jump to navigation

Bandyfinal i Stockholm 22 mars 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
Tags: ,
trackback

Att Hammarby äntligen fick med sig ett guld hem från Studenternas kändes som att en förbannelse bröts. Ikväll firas spelarna på Zinken kl 18.00.

Jag får frågor om bandyhall i Stockholm. Mina kd-kollegor initierade denna fråga för några år sedan. Om någon vecka kommer Stockholms bandyförbund hit och presenterar den idé de har. Kommunfullmäktige har sagt att det behövs flera barn och unga som väljer bandyn, ett regionalt ansvar och delad finansiering för att bygga en bandyhall. Det blir intressant att se vad Bandyförbundet kommer att föreslå.

Bandyförbundet har bestämt att förlänga säsongen. Därför är jag extra glad att vi bygger Stockholmsarenan. Den kommer att bli ett utmärkt slutspelsalternativ. Min önskan är att det ska bli som när jag var ung och satte mig på bussen för att se Villa finalspela. Då åkte vi inte till Uppsala utan till Stockholm för att se bandyfinalen.

Om tre år på Stockholmsarenan!

Madeleine

Kommentarer»

1. Gerry Rasch - 22 mars 2010

Visst är all idrott värd sina hallar. Men just hallar är faktiskt din svaga sida. Mycket prat men lite verkstad. Ge Bajen och Sonny sin trälada. Kolla Edsbyn. Kostade inte mycket MEN jag vill fortfarande att ni tar er an den färdiga Älvsjö/Ericson hallen och skriver kontrakt. Vi behöver den inom inomhus idrotten under vintern. Denna säsong har varit en katastrof gällande tider.
Forza

2. Per - 22 mars 2010

kul att du kan ändra åsikt.
http://www.dn.se/sthlm/sa-lange-det-finns-bandytider-ar-det-oansvarigt-att-bygga-en-hall-1.615117
Det som är intressant i artikeln är Varför och Var vissa tider inte utnyttjas…
Är det fel system att boka tider i, för dyrt eller har det gått så långt att vissa klubbar har tappat spelare på grund av ovannämnda…

3. Thomas Götselius - 22 mars 2010

Final på Stockholmsarenan vore förstås lysande. Stod med min 8-åring på Studenternas i går med snöstormen piskande i ansiktet och kände mig som Nansen på väg mot Sydpolen. Tårarna rann på hans kinder när de till sist frös till is var det bara att ge upp och fara hem… Ska Stockholmsarenan ta över bandyfinalen vore det dock klokt av staden tänka ihop det med en satsning på bandyn som breddidrott i Stockholm. Kommunfullmäktiges synpunkt att fler måste välja bandyn låter rimlig, men då måste det finnas förutsättningar att välja. Den bandyskola sonen går i kan till exempel inte växa mycket mer eftersom istiderna är alltför få i stan. När vi nyligen besökte Västerås visade det sig att de hade dubbelt så många barn i motsvarande åldersgrupp i sin bandyskola, men så hade de också dubbelt så mycket istid till sitt förfogande. Antalet breddidrottare hänger helt enkelt ihop med möjligheterna att utöva. Och framöver hänger det också ihop med förekomsten av hall då sporten nu utvecklats på detta sätt. Det var bra av Madeleine Sjöstedts kollegor att väcka frågan. Vi kan bara hoppas att bandyförbundets förslag är ekonomiskt vettigt och att Sjöstedt själv är klok nog att inte ställa Stockholmsarenan/elitbandyn mot träningshallen/breddidrotten. Med SM-guldet har bandyn kommit hem till Stockholm, där den en gång startade. Sjöstedt och hennes kollegor har nu en gyllene möjlighet att skicka den vidare till nästa generation barn, ungdomar och supportrar i Stockholm. Det vore noga taget mer värt än ett SM-Guld.

4. Joel - 22 mars 2010

Skönt att du blev utbuad. Jag har inget emot dig personligen, men det korståg du bedriver mot supportrar är skrämmande. Att du sedan förkastar alla traditioner inom sport och supporterkultur genom att inte bara förespråka ett rivande utav en av Sveriges mest klassiska fotbollsarenor (Söderstadion) utan också genom att nu vilja bygga en bandyhall?!

Tråkigt att behöva vara bitter på en av mina gladaste dagar jag upplevt men när jag såg dig tala där uppe blev jag förbannad.

5. Micke - 23 mars 2010

TIll Joel:

Var glad att Madde iallafall kom ut och pratade med sina ”väljare”.
Det brukar inte vara hennes starkaste sida.

6. Harald. - 25 mars 2010

Tips: Bygg en ”stor” bandy-träningshall där man även kan lägga 2 rinkar för konståkning samt också plats för 6 curlingbanor, det skulle få fart på Stockholms ungdomar till dessa trevliga sporter och
i framtiden skapa OS-medaljörer.

Kör hårt Madde!

7. Nils Larsson - 30 mars 2010

Ja, och inte minst en 400-metersbana runt bandyplanen skulle vara fantastiskt! Sverige har 16 OS-medaljer i skridsko, men de senaste är Tomas Gustafssons från 1988. Med en inomhusbana även för skridsko skulle träningsmöjligheterna för Stockholms hastighetsåkare förbättras ofantligt och OS-medaljer skulle plötsligt bli möjliga igen. Dessutom har Stockholm sannolikt flest skridskomotionärer i världen när naturisarna bär. Alla dessa skridskoåkare skulle troligen uppskatta att få åka skridsko och träna under försäsongen. En rundbana inomhus vore ett klart steg i rätt riktning både vad det gäller OS i framtiden, barn- och ungdomsidrott samt friskvård och folkhälsa! Vad mer kan man begära?

8. Thomas Götselius - 31 mars 2010

Nu bygger Uppsala bandyhall:
”Under måndagskvällen togs ett stort steg mot att bygga en träningshall för bandy i Uppsala. Politikerna i kommunfullmäktige sa enhälligt ja till att stödja den nya hallen ekonomiskt.

– Det är en enorm glädje jag känner när jag på det tredje fullmäktige i rad får säga ja till en ny arena i Uppsala. Den här gången har turen kommit till bandyn, sa Cecilia Forss (M) till unt.se.”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: