jump to navigation

Kollektivtrafik eller vägar – skojar de?! 27 april 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Sedan den famösa överenskommelsen mellan socialdemokraterna, miljöpartiet och vänsterpartiet om att folkrösta om Förbifart Stockholm blev känd har jag inte kunnat släppa tanken på vad det är de egentligen säger. Jag vet att det inte handlar om att ge väljarna mera att säga till om. Jag vet att det inte handlar om att driva en politisk fråga och sedan ta ansvar för att ro den i land. Men kan det vara så att de tre partierna faktiskt vet vad de vill. Men inte vågar säga det?

När man ställer kollektivtrafik mot vägar och gör stor sak av att det är viktigt att det är just dessa två linjer som medborgarna ska välja mellan måste ju slutsatsen vara att socialdemokraterna inte vill ha Förbifarten. Det vore ärligare att säga detta.

Kollektivtrafikutbyggnaden är inte bara nödvädnig för att värna klimatet den är absolut nödvändig för att Stockholmsregionen ska fungera. Det finns inga alternativ till en kraftigt utbyggd kollektivtrafik. Därutöver krävs en Förbifart för att få bort bilarna från Stockholms stadskärna. 

Jag är glad för att Folkpartiet inte kommer att försöka finta väljarna utan säger nej till att folkomrösta. Vi tar ansvar att driva vår linje. Lotta Edholm skriver om detta här.

Madeleine

Kommentarer»

1. Per Altenberg – ett liberalare Sverige » Blog Archive » Vidden av de rödgrönas kollaps - 27 april 2010

[…] var först igår kväll som jag insåg den fulla konsekvensen av av de rödgrönas överenskommelse om infrastrukturen i Stockholm. Vidden av deras politiska […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: