jump to navigation

Sluta gulla med Myrdal! 14 maj 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
Tags: , ,
trackback

Jan Myrdal öser invektiv över mig i Kulturnyheterna.  Det är förståeligt. Kambodja under Pol Pot är ett ämne han numera undviker. Bara när han tvingats fram har han uttalat sig och då har han generat sig än mera genom att ursäkta massmordet. Idag delas hans pris Robespierre-priset ut. För att hedra den person som orkestrerade massakern på den franska aristokratin – det s k skräckväldet, får man anta. Och Kajsa Ekis Ekman tar glatt emot!

Diskussionen rör attityden till Pol Pots (det Myrdal i närtid kallat ”Det demokratiska Kampuchea”) massmord på sin egen befolkning.  Myrdal har aldrig tydligt tagit avstånd från Pol Pots folkmord. Istället försvarar och förklarar han sitt stöd till mördarregimen. Så sent som 2006 beklagade han att de Röda Khmererna inte fick fullfölja sitt värv, utan hindrades av en Vietnamesisk invasion. För Myrdal är denna invasion ett större brott än folkmord på 2-3 miljoner människor. Men faktum kvarstår att Pol Pot-regimens fall räddade liv. Så skriver han i Aftonbladet 28 mars 2006:

”Jag är övertygad om att om Demokratiska Kampuchea kunnat fortsätta och fullfölja Pol Pots planer på att bygga landet med egen kraft – alltså utan internationella lånehajar och utan så kallad hjälp (alltså utan även Sidabidrag från Sverige) och medhäftade västerländska hjälparbetare, FN-representanter, sexturister och all annan otäck samhällskrapyl, då hade khmererna varit i ett betydligt lyckligare läge i dag.”
 
Voltaires berömda princip ”jag hatar dina åsikter, men anser att du har rätt att framföra dem” gäller här. Låt Myrdal behålla sitt författarstöd enligt reglerna, men reagera samtidigt mot att han använder det för att finansiera urskuldande av folkmord!
 
Jag har, till skillnad från Myrdal, själv sett tortyrkamrarna i Phnom Pehn. Jag har sett kvarlevorna och tortyrredskapen. Det ger outplånliga inryck ­ helt i klass med besök i nazismens koncentrationsläger. Ovan ser ni privata bilder från Toul Slengmuseet eller S-21. Ungefär 17.000 personer dog här, några av barnen som torterades till döds syns på bilden. Endast 10 överlevde.
 
Om varje svensk hade gjort samma studiebesök skulle Jan Myrdal inte längre vara ett respekterat namn hos vissa vänsterkretsar i Sverige.
Madeleiene

Kommentarer»

1. Gerry - 14 maj 2010

Igen. ¨Who Cares¨? Alltså sluta försöka dra uppmärksamhet från viktiga saker. Janne Myrdal är ¨heldöd¨. Det kommer inte skrivas en rad om honom kommande generationer. Kommande generationer kommer vara betydligt intelligentare än både Myrdal,dig och mig. Men kanske du kan få en spalt för framtiden som den som bidrog till upprustning av ungdomsidrotten och Folkhälsan.

Vi vill ha flera 20*40 InomhusHallar och ingen jäkla gråtspalt om en fd från födseln sinnesförvirrad vänstergubbe¨. Hans avståndsvägran för alla röda regimer får han bära med sig till graven. Så inga flera Myrdaldebatter utan bygg flera hallar.

2. AmandaLövkvist - 14 maj 2010

Men snälla Gerry, tänker du gå in i vart enda inlägg och skriva om inomhushallar? 😉 Då tror jag att folk kommer tycka att det är du som är tjatig, inte Madeleine, eller hur? 🙂

Madeleine går igång på frågor om mänskliga rättigheter, det brukar vara så när man är liberal, så du får nog stå ut med att det skrivs om detta igen, kankse till och med om Myrdal.
När det gäller hallar så har det gjorts väldigt mycket, det är faktiskt en prioriterad fråga det med. Idrottsförvaltningen har tidigare köpt 10 idrottshallar från SISAB (det bolag som äger stadens skolbyggnader) för att upprusta dem och därefter integrera dem i det ordinarie hallutbudet så att fler föreningar ska kunna boka tider i dem. Förutom den nya Skanstullshallen blir det också nya hallar vid Smedshagsskolan och Engelbrektsskolan som kommer att vara öppna för föreningslivet. I Beckomberga har staden köpt och renoverat en idrottshall som tidigare ägdes av Landstinget, och som nu har blivit ett stort centrum för stadens handikappidrott. Problemet i Stockholm är dock att det råder brist på mark att bygga idrottshallar och det är därför viktigt att titta på nya lösningar. Vi tittar nu på möjligheten att bygga idrottshallar på höjden och vi söker även igenom staden efter gamla industrilokaler som skulle kunna byggas om till idrottshallar.

3. Sjöstedt vs Myrdal « Lindrig huliganism - 14 maj 2010
4. Rosie Rothstein - 14 maj 2010

Klart att en liberal som Madeleine Sjøstedt reagerar på att Jan Myrdal stødjer diktaturer!

5. Ola Schubert - 14 maj 2010

Stödjer inte Kungen också diktaturer? Han får ju lite högre lön än Jan Myrdal. Slå så att det märks.

6. Henrik V, liberal - 15 maj 2010

Jan Myrdal är en fruktansvärd person som skulle kunna stödja vad som helst bara han får vara emot majoriteten! Jag tycker att han förtjänar kritik så det bara stänker om det! Så kör på, kära kulturborgarråd!

7. Charles - 17 maj 2010

@Ola: Talar du om Brunei nu? Du kan ju inte jämföra Brunei med Kampuchea, såvida du inte är helt hjärnbefriad.

8. Ola Schubert - 17 maj 2010

@Charles. Varför skulle jag jämföra Brunei med Kampuchea? Men det är intressant att du gör den tolkningen eftersom Madeleine ju jämför Jan Myrdal med Hitler. Flyg på henne istället om du nu vill hugga tänderna i någon.

I och för sig så polar ju KG med obskyra typer, och det bör ju inte passa sig då han representerar svenska folket, det gör knappast Myrdal.

För övrigt anser jag din gliring om ”hjärnbefriad” vara ett tämligen barnsligt påhopp.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: