jump to navigation

Dockteatern Tittut intar Blå huset i Tensta 7 juni 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags:
trackback

Mer barnkultur i Blå huset, mer kulturundervisning i skolorna – helt enkelt mer och bättre för fler! Kulturskolan har gjort ett fantastiskt arbete och tycks funnit en lösning för barnkulturlokalen i Blå huset.

Kulturskolan har länge varit på väg att lämna den stora barnkulturlokalen i Blå huset i Tensta. Det har varit svårt att locka elever till lokalen, under en period var man tvungen att ha en receptionist av trygghetsskäl. Kulturskolan i Tensta hade bara 100 elever. Därför förbereddes en flytt av verksamheten till Tenstas skolor för att nå fler barn. Samtidigt ville man frigöra resurser till verksamheten då hyran för lokalen var en halv miljon om året. Det var ohållbart.

Nu finns dock en lösning som både ger Kulturskolan möjlighet att arbeta mera i skolorna och nå flera samtidigt som verksamheten i Blå Huset kan bibehållas. Kulturskolan, Dockteatern Tittut, Stadsmissionen och Stadsdelsförvaltningen ska nu se över hur man tillsammans kunna fylla huset med barnkultur. Under hösten har de beviljats stöd från Järvalyftet för att utarbeta en plan för de kommande två åren.

Det är Kulturskolan som har varit drivande i att dra samman detta kluster av organisationer, som tillsammans kommer kunna skapa en mer varierad barnkulturverksamhet i Blå huset, samtidigt som Kulturskolan kommer undervisa både i Blå huset och i skolorna.

Detta är fantastiskt roligt och en positiv nyhet från Tensta.

/Madeleine

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: