jump to navigation

En ny internationell scen i gasklocka 7 maj 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

 Igår  presenterade jag och  Sten Nordin de nya planerna på ett nytt scenkonstkluster i en av gasklockorna vid Husarviken, som återges här och här . Detta är ett fantastiskt projekt som öppnar upp för helt nya möjligheter till konstnärlig verksamhet som tidigare inte funnits i Stockholm. Stockholm ska få en scen som blir attraktiv för internationella storuppsättningar. Min förhoppning är att detta ska skapa ett kulturkluster som kan locka hit internationella aktörer som vi inte ser idag. Helt nya konstnärliga samarbeten kommer att bli möjliga och atriumscenen kommer att öppna för en helt ny typ av arrangemang i Stockholm.

Projektet utvecklar hela idén om vad en modern kulturinstitution kan vara och bygger på ett spännande samarbete mellan nationella kompanier, statliga institutioner, det fria kulturlivet, näringslivet och staden.

Det här blir det definitiva startskottet för kulturverksamheter av högsta klass i Norra Djurgårdsstaden. Ett vackert landmärke i Stockholm omvandlas till en spännande plattform för ett nytt upplevelseområde med scener, restauranger och rekreation kan göras tillgängligt för publiken, turisten och de boende i närområdet.

Madeleine

Sten Nordin om gasklockorna

Annonser

Kommentarer»

1. MIcke - 9 maj 2010

Jag tycker inte Du/Ni ser hela kedjan. Det enda man läser är stora arenor, stora internationella evenemang. Vem är dessa till för? Gasklockor som ska renoveras för 100 tals miljoner. Vart är de små lokala evenemangen och lokalerna? Du får gärna ge din syn på detta.

2. Lisa - 10 maj 2010

Har du inga kommentarer kring det stora arbete och alla den möda som lagts ner för att få till det där med kulturmiljön? Jag menar det är ju också en del av ditt ansvarsområde.

Madeleine Sjöstedt - 11 maj 2010

Hej
Hela idén med en kulturverksamhet i gasklockan är ju just att kulturmiljön ska vårdas och sparas. Detta är en viktig del i utvecklingen av Norra Djurgårdsstaden. Men nu gällde just denna bloggpost att staden ska försöka hjälpa en grupp intressenter att få till en internationell scen i en av gasklockorna.
Madeleine

3. Framtidens gasklockor « Från huvudstad till världsstad - 16 november 2010

[…] Mycket spännande planer finns för det nya området vid Värtan, inte minst för gasklockorna. Jag har tidigare bloggat om det här. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: