jump to navigation

Möte med Djurgården 5 maj 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Igår träffade jag representanter för Djurgården som hade att svara på PWC och Stadsledningskontorets utvärderingar av deras kalkyl rörande bygget av en ny fotbollsarena på Östermalms idrottsplats. I desa fanns det frågetecken som måste rätas ut.

Mötet resulterade i att Djurgården med stöd av staden ska arbeta vidare med olika problemdelar med fokus på finansiering. Djurgården ska låta en extern part göra mer genomarbetade kalkyler för byggande av den eventuella arenan. Djurgården ska även arbeta vidare med finansieringsupplägget. Även frågan om vart de nuvarande idrotterna vid Östermalms IP ska ta vägen och hur detta skall finansieras måste genomlysas och finansieras. Stadsledningskontoret tog på sig att ytterligare undersöka juridiken kring att bygga i Nationalstadsparken.

Djurgårdens kommentar efter mötet finns här och Radio Stockholm inslag går att lyssna på här. Tidigare bloggposter finns här , här och här.

Madeleine

Kommentarer»

1. Gerry - 5 maj 2010

Är inte ett dugg förvånad om dom inte börjar sätta spaden i Östermalmsmarken innan Midsommar. Fotbollen styr dessa Idrottspolitiker. It,s al about money. Folkhälsan har inget med detta att göra eller dom andra 2 arenorna. Dock tror säkert politikerna detta. Snedfördelningen är total.

M Addesson - 6 maj 2010

Fotbollen (läs Djurgården) verkar ju vara den enda idrott som är beredda att själva finansiera sin verksamhet.

Jag förstår uppriktigt inte att det kan sticka så i ögonen på folk att fotbollen i Stockholm, som varje vecka lockar tusentals åskådare, vill kunna konkurrera med fotbollen i Malmö, Kalmar eller Borås på lika villkor.

Personligen blir jag glad om Handbollen eller Ridsporten gör en satsning och bygger nya egna arenor i stockholm (trots att fotbollen ligger mig varmast om hjärtat).

Djurgården vill bygga om Stadion (för egna pengar) – Folk får panik. ”Fotbollen ska banne mig inte få bygga om Stadion”

Djurgården letar andra alternativ eftersom de inte får bygga om Stadion – Folk får panik. ”Varför ska fotbollen få mark för?”

2. Mester - 6 maj 2010

Gerry, två påståenden, två felaktigheter.
1. Djurgården betalar, inte skattebetalarna. Har i alltså inget med ”money” att göra.
2. Planen omfattar möjligheterna att utöka bredd och ungdomsidrotten inom en rad olika idrotter, inte bara fotboll.

Du får en bonus också, Gerry! Som du säkert vet så påverkar utövandet av fotboll folkhälsan positivt. Det finns tusentals barn och ungdomar i Stockholm som sparkar boll – de kommer dra nytta av en upprustad idrottspark.

3. MIcke - 9 maj 2010

Mester:

Det blir nog väldigt lätt för pojklagen att få tider på er tilltänkta nya arena. Tror vakmästaren uppskattar att de ”förstör” grästet för a-laget som ska försöka lägga en krossboll i serien som rankas som nummer 30 i Europa.

4. Idrottsintresserad Stockhomare - 9 maj 2010

Konstgräs på Stadion så har antalet planer för ungdomar växt med en 11-mannaplan, där kan de i en kulturhistorisk sfär dela helhetsupplevelse med friidrott och skridskor. Konstgräs även på Hjorthagen och ungdomen kan lägga ytterligare yta till pluskontot.

5. Hasse - 10 maj 2010

I de arenaplaner som finns så är barn och ungdom i allra högsta grad inräknade. Ingen nuvarande ungdomsidrott som bedrivs på ÖIP kommer att bli lidande. DIF satsar även oerhört mycket på sin ungdomsverksamhet. Varför skulle de vilja sabotera sin egen framtid?

DIF:s planer är oerhört väl genomtänkta för att tillmötesgå allas intressen.
Framför allt ekonomiskt så kommer det troligtvis inte att kosta skattebetalarna någonting.
Så vänta med att klaga tills ni sett allt som planeras.
Då blir det nog ganska tyst skulle jag tro.

Det kommer att bli mycket bra. Vänta och se!

6. Djurgården har pressträff « Från huvudstad till världsstad - 14 juli 2010

[…] Från stadens sida arbetar vi vidare med vår del av  processen, nämligen att undersöka de juridiska förutsättningarna. I övrigt ska Djurgården fotboll återkomma till staden i enlighet med de samtal vi hade i maj som är beskrivna här. […]

7. Adam - 14 juli 2010

Pojklagen kommer få nya träningsplaner på Hjorthagen och Storängsbotten och det blir konstgräs på nya arenan så du har helt rätt, det kommer bli väldigt lätt för pojklagen att få tider!

8. Kalle - 14 juli 2010

Nu vill jag ha ett snabbt svar från Madeleine Sjöstedt. Det finns inga hinder att bygga en arena på ÖIP, dags att säga ”Ja till en DIF-arena på Östermalms IP”!

9. Thomas G. - 1 augusti 2010

Det finns hinder, Kalle. Sjöstedt invigde själv det nya ÖIP, som kostat dig o mig 25 mille, detta var förra vintern. Ingen har ännu presenterat en lösning för skridskon, som alltså inte kan samsas med friidrotten på Stadion med annat än en 333 meters naturisbana a la 1912.

Hur borgarrådet tänker om skridskon är svårt att förstå. Att DIF inte bekymrar sig, det vet vi, Man tycker det är löjligt att snacka radier. Tja – vad betyder det om en fotbollsplan är 80 eller 105 meter lång? Så – låt oss se om idrottsborgarrådet är berett att slakta en olympisk idrott för att DIF ska få sin affärsplan iland. I så fall blir hon historisk; det var hon som slog spiken i kistan för svensk hastighetsskridsko.

10. Mester - 2 augusti 2010

Thomas G, du behöver inte oroa dig. Borgarrådet har fått en ritning av Idrottsförvaltningen över en internationell elitbana på en av världens vackraste arenor – Stockholms Stadion. Vindskyddad, mer central och med idrottstradition i väggarna. Bra mycket bättre än trista ÖIP.
Och med all sannolikhet något som kommer ge en skjuts för skridskosporten bland ännu fler barn och ungdomar i Stockholm!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: