jump to navigation

Industrilokaler blir idrottshallar 25 mars 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags:
trackback

I gårdagens ABC berättade jag om att Idrottsförvaltningen har fått i uppdrag att söka igenom staden efter gamla industrilokaler som skulle kunna byggas om till idrottshallar.  Det råder brist på mark att bygga idrottshallar på i Stockholm idag och det är därför viktigt att titta på nya lösningar.

Jag har tidigare skrivit på min blogg om vårt initiativ att titta på möjligheterna att bygga hallar på höjden. Nu vill vi gå vidare och titta på om det finns fler stora industrilokaler som inte används. I inslaget kan man se hur det ser ut i Liljeholmshallen och om vi kunde hitta andra gamla industrilokaler att bygga om till idrottslokaler vore mycket vunnet.

Madeleine

Kommentarer»

1. Gerry Rasch - 25 mars 2010

Lovvärt Tänkvärt Önskevärt men sen då. Alltså det är valår och du Madeleine om någon BÖR känna till den totala hallbristen i denna stad. Som jag påpekat innan är det svårt, väldigt svårt att i huvudtaget kunna starta nya ungdomsgrupper inom idrott då man inte kan lova ens en 30 minuter i veckan i en idrottshall till Barnen. När ni dessutom ytterligare fallit för Fotbollslobbyisterna (Joda dom finns på förvaltningen och nämnder) och släppt in fotbollen gratis till kommande säsong. Släcker ni den sista gnistan vi ledare och tränare har för dom mindre sporterna att existera i Staden. Detta med industrilokaler är en gammal fråga och Idrottsförvaltningen vet redan svaren på vilka lokaler som finnes sedan tidigare. När ni inte ens bryr er om den färdiga Ericson/Älvsjöhallen i Älvsjö som stått tom i 1 1/2 år så vet inte jag vad detta valfläsk kommer leda till eller om det finnes en liten chans. Liljeholmshallen vilar på lösa boliner pga kommande Lövholmen projektet. Det såg bra ut på ABC dock.

2. Henrik - 25 mars 2010

Hej Gerry Rasch,
Fotbollen är bra på att engagera människor i alla åldrar men när du säger ”När ni dessutom ytterligare fallit för Fotbollslobbyisterna (Joda dom finns på förvaltningen och nämnder” har du helt fel.
Fotbollen, Stockholms Fotbollförbund är ett gott exempel, är helt inkompetenta när det gäller lobbying.
Tror du att någon annan idrott tigit still om de haft så många utövare som fotbollen? Det är vad fotbollen gjort år ut och år in…

3. Gerry Rasch - 12 april 2010

Hej Henrik och Fotbollsborgarrådet Madeleine Sjöstedt. Nej jag har inte fel i denna fråga. Sanningen finns därute antingen i svart och vitt samt plastgräs och arenor snart även inomhus för fotbollen enkom. Du kan vinkla detta hur du vill men slutsatsen blir ändå en populistisk lågbudget lösning. Klart man som politiker lägger stålar på en enskild idrott för att den har flest utövare och får det pga alla förutsättningar som skapas kring denna samt är billig. Kan man liksom köra med detta i valdebatten på plussidan. All statistik (Hur nonchalerar man statistik) visar med klar tydlighet detta. Nu skall dessutom få för sig att bygga en inomhushall för Damfotboll. Vad var det du sa nu igen Henrik. Visst det är valår.

4. Daniel - 17 maj 2010

Madeleine och henrik blev duktigt tysta här. Ni kan inte blunda längre! Det behövs hallar och det i mängder.
Och det behöver inte va några skrytbyggen eller hitech, bara 20*40, fyra omkläddningsrum, vatten, el och ett tak.
Sälj ut namnen på dom så får ni det billigare. Peab och har ni väl tex ett sammarbete med…?

5. Mikael Valier - 17 maj 2010

..och vi inom skateboard söker också inomhusställen.
Och vi behöver inga stora snygga saker, kanske till och med hellre många små?

Madeleine, om du hittar några industrilokaler som är för fula för fotboll, ring Sthlm Sub Surfers.

6. Två helt nya idrottshallar vid Stora Mossen. « Från huvudstad till världsstad - 10 juni 2010

[…] Det här är ett av flera nya sätt vi prövar för att få fler idrottslokaler i Stockholm, ett annat har varit att bygga idrottshallar i industrilokaler. […]

7. Fler billiga och bra idrottshallar | Från huvudstad till världsstad - 26 februari 2013

[…] idéer för att på ett ekonomiskt sätt utveckla stadens idrottsinfrastruktur har varit att bygga om industrilokaler till hallar och att bygga på […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: