jump to navigation

Finnkampen till Stockholm! 23 juni 2010

Posted by Teodor in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Stockholm stad och Svenska Friidrottsförbundet har idag träffat ett intentionsavtal om att förlägga Finnkampen till Stockholm 2013.

– Staden har under flera år undersökt möjligheterna hos Friidrottsförbundet att återbörda Finnkampen till Stockholm. Det är glädjande att Finnkampen nu kan flytta tillbaka till Stockholm och Stadion, denna fantastiska arena för friidrott, säger kultur- och idrottsborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP) med anledning av att Stockholms stad och Svenska Friidrottsförbundet nu har skrivit avtal om att förlägga Finnkampen till Stockholm 2013.

Ambitionen från parterna är att Finnkampen ska förläggas till Stockholm vid fler tillfällen. Finnkampen har genomförts sedan 1925 och är en årligt återkommande folkfest, vartannat år i Sverige, och vartannat år i Finland. Stadionklubbarna, arrangör av DN Galan, har accepterat att ta det operativa ansvaret för genomförandet av evenemanget.

–  Vi känner oss mycket tillfreds med avtalet och är helt övertygande om att Stockholm kommer att leva upp till alla förväntningar, säger Svenska Friidrottsförbundets ordförande Lennart Karlberg.

– Vi är naturligtvis mycket nöjda med detta eftersom vår primära ambition är att arrangera tävlingar på Stockholm Stadion, säger Stadionklubbarnas ordförande Jan Kowalski

/Teodor

Kommentarer»

1. kalle anka - 29 juni 2010

Skicka tillbaka Finnkampen till Göteborg tack.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: