller för dem som är emot arena på Östermalms IP. Att idrottsborgarrådet behagar dyka upp ser jag dock som uteslutet.

116. Johan - 31 juli 2010

När ska Stockholms stad sluta pissa på elitklubbarna??

DIF-ARENA NU!

117. Phille - 1 augusti 2010

Självklart ska DIF ha en egen arena, men jag tillhör de som inte är särskilt positiva till Östermalmsförslaget. Min tveksamhet grundar sig på bl.a. följande;
1. Derbyn. Kommer derbyn att kunna spelas där, SvFF lär inte tillåta insläpp av bortasupportrar på samma kortsida som hemmafansen.
2. ”Miljövänlig” arena? Sedumtak har nämnts i detta sammanhang, grön profil men knappast särskilt miljövänligt jämfört med t.ex. solfångare/solceller. Även ”Bilfri” arena har lyfts fram. Idag är det smått kaos om man tar bilen till ett utsålt Stadion. Inga nya P-platser och 4000 fler åskådare lär inte förbättra denna situation. Att ”tvinga” supportrar att åka kommunalt har bara en långsiktig effekt – färre åskådare.
3. Tillbaks till taket; Har verkligen alla DIF-supportrar insett att om MAX 10 ÅR (min bedömning, hall till Bajen bandy osv) är DIF Fotboll det ENDA Stockholmslaget som spelar utomhus om vädret är uruselt!!! Att ens tänka på en framtida arena utan tak är för mig nästan ansvarslöst. Gå på DIF-matcher om du vill frysa, känns inte kul att få höra och det lär inte gynna rekryteringen av nya djurgårdare. Så långt ifrån ”Steget Före” man kan komma!
4. Ekonomin. Här finns den stora fallgropen i projektet. Har mycket svårt att förstå hur en dylik arena ska kunna landa på beräknade 425 MSEK när t.ex. MFFs arena kostade 700 MSEK (dock 30% fler åskådare), där bygget på en industritomt var BETYDLIGT enklare. Att MFF förlorar ca 1 MSEK per match understryker också verkligheten; det går inte att få driftekonomin att gå plus med enbart elitfotboll på schemat – ÖIP-alternativet saknar ju i princip alla kommersiella möjligheter. ”Finansieringen är klar”; OK, tror inte det är något problem att få ihop pengarna (även kanske 600-700 MSEK) via banklån/riskkapital, MEN när driften inte går ihop – vem stoppar då pengar i de ”svarta hålen”? Jo, jag och övriga supportrar, men hur länge orkar vi?

För mig är en ny modern arena – där tak, nya P-platser och kommersiella möjligheter är självklarheter – med bra ekonomi A och O för DIF och placeringen måste därför komma i andra hand.
Det viktigaste är att det blir rätt, om det dröjer några år till (med spel på Stlhmsarenan) spelar ingen roll i denna utomordentligt viktiga fråga.

118. Martin - 2 augusti 2010

Phille

Du kan sova lugnt. I de ritningar som finns presenterade ser man att bortasupportrar har tillgång till en egen entré i direkt anslutning till en busspaekering. Det kommer alltså att gå att genomföra matcher på ett mycket säkrare sätt än på dagens Stadion eller Råsunda.

119. peter - 2 augusti 2010

Märkligt agerande av Madde. Hon verkar nästan sur över att DIF jobbat vidare och presenterar lösningsförslag för andra idrotter.

En förhalning kommer inte fungera. Besked 2 veckor innan valet krävs. Annars är det färdigröstat på alliansen för min del och jag är övertygad om att jag inte är ensam.

Detta förslag är mycket bra. Långt bättre än den stockholmsarena som nu byggs och som sedan skall skänkas till ett amerikanskt företag så att de kan lura bajen på pengar. Bajarna vill ju knappt ha arenan och DIF kommer garanterat inte spela där.

Stockholm har dödat bajen hockey och snart bajen fotboll. Man lyckades nästan döda aik hockey och man har varit på god väg med både DIF Fotboll och DIF Hockey. Låt detta bli vändpunkten. Ge våra lag förutsättningarna att kokurrera med malmö och göteborg. Godkänn DIF´s förslag.

Allt annat är fegt.

120. Det är inte bara formella beslut som saknas i arbetet med en ny arena « Från huvudstad till världsstad - 2 augusti 2010

[…] till Östermalms IP (youtube-klippet). Och tidigare i somras fick vi hundratals med mejl och bloggkommentarer efter att DIF haft en presskonferens (se mina kommentarer här), som samstämmigt krävde att […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: