jump to navigation

Spya i Kulturnyheterna 12 maj 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
trackback

I dag på Kulturnytt går Göran Sommardal till frontalangrepp på mig, och han grundar det hela på två missuppfattningar. Jag har aldrig sagt att näringslivet ska bedöma kvalitet och jag har aldrig sagt att Jan Myrdal har fått konstnärslön av politiska skäl. Att Göran Sommardal tillskriver mig sådana åsikter visar bara på att han inte hängt med i kulturdebatten över huvudtaget. Denna spya får han hulka ur sig på bästa sändningstid i två och en halv minut.

För vissa är det provokativt att se en liberal kulturpolitiker. Men alla fördomarna verkar helt förblinda och ersättas av hjärnspöken istället för fakta.  Googla ”Sjöstedt, kvalitet” så får man fram fram tre tydliga synpunkter om kvalitet (Eller läs: ”Kvalitet – kulturens kompassnål”) .

Och så har vi olika åsikt om Jan Myrdal.  Men det må väl vara hänt. Myrdals författarlön kan diskuteras av politiska skäl. Själv tycker jag att det är lika problematiskt att man ska få betalt för att plädera för folkmord (läs Myrdal och Kambodja) som att plädera för etnisk rensning (läs Nationell idag). 

Fortsättning följer…

/Madeleine

Jasenko Selimovic: Kvalitetsfokus

Mer om detta här i bloggen: Ja till kvalitet – Nej till koffert, Kvaliteten viktigaste målet i kulturpolitiken.

Aftonbladet: Myrdal, du har inget lärt på 25 år

Annonser

Kommentarer»

1. Gerry - 12 maj 2010

¨Who Cares¨. Madeleine det finns inget spännande i att läsa om i ett käbbel mellan 2 akademiker personer. Inte ens Expressen lyfter på ögonbrynen. Tycker du istället borde komma ned på jorden och göra något ännu viktigare innan din mandatperiod löper ut.

FIXA FLER IDROTTSHALLAR!

Även vi hallidrottare har rösträtt. Kinavännerna Sommardal och Myrdal (vilket är helt ok) tillhör historien nu är det idrottande ungdomar och kommande väljares tur.

2. AmandaLövkvist - 12 maj 2010

Men Madeleine vill inte bara blogga om idrott, hon vill blogga om både idrott och kultur 🙂 Du behöver ju inte följa den här debatten om du inte vill, men det finns många andra som är intresserade. Hon kommer nog skriva mer om hallar också, för hallfixande pågår ju, se till exempel: https://madeleinesjostedt.wordpress.com/2010/03/25/industrilokaler-blir-idrottshallar/
/Amanda

3. Ola Schubert - 12 maj 2010

Google på ”Sjöstedt, Aspuddsbadet” så får man fram din ”kvalitet” Madeleine.

AmandaLövkvist - 12 maj 2010

Nej, man får en massa träffar i bloggen Stockholmsvänstern, samt en utmärkt artikel av DN journalisten Malin Siwe (http://www.dn.se/ledare/signerat/aspuddsbadet-magplask-for-eget-ansvar-1.1002834).
/Amanda

4. Ola Schubert - 12 maj 2010

Hej Amanda, jag förstår av din kommentar att du inte läst kontraktet mellan föreningen och staden, det hade inte Malin Siwe heller gjort. Gör gärna det först.

5. Uppvärming för vår egen valrörelse « Från huvudstad till världsstad - 12 maj 2010

[…] 12 maj 2010 Posted by Madeleine Sjöstedt in Folkpartiet liberalerna. trackback Det var inte bara påhopp och tråkigheter på radion i morse, det fanns ju trevliga nyheter också. Vad kul att vi nu har en regering med liberaler i […]

6. Johan Brinck - 12 maj 2010

”jag har aldrig sagt att Jan Myrdal har fått konstnärslön av politiska skäl”, skriver Sjöstedt här ovan. Men: ”Jag blir väldigt arg när jag tittar på vilka som har konstnärslöner i dag av politiska skäl, som Jan Myrdal” stod det i City. Är hon felciterad?

Madeleine - 13 maj 2010

Hej
Tack för att du frågar. Svaret är nog ett nja. Det är ett syftningsfel som väl antingen har uppstått i talspråket eller i utskriften. Det var en del av ett längre resonemang.
Citat var kanske korrekt men eftersom slutet saknades blev det missledande.
Madeleine

Ola Schubert - 13 maj 2010

Hur löd då slutet?

7. Valet, Jan Myrdal och jämställdhet. « Rosie Rothstein's Blog - 12 maj 2010

[…] det vill jag absolut inte. Han stödjer ju galna diktaturer.  Oavsett alla missuppfattningar som Madeleine Sjöstedt råkat ut för, så – nä inga kulturpengar till sådana som hyllar folkmord. Göran Sommardahls […]

8. Fredrik Gräslund - 12 maj 2010

Apropå Myrdal, har inte Madeleines parti stött massmorden i Irak och Afganistan ? Fast precis som Myrdal har förstås madeleine någon klurig förklaring till varför just detta inte är massmord, eller hur ?

9. Fredrik Gräslund - 13 maj 2010

Madeleine, i City säger du ordagrant: ”Däremot kan jag bli väldigt arg när jag tittar på vilka som har konstnärslöner idag av politiska skäl, som Jan Myrdal”
Här ovan skriver du ordagrant: ”jag har aldrig sagt att Jan Myrdal har fått konstnärslön av politiska skäl”
????????

AmandaLövkvist - 14 maj 2010

se ovan. Hon menade att hon blir arg av politiska skäl, men inte att myrdalfått det av politiska skäl. Hon gav en väldigt lång intervju och kommer inte ihåg den exakta ordföljden i allt hon sa, men hon vet ju vilken åsikt hon uttryckte.
/Amanda

Lisa - 15 maj 2010

Förstår inte skillnaden, eller snarare jag tror inte det stämmer.

Om Madeleine, av politiska skäl, blir arg över Jan Myrdals författarskap och att det finansieras med skattemedel så finns det ingen orsak att föra fram Pol Pot i diskussionen. Den borde då istället handla om den principiella frågan om skattemedel överhuvudtaget ska stödja konstnärer och författare.

Det enda rimliga anledningen till att Madeleine för fram Pol Pot är att hon blir arg för att hon menar att Jan Myrdal fått konstnärslön av politiska skäl.

10. leifer - 13 maj 2010

Klart han får lön av politiska skäl! Hela idén med en livslång lön för kulturen, kulturarbetare är ju ett politiskt beslut. Göran Sommardal har inte en siffra rätt. Han har dessutom fel i resonemanget ”vi lever inte i sovjetunionen” då ju just Jan Myrdals lön är ett typiskt kommunist-socialistiskt beslut. Stå på dig Madeleine och backa inte på för dina åsikter. Kulturfascisterna på SR/SVT ska inte bestämma vad som är rätt genom att gå till personangrepp och inte kunna skilja på sak och person. Mycket lågt gjort av Göran Sommardal.
Mvh


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: