jump to navigation

Följ Stockholmsarenans framväxt dag för dag 17 mars 2010

Posted by Teodor in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

Globenområdet och Stockholmsarenan har fått en ny blogg, Arenarummet. Här kan du följa hur arenan växer fram dag för dag.

Spännande läsning för alla som längtar till 2012.

/Teodor

Kommentarer»

1. Joel - 17 mars 2010

Varför bygger ni en arena ingen vill ha?
Vi Hammarbysupportrar vill ha en FOTBOLLSarena där utformningen av FOTBOLLSarenan ska bestämmas utav oss supportrar.
Vad du än säger så har vi inte haft något att säga till om över huvud taget. Ingenting. Det har varit möten där saker ältats fram och tillbaka men INGENTING har gått vår väg. Varför inte vänta tills grönsakshandlarens kontrakt tar slut för att sedan bygga en fulländad arena som alla kan vara nöjda med? Varför måste bygget stressas igenom till något som ingen är fullt ut nöjd med?

2. Thomas - 18 mars 2010

Joel,
En arena är väl ändå till för alla som vill se konserter där vi nu kan äntligen få hit stora som små artister från utlandet och våra artister här hemma av de olika slag inte bara för fotbollen. Slippa att åka till Göteborg, London, Barcelona för att se en stor artist uppträda är ett nöje i sig men att slippa det är bra för oss i Sverige, Stockholm.

Jag hoppas och antar att de som bygger vet vad de gör när den nya arenan byggs då det ska passa många för många möjligheter. Är inte det lite trångsynt att bara tänka på fotbollen?

3. Joel - 19 mars 2010

Thomas, varför skulle en artist välja att spela på nya stockholmsarenan och inte på den nya arenan i solna (som är större), eller globen?
Dina antaganden är felaktiga, arenan anpassas inte efter något. Om du har följt med i arbetet så förstår du att det blir en kompromisslösning som inte gör någon nöjd. Man bör bygga en ny ”arena” enbart för musik och rusta upp söderstadion – eller bygga en fotbollsarena och låta artisterna spela ute i solna. Så lång tid tar det inte att åka dit.

Fotbollen berör och en FOTBOLLSarena behövs.

4. Fredrik g - 20 mars 2010

Ceascescu hade också bra koll på vad folket behövde.

5. Mike - 22 mars 2010

Hur blir det med beslut om Östermalms IP? Det skulle väl ha kommit nu?

6. Thomas - 8 april 2010

Joel,
Varför skulle en artist inte vilja spela på nya stockholmsarenan? Globen har inte det som krävs för att stora artister ska komma till Stockholm att spela och varför ska artisterna åka till Göteborg och inte komma till Stockholm? Den nya arenan i Solna vet jag inte så mycket om idagsläget. Återkommer till dig när jag har läst mer om den.

Att rusta upp Söderstadion skulle kosta på tok för mycket att renovera än att bygga nytt och bara att bygga en arena för fotboll tycker jag att ren idioti då den inte kommer att fylla och täcka kostandera året runt. Trots allt är Stockholm litet.

En av fördelar med den nya arenan: Evenemang året runt och anpassad till UEFA och FIFAs regleverk för internationell fotboll

7. Invigning av Tele2 Arena den 24 augusti med Robyn, Kent och Winnerbäck « Från huvudstad till världsstad - 13 februari 2013

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: