jump to navigation

Staden stöder ishockey-VM 25 maj 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
trackback

Hockey-VM i Tyskland är slut och Sverige tog till sist bronset efter att ha besegrat Tyskland i match om tredje pris. Visst känns det lite surt att Tjeckerna snuvade Sverige på finalplatsen genom att kvittera med 8 sekunder kvar i semin och sen avgjorde på straffar. Men ett brons måste ändå ses som godkänt med tanke på alla proffs som tackade nej.

Hockey-VM i Tyskland har varit en fest med fullsatta hallar i såväl Mannheim som Köln. 2012 och 2013 är det dags för Stockholm att tillsammans med Helsingfors stå värd för detta arrangemang. För att det ska bli en rejäl hockeyfest likt nere i Tyskland så kommer Stockholm stad att bistå med 700 000 kronor under 2012 och 2013 för marknadsföring av detta event. Stockholm Business Region där jag sitter i styrelsen beslutar idag att fördela dessa pengar till Svenska Ishockeyförbundet för marknadsföringsinsatser.

Sammanlagt beräknas det spela 56 matcher under hela VM turneringen. Två grupper om åtta lag spelar i Stockholm fram till kvartsfinal under 2012. Under 2013 är det motsvarande för Finland. Evenemangets kostnader kommer vara tyngst på framförallt marknadsföringssidan, och det är därför Stockholm stad skjuter till extra medel.

VM på hemmaplan är ett gyllene tillfälle att uppmärksamma hockeyn i Stockholm och resten av landet dessutom kommer alla besökare att genera miljoninkomster för företagen i Stockholm.

Nu hoppas jag att inledningsmatchen kommer att spelas på Stockholmsarenan, vars detaljplan fullmäktige beslutade om igår. Inledningsmatchen av årets hockey VM på Veltins-Arena i Gelsenkirchen var ju fantastiskt häftig med ett nytt världsrekord i hockey publik.

Madeleine

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: