jump to navigation

Röda läktare bra för Stockholms näringsliv 15 april 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
Tags: ,
trackback

Idag laddar vi för Djurgårdens första final mot Hv71 på Hovet. Det är en remarkabel säsong som Djurgården har gjort så här långt. Stämningen har varit fantastisk. Framgångarna har inneburit ett efterlängtat lyft för hockeyn i Stockholm. Samtidigt som det har inneburit ett lyft för Djurgården så har detta även varit till förmån för företagarna ute i Globenområdet. Djurgårdens framgångar genererar ökad omsättning i området vilket i sin tur leder till fler arbetstillfällen i Stockholm. 

Djurgårdens fyra kvartsfinaler och tre semifinaler i ishockeyslutspelet har hittills inneburit en ökad omsättning i Globenområdet på mellan 10 och 15 miljoner kronor. En undersökning som företaget Markör genomförde under 2009 visar att varje besökare i snitt spenderar ca 230 kronor per person. En utsåld Ericsson Globe med 13 850 personer i publiken genererar turismintäkter i området på cirka 3,2 miljoner per match. Vid ett fullsatt Hovet spenderar besökarna cirka 1 840 000 kronor. Totalt betyder Djurgårdens två finalmatcher ca 5 mnkr i ökade turismintäkter.

De senaste årens beslut om att bygga Stockholmsarenan och sälja Globens evenemangsbolag till en internationell evenemangsaktör som kan fylla hela området med besökare från Stockholm och resten av Skandinavien, handlar just om att förstärka dessa synergieffekter. Jag är övertygad om att en modern stad byggs när professionella och självständiga idrottsföreningar, i samarbete med lokala och internationella entreprenörer, samarbetar för allas vinning. Ikväll är jag på plats och håller tummarna för Djurgården. Jag hoppas åter få se läkarna färgas röda av klädseln på Djurgårdarna. 

Madeleine

Annonser

Kommentarer»

1. Johannes - 15 april 2010

”En undersökning som företaget Markör genomförde under 2009 visar att varje besökare i snitt spenderar ca 230 kronor per person.”

Hur många av de 230 kronorna gick till klubben?

Stockholmsklubbarna kommer ha svårt att i längden värja sig mot landsorten om inte klubbarna får kontroll över intäkterna på arenan.

Just nu är det ett kommunalt monopol på arenor i Stockholmsområdet, bättre lär det inte bli i och med Stockholmsarenan.

2. Joel - 15 april 2010

Det här är HELT OTROLIGT!!!!!!!

Hur kan du i det ena andetaget sitta och föreslå enbart sittplats, hårdare lagar mot fotbollssupportrar (ja – SUPPORTRAR – inte huliganer! Hårdare visitation, regleringar och fler övervakningskameror är kränkande och drabbar alla!) för att sedan hylla stämningen som supportrarna skapar!!

Man vill bara sprutspy över din populism. Håll dig till politiken så kan vi andra hålla oss till verkligheten.

3. Micke - 16 april 2010

Hoppas att du stod och köade som alla andra för en biljett så att inte de riktiga fansen som följt Djurgårdens hockeyes ökenvandring de senaste åren blev utan biljett.

Håller med Joel, håll dig till politiken och lämna idrotten ifred för någon hjälp från dig kan ingen Stockholms klubb räkna med.

4. Peter - 16 april 2010

Det må vara bra för näringslivet men tyvärr inte lika bra för DIF som behöver pengarna bättre.

5. carolina Håkanson - 16 april 2010

Madeleine! Jag gick in och sökte på artiklar om hallen som ska byggas vid Stora Mossen. Hallen som Alvik basket skulle driva…Du var lycklig och glad för att det skulle ske nu 2010!!! Kan du berätta för oss alla i Bromma och framförallt vi som väntar tålamodigt på denna hall som behövs. Det skulle kännas som att du visade lite respekt för flera 1000 människor om du skrev något till oss Alvikare om hur det går. Vi har nämligen ingen aning??? Jag är förälder, coach och även lärare. Jag har sett fram emot att få jobba ideellt med alla de ungdomar som skulle hitta en trygg plats att få vara på. Nu för tiden finns det inga ”tonårsställen” att hänga på…och en plats där olika idrotter ihop med många barn och ungdomar kan sammanstråla vore precis det västerort behöver!

Tacksam för svar till Alviks hemsida!

6. Mike - 20 april 2010

DIFs lyckade säsong är ju trots, inte tack vare, Stockholms politiker. Fattar du inte att det är fansen och klubbarna som måste styra sina egna arenor, borde vad gäller ägande och utformning? Hur kan du hylla det du försöker döda?

Fattar du inte hur mycket svårare det är att skapa stämning i och dra publik till Globen? Politikerna dödade nästan stockholmshockeyn medd globen, nu vill ni göra samma sak med fotbollen. Vakna människa!

Du säger mycket riktigt att djurgårdens matcher genererar en hel del ekonomiska vinster, men varför ska i så fall så lite tillfalla djurgården? Det är djurgården (och de andra klubbarna) och deras fans som är motorn. Fattar ni då inte att djurgården måste få betalt för det för att kunna fortsätta vara motorn och för att motorn ska växa? Skattepengar får ni in ändå. Ju större motor desto mer skatter. Valet är enkelt: Se till att klubbarna får sina egna arangemang, eller döda stockholmsidrotten en gång för alla.

7. Nestor - 21 april 2010

Hammarby hockey har redan gått i konkurs. AIK hockey var ett par minuter från ekonomisk kollaps. Alla tre fotbollslagen har katastrofal ekonomi och har svårt att konkurera med landsortslagen som spelar på arenor som de äger. Staden må tjäna pengar när DIF som ett mirakel lyckas ta sig till final, men klubbarna ges små möjligheter att uppnå dessa resultat på nytt när staden tar alla pengar.

8. Adam - 21 april 2010

Jag blir ledsen när jag läser om hur mycket av Djurgårdens pengar Stockholms Stad stjäl.
Hockeyn i Sthlm ligger efter övriga Sverige pga att vi inte äger vår arena till skillnad från mindre klubbar ute i landet.
Djurgården är inte ens säkra, trots slutspelet, på att gå med vinst i år, vilket borde vara en självklarhet när man får så många extra matcher utanför budgeten. Man får bara in några enstaka kronor per såld biljett. En betydligt större del tar staten.

Räkna inte med många fler hockeyfester Madeleine. Vi halkar tyvärr efter för varje år som går.

9. Marc - 21 april 2010

Vad bra att du gillar det Madeleine, då kanske du ska tänka lite längre innan du blir helt utan elitklubbar i Stockholm. Sverige är mig veterligen det enda landet i Europa där småstadslagen springer ifrån Storstadsklubbar ekonomiskt då kommunerna satsa på deras klubbar istället för att stjälpa dom som i Stockholms fall.

Om inte klubbarna får driva sina egna arenor så kommer vi inom några år inte ha en klubb på högsta nivå. Vakna och gör någonting!

10. Mark till egna arenor. Vallöfte till DIF. - 21 april 2010

Från 100000 i grundhyra till 800000 under slutspelet. Socialismen dödar våra klubbar. Trodde det skulle bli annorlunda med en borgerlig allians, men tydligen trodde jag fel. Nu är jag trött på monopolverksamhet och ger min röst till SD.

Back in the USSR

11. Sovjetunionen? - 21 april 2010

Madeleine och Arenabolaget stjäl Djurgårdens inkomster och tjänar pengar på dess kunder. Är det ens lagligt?

12. Skämt? - 25 april 2010

Ska detta föreställa någon form av hån av Djurgården Hockey?

Madeleine Sjöstedt är givetvis mycket välmedveten om hur förutsättningarna för elitishockey är i Stockholm jämfört med andra städer, t.ex. finalmotståndarna HV71.

Djurgården och HV71 har lika mycket publik på matcherna, men medan HV71 badar i pengar så håller Djurgården Hockey på att gå under. Med de förutsättningar klubben har är det bara en fråga om NÄR – inte OM – klubben försvinner från hockeykartan.

Nu när AIK, trots sämre resurser än t.ex. Leksand, lyckades gå upp i Elitserien i år kommer problemet att bli än tydligare. AIK kommer, om klubben har ett publiksnitt på 5000 åskådare, att ha avsevärt mycket sämre ekonomi än andra klubbar i Elitserien med samma publikintäkter.

Madeleine Sjöstedt är inte bara medveten om den här skillnaden, hon är direkt ansvarig för den. Ändå har hon mage att på sin blogg sitta och skryta om hur mycket av de pengar som Stockholmshockeyn genererar som INTE hamnar i klubbarnas fickor!

Hur kan detta tolkas som något annat än ett stort finger i ansiktet på de djurgårdare och AIK:are som följt våra lags ekonomiska kräftgång de senaste åren?

Skäms, Madeleine Sjöstedt!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: