jump to navigation

Kulturministern måste föreslå att presstödet avskaffas! 23 april 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Internet och kulturen.
Tags:
trackback

Presstödsnämnden har beslutat att Nationell idag ska få 700.000 kronor för 2009 och 1.7 mkr för 2010 för att bedriva rasistisk hetspropaganda. Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth säger i Ekot att hon finner det ”motbjudande”. Ämnet diskuteras vidare i Studio Ett idag. Gå in och kommentera!

Motbjudande är dagens understatement. Det positiva i denna vidriga soppa är att fokus kommit på vad som brister: det inte går att ha ett statligt stöd till den ”fria” pressen i ett land som har yttrandefrihet.  

Presstödet borde att upphört för länge sedan. Det har tjänat ut sin roll. Att i en digitaliserad värld tro att medborgarna behöver en dagstidning från varje block på varje ort är närmast fånigt otidsenligt.

Det finns en person i Sverige som kan förändra detta: Lena Adelsohn Liljeroth. Gå till departementet och skriv en ny lag, som upphäver presstödet, i stället för att skälla på dem som har att tillämpa det du bestämt! Nu!

Mera i DN, SvD.  

Madeleine

Mattias Sundin: Men jösses, Lena!

Annonser

Kommentarer»

1. Bengt Christensen - 23 april 2010

Instämmer !
Presstödet fyller ingen funktion längre merparten av tidningarna ägs ju av Bonniers. Det har ju inte funnits tidningar från olika block överallt på många år.

2. Kim Fredriksson - 23 april 2010

Vi nationalister jublar idag. Inte bara för att Nationell Idag har fått presstöd utan även för dig och andra politikers uttalanden. Ni visar era rätta ansikten nu, ansikten som Nationell Idag kommer att granska än mer och än grundligt än tidigare massmedia någonsin har gjort.

Det är underbart att se hur rädda ni är för att människor i vårt land ska kunna ta del av nationalistiska tankar. Tankar som ni politiker helst av allt vill kriminalisera. Ni har aldrig sagt ett ord när extrema tidskrifter på vänsterkanten har erhållit stöd. Tidskrifter som har nära band till kriminella grupper och nätverk som hotar demokratin. Men råkar en tidning gå ifrån det sedvanliga pk-mönstret gällande synen på mångkultur så ska lagar och regelverk göras om…

Som sagt, det är glädjande att se din reaktion. Ta mer än gärna bort detta stöd. Det gör oss nationalister ingenting om Bonnierpressen etc får mindre pengar och därmed mindre makt. Snarare tvärtom.

3. Spya i Kulturnyheterna « Från huvudstad till världsstad - 12 maj 2010

[…] Och så har vi olika åsikt om Jan Myrdal.  Men det må väl vara hänt. Myrdals författarlön kan diskuteras av politiska skäl. Själv tycker jag att det är lika problematiskt att man ska få betalt för att plädera för folkmord (läs Myrdal och Kambodja) som att plädera för etnisk rensning (läs Nationell idag).  […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: