jump to navigation

Klartecken för Stockholmsarenan igår 25 maj 2010

Posted by Teodor in Okategoriserade.
Tags: , , ,
trackback

 

I gårdagens kommunfullmäktige fattades det beslut om Stockholmsarenans detaljplan, med omedelbar justering. I och med detaljplanens antagande fortskrider det operativa arbetet med Stockholmsarenan. Inom befintlig detaljplan utförs förberedande arbeten. Ett första spadtag inom ny detaljplan väntas ske under hösten 2010 och invigning planeras till december 2012. Stockholmsarenan blir kronjuvelen i globenområdet och kommer med sitt skjutbara tak bli en unik evenemangsarena. Den placeras också i ett redan idag väl fungerande evenemangsområde. Arenans centrala läge, med gång- och cykelavstånd till city samt god försörjning av kollektivtrafik är viktiga förutsättningar för en modern och hållbar arena.

 Miljöpartiet och Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet.

 /Teodor

Kommentarer»

1. Staden stöder ishockey-VM « Från huvudstad till världsstad - 25 maj 2010

[…] hoppas jag att inledningsmatchen kommer att spelas på Stockholmsarenan, vars detaljplan fullmäktige beslutade om igår. Inledningsmatchen av årets hockey VM på Veltins-Arena i Gelsenkirchen var […]

2. matte - 25 maj 2010

Kommer bli svårt att få detta att gå ihop ekonomiskt utan allsvenska lag som spelar regelbundet på arenan. En lösning kanske kan vara att se till att tvinga allsvenska lag att spela där genom att sätta käppar i hjulen för deras egna arenaplaner? Eller det kanske man redan har tänkt på…

3. Harald - 28 maj 2010

Hej!
Hoppas på svar…
Nu när ekonomin är körd i botten för Hammarby så lär man inte ha råd med hyresnivåerna på Stockholmsarenan som AEG vill ta ut, kan idrottsborgarrådet kräva att AEG sänker sina hyreskrav gentemot Hammarby under den period då föreningen blöder ekonomiskt?
Stockholmsstad äger ju trots allt arenan.

4. Lars - 28 maj 2010

Planerna med Stockholmsarenan är bl.a. att bilar och människor blandas under läktaren som kommer kraga ut över Arenavägen. Där kommer luften att bli mycket dålig, för att inte säga hälsovådlig. Mycket olyckligt att man inte kan separera människor och trafikavgaser på ett bättre sätt. Och detta har inte utretts!

5. Raymond - 28 maj 2010

Kan ni inte kräva hutlösa hyror av Hammarby så att de även går i konkurs i fotboll? När ni ändå är i farten så tvinga dit DIF i sann socialistisk anda 🙂

6. Nes - 29 maj 2010

Den här arenan kommer effektivt att döda Hammarby och förmodligen dra med sig Djurgården i fallet då de mot sin vilja tvingas dit.

Vi vet alla vad som hände när man byggde globen.
Hammarby har gått i konkurs. AIK var 5 minuter från konkurs och Djurgården hockey blöder ekonomiskt.
AIK och DIF kan tacka sin lyckliga stjärna för att hovet inte revs när globen byggdes. Om det skett hade vi inte haft något stockholmslag kvar i hockeyn.

Nu är fotbollen på väg åt samma håll med skillnaden att man kommer att riva söderstadion och stockholms stadion rustas inte upp för allsvensk fotboll.

Stockholmsarenan är för stor och för dyr och alla vet om det. Det är därför ni försöker tvinga Djurgården dit för att ni själva vet att driften inte går runt utan minst två fotbollslag på arenan.

Kortsiktigt tänkt när båda dessa klubbar går under ekonomiskt när de inte kan konkurrera med Malmö FF, Elfsborg, Kalmar och de andra lag som tagit kontrollen över sin ekonomi och sina arenor.

7. Putte - 30 maj 2010

Jag är utbildad ekonom och arbetar som controller, och jag får inte kalkylerna för Stockholmsarenan att gå ihop. Om inte Gamla Ullevi som bara kostade 350mkr går runt med tre allsvenska lag, hur ska då en arena som kostar 2.7mdr och som just nu i princip står utan lag klara sig ekonomiskt? Särskilt inte när en annan gigantisk arena byggs parallellt i området.

Nationalarenan omgärdas av mutor till politiker och när man ser att samma byggföretag, PEAB, fått ett kontrakt värt 1.9mdr för Stockholmsarenan börjar man misstänka att allt inte står rätt till. Hoppas att journalisterna börjar gräva i detta.

Tvingar ni DIF att spela där kommer jag ändå inte sätta min fot på arenan, jag kommer stödja laget på andra sätt istället. Och jag har lagt min sista röst på alliansen på lokal nivå.

8. Micke K - 31 maj 2010

Det är en skandal att man bygger Stockholmsarenan över huvudtaget! Vart finns ekonomin i det hela och vart har välviljan mot föreningslivet tagit vägen? Stockholm är nog sämst i Sverige på att stötta sina lokala idrottsutövare/föreningar. Tvingar NI politiker in DIF, HIF eller AIK på ERA arenor är det ren o skär idrottsfascism.

9. Joakim - 31 maj 2010

Hoppas att vi i DIF slipper spela på detta politikerprojekt. Vi har aldrig velat ha denna arena. ALDRIG!

Att sänka sin egen förening genom att fördela en del av försäljningen i samband med match till det amerikanska extremhögerföretaget AEG?
Det finns ju inte på världskartan!
Då hoppas jag hellre att DIF åker ner i norrettan, så kan Stockholmsarenan stå och mögla! (Jämför Globen).

10. Xsi - 31 maj 2010

Jag tror Stockholmsarenan är en dimridå eftersom den egentligen är tänkt att användas till den så inkomstinbringande friidrotten och sedan låta DIF ta över Stadion.
Ajk ska spela på nya gamla nya råsunda och hammarby, ja inte ens Stockholm stad tror att de kommer finnas med på Text-TVs utbud om 5 år.

11. Seamaster - 31 maj 2010

Madeleine, är det inte bättre att sluta ut det här projektet innan någon förening går under? 2,7 miljarder är en siffra som saknar rim och ranson, samt gör Bajen en otjänst. De vill inte ha arenan, DIF vill inte spela där och det kostar förbannat mycket pengar.

Jag som Djurgårdare kommer inte sätta min fot på Stockholmsarenan om vi blir tvingade att spela där. Jag har redan tillbringat en säsong på Råsunda och jag gör inte om det.

Titta nu här:
Låt friidrottarna får Stadion.
Låt Djurgården bygga sin egen arena på Östermalms IP.
Låt Bajen renovera Söderstadion alt. bygga en 350 miljoners arena på marken där stockholmsarenan ska stå.
Låt AIK köpa Råsunda och renovera spökslottet.

Nationalarenan får gärna byggas eftersom det kan vara spiken i kistan för SvFF.

12. Sten Ö. - 2 juni 2010

Madeleine, vad var det nu ni lovade? Känns detta igen: ”Spaden skall vara i marken för båda arenor (DIF och Bajen)innan denna mandatperiod är slut”

Det är brådis nu……

teodork - 2 juni 2010

Hej Sten,
vi har jobbat hårt för att hitta mark åt DIF att bygga på och flera olika platser har också föreslagits. Nu verkar vi ha hittat en plats som ser lovande ut, men eftersom DIF vill bygga och driva sin arena själv så är det också upp DIF som kommer att ta första spadtaget, inte vi inom staden. Vi ser nu att samarbetet fungerar bra när vi utreder Östermalms IP, det är glädjande.
/Teodor

13. Peter - 2 juni 2010

Det kommer inte spela någon roll hur bra kalkyl DIF än har, staden har redan bestämt sig för att DIF ska spela på Stockholmsarenan till varje pris om dem behöver ljuga ihop något så gör de det också.

Staden kommer göra allt för att Stockholmsarenan att gå runt och om det innebär att de skiter i DIF och kör över dem och tvingar de mer eller mindre att spela så blir det så.

Förresten vill jag framföra ett grattis till klartecknet, det är ju underbart att bygga en arena som egentligen ingen vill spela på det är ju helt fantastiskt, så återigen stort grattis!

14. Homer - 2 juni 2010

Det står inte vem som ska ha spaden i marken. Men dra ut på det lite till. Jag kommer göra det här till en avgörande fråga om vad jag ska rösta på. Håll ert ord alltså.

15. DIF Trogen - 2 juni 2010

Bra för er men vem vill ha den?? Det kanske man ska ta reda på innan man bygger skiten!!

Jag lovar till 100% att DIF kommer inte spela där då väljer vi Rådsunda istället. Vi ska ha en egen arena som ni har lovat oss och ni har fått många tusen extra röster pga att ni lovat oss det här innan val.

16. Micke K - 3 juni 2010

Håller med ovan talare till 100%. VEM vill egentligen ha arenan? Det är ett politikerprojekt – inget annat…

17. Bernie - 7 juni 2010

*gäääääääääääsp*

Kulturpolitik och statligt ägda arenor. Dynamiken i Stockholm når oanade höjder.

18. Peter - 19 juni 2010

Har 2 frågor som jag gärna skulle vilja ha svar på:

1) Varför bygger ni Stockholmsarenan?

2) För vem/vilka bygger ni arenan?

Tack på förhand!

teodork - 21 juni 2010

Hej Peter!
Vi bygger Stockholmsarenan för att staden behöver en evenemangsarena i storleken 30 000-40 000 åskådare, just nu finns det ingen sån arena och flera evenemang tar därmed inte omvägen via Stockholm. Det skjutbara taket gör den också användbar året runt.
Vi bygger arenan åt alla de stockholmare som vill gå på stora evenemang som till exempel konserter, hästhoppning och fotboll. Driften sköts av ett av världens största evenemangsbolag för att säkerställa en hög bokningsgrad.

/Teodor

19. Putte - 6 september 2010

Dags att lägga planerna på Stockholmsarenan på is? AEG verkar inte vara en särskilt pålitlig partner att göra en 2,7mdr affär med.

Innan alla turer är utredda så är mitt förslag att bygget stoppas tillsvidare

20. Invigning av Tele2 Arena den 24 augusti med Robyn, Kent och Winnerbäck « Från huvudstad till världsstad - 13 februari 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: