jump to navigation

Mentorskap inom DIF 11 juni 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Danne förklarar Djurgårdsandan för migMed mig i idrottsnämnden har jag Daniele Fava, också från Folkpartiet. Han arbetar sedan länge med projektet Djurgårdsandan. Det är alltid roligt att höra honom beskriva arbetet som  han utför. Mentorsprogrammet handlar om att hjälpa ungdomar inom supporterkulturen som hamnat på glid. På olika sätt försöker Daniele och andra hjälpa ungdomar tillbaka till den positiva supporterkulturen.

Alternativa avstängningar inom ramen för Djurgårdsandan handlar om att ge avstängda supportrar en andra chans. Supportern skriver under ett kontrakt på ett år och förbinder sig att följa föreningens riktlinjer. Man får också en mentor som kan fungera som ett bollplank. Ofta är detta äldre supportar som själva stått i klacken men som tagit avstånd från våld, droger och alkohol i samband med matcher. Likafullt är de aktiva i sitt supporterskap och följer laget i ur och skur.

Supportrarna i mentorprogrammet får bara gå på Djurgårdens matcher med sin mentor. Därtill har man träffar mellan matcherna. Av de cirka 25 som ingått under dessa tre år som projektet pågått så har de flesta fullföljt kontraktet och man kan verkligen konstatera att det varit en framgång.

Djurgårdsandan är ett initiativ som visar hur viktigt det är med eldsjälar och civilsamhällets engagemang. Vi är stolta över Daniele och det arbete han gör för andra.

/Madeleine

Kommentarer»

1. Gerry - 13 juni 2010

Mentorskap inom DIF!!!???? Nä. Det går inte att värja sig mot denna företeelse. Du Madeleine. Åk hem till varje vilsen DIFsupporter och anlägg en plastmatta under deras säng. Sen anställer du mentorer som läser sagor,lagar mat och rapar dom när det behövs. Vad håller du på med egentligen. Du är Idrottsborgarråd inte Socialborgarråd. Tänk att Fotbollens Lobbyister lurat i dig massa goja igen. Dessa supporter kulturer är inte intresserad av vare sig mentorer eller fotboll men Djurgården vill gärna ha en egen Arena på Gärdet. Allt detta vet dom. Och detta är Ide’n med detta. Moder Theresa Syndromet.
Ge Oss Ericson hallen NU.

teodork - 14 juni 2010

Hej Gerry!
Som du ser handlar inlägget om att Daniele utanför sitt engagemang i idrottsnämnden även brinner för Djurgården och Djurgårdsandan. Han är inte anställd av kommunen i detta utan det är ett i raden av privata initiativ man kan göra för sina medmänniskor på frivillig basis. Något som vi som liberaler tycker det är väldigt viktigt att lyfta upp. Dvs direkta motsatsen till kommunala mentorsprogram.

/Teodor

2. Johannes - 14 juni 2010

Gerry, lugna ner dig ett par hekton och läs vad som faktiskt står i inlägget innan du kommenterar.

Det blir lättare för alla då.

3. Eric - 15 juni 2010

Vilket bra jobb han gör. Tack Danne! Han måste helt klart in i fullmäktige i höst!

4. Carl - 15 juni 2010

Grymt Daniele! Du gör ett jättejobb med Djurgårdsandan och kryssa Daniele Fava på blanketten i höst!

5. Joakim - 16 juni 2010

Vilken kille! Han vill jag ha in i fullmäktige! Kryssa Fava…

6. Johannes - 16 juni 2010

Men vad är det som gör att staden är försenade en månad med arenaarbetet?

Stockholmsarenan är, som vi alla vet, inget alternativ för DIF.

7. Peter - 16 juni 2010

Kom igen nu, när får vi svaret på DIF:s senaste kalkyl?

Det är larvigt vad lång tid ni tar på er, ska det verkligen vara så svårt eller försöker ni komma på svepskäl så ni får in DIF på Stockholmsarenan som ni egentligen velat hela tiden.
Visst utåt sett har ni hela tiden försökt att hjälpa DIF men jag tror nog att många redan har sett bakom hela den fasaden.

8. Tomas - 17 juni 2010

Information som kommer Fru Sjöstedt och hennes stab relaterat till DIF ger mig en bitter eftersmak. Ge oss (DIF) mark för byggandet av en ny arena sen har Ni tagit ett steg framåt för att få tillbaka mitt och några tusen andra DIF supporters förtroende. Hoppas innerligen att vi slipper se FP i Stockholm Stadshus under nästa mandat period. Politiker som Fru Sjöstedt ger begreppet Politiker Förakt ett ansikte och jag förstår faktiskt inte varför DIF ödslar tid med att sammarbeta med dessa falska människor.

9. Stefan Gadd Karlsson - 19 juni 2010

Jag stöjder Danieles kandidatur till 100%, jag vet att han vill idrott-Stockholm allt väl och att han gör allt han kan för att på ett jämlikt och jämställt sätt söker finna lösningar för ALLAS idrottsintressen i Stockholms stad. Rösta på honom i kommande stadsfullmäktigesval, så har ni en klockren socialiberal representent i fullmäkitige!

Stefan Gadd Karlsson

10. mike - 30 juni 2010

Kul, men hur gar det med arenan? Snart val.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: