jump to navigation

Kulturpolitiken blir en valfråga, jodå! 8 april 2010

Posted by AmandaValentin in Från huvudstad till världsstad, Internet och kulturen.
Tags: , , ,
trackback

De rödgröna har tillsatt en arbetsgrupp som ska ta fram en gemensam kulturpolitik. En sak de är överens om är att det ska vara fri entré på muséer, något man är böjd att hålla med om, vi har ju fri entré i Stockholm på stadens muséer; Medeltidsmuséet och Stadsmuséet. En annan sak de vill verka för är att det inte skall vara för dyrt att gå på kulturskolor i landet, men där ligger Stockholm bra till: den genomsnittliga terminsavgiften är 650 kr, med möjlighet till nedsättning för familjer som har låga inkomster, och syskonrabatt för de som har många barn (gratis fr.o.m tredje barnet). Så mycket mer konkret rörande den kommunala nivån finns ännu inte, men gruppen är ju nyss tillsatt.  

Det skall bli spännade att se vad de lyckas komma överens om!  Fast politikerbloggens sammanfattning av ambitionerna låter inte direkt som att de har bestämt sig för att ta ställning vare sig för eller emot något, utan bara vill erbjuda mer av allt som är gott och som går att formulera som en klatchig slogan: ”Partierna kommer även att verka för höjda ambitioner, ökad jämställdhet, mångfald och värnat oberoende inom kulturen, samt rimliga villkor för kulturskaparna.”

Vi får hoppas att de presenterar något med lite mer tuggmotstånd när de är klara. För kulturpolitiken blir en valfråga, jodå!

/Amanda

Annonser

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: