jump to navigation

Idag lanseras Kulan för att vi ska få mer teater i skolorna 26 februari 2010

Posted by Erik in Internet och kulturen, Kultur för fler.
Tags:
trackback

Idag lanseras webbplatsen Kulan som är en webb-plattform där skola och kulturliv möts. I oktober 2007 tog Madeleine och Lotta Edholm initiativ till skapandet av Kulan.

Bakgrunden var att vi vill få tillstånd  enklare och bättre relationer mellan skola och kulturliv i Stockholms stad. Målet är att alla barn och unga i Stockholms skolor har likvärdig tillgång till professionella kulturupplevelser och likvärdiga möjligheter till eget skapande.

Att underlätta kontakter och samverkan mellan kultur och skola i Stockholm är det främsta uppdraget i projektet Kulan. Kulan-webben är en av metoderna för att uppnå detta. Det första steget är en betaversion, men ändå till stora delar färdig webbplats, som pedagoger och kulturproducenter får testa och tycka till om under våren. I augusti 2010 släpps en mer fyllig version.

På Kulan-webben ska skolans personal kunna hitta ett utbud (upplevelser och resurser för skapande) som passar undervisningen, få skräddarsydda tips, få smakprov på arrangemang genom film, bilder och ljudklipp. Det finns också möjlighet att prenumerera på nyhetsbrev, tipsa en vän, sätta ut ”kontaktannonser” till kulturlivet och bli inbjuden till utbudsdagar och mötesplatser.

Det professionella kulturlivet ska på kulan-webben kunna lägga upp arrangemang, få stöd i märkning för att nå rätt målgrupp, få kontaktlistor till mottagare/beställare på skolor samt få inspiration till nya former för skapande och samverkan. Det handlar helt enkelt om hur skolorna ska få tillgång till kultur, och hur kulturlivet bättre ska nå ut till skolorna.

Erik

Annonser

Kommentarer»

1. abellis@telia.com - 26 februari 2010

Hur lägger vi in information om vår verksamhet på kulans hemsida ?

Anders Olsson Abellis Magiska Teater


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: