jump to navigation

Pop up art har poppat upp i Gallerian! 7 juni 2010

Posted by AmandaValentin in Kultur för fler.
Tags: , ,
trackback

I söndags invigde Madeleine utställningen Pop up art, som kommer att pågå i Gallerian fram till den 19 juni. Unga svenska konstnärer ställer ut och du har möjlighet att köpa ett av konstverken. Ett lovande samarbete mellan kultur och näringsliv, det är föredömligt av Gallerian att upplåta en yta åt kulturen på detta sätt!

Erik Modig från Art Concept Store, som är initiativtagare till det hela, sa något mycket tänkvärt när vi var  och besökte hans galleri för några veckor sedan: ”Människor kan lägga flera tusen på en soffa – och sedan sätter de upp en IKEA-plansch på väggen ovanför.” Och han har verkligen helt rätt. Tänk vilket uppsving det skulle bli för samtida konstnärer ifall vi började intressera oss för konst lika mycket som vi intresserar oss för möbler. Om vi kunde ha samma självförtroende när vi handlar konst som när vi handlar möbler – att köpa det man gillar, att lita på sin egen smak. Så gå dit och hitta något som skulle passa ovanför din soffa, förgyll ditt vardagsrum med riktig konst. Du får nog skynda dig, originalen går nog åt fort, men även reproduktioner säljs i begränsad upplaga i jättefin inramning.

Nedan ser ni de två konstverk som vann konstnärernas egen omröstning och kommer att skänkas till Daniel och Victoria i bröllopsgåva.

”Back” av Samuel Schultz, 1:a plats

”Alla var där” av Anna-Maria Hilbom, 2:a plats

Från höger: Madeleine och andrapristagaren Anna-Maria Hilbom

/Amanda

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: