jump to navigation

Analoga och digitala medier 17 februari 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Internet och kulturen.
Tags: , ,
trackback

Vad gör papperstidningarna unika? Att vi fördjupar samhällsdebatten och hjälper människor sovra i nyhetsflödet, skulle många journalister säga. Men visst förefaller papperstidningarna vara på väg i motsatt riktning. En incident som sätter fokus på denna fråga var då polisen ingrep mot två ungdomar i Hornstull vilket fotograferades av Jesper Nilsson. Han tvingades radera bilderna. Där stannade pappersrapporteringen i media. Men på sin blogg satte Jesper händelsen i ett sammanhang, vilket också borde lett till flera intressanta trådar för journalistkåren. 

Bifogade länk till en krönika i tidningen Journalisten beskriver vad som gick fel på ett mycket läsvärt sätt. Läs och begrunda.

Madeleine

Annonser

Kommentarer»

1. Fan Tastic - 17 februari 2010

Tjeixens fröken dags att bygga innomhus hallar i detta snöiga land i källaren på dessa hallar kan Ni i grunden gjuta in betong banor åt haschbräde åkarna så kan alla samsas undan i ruskvädret typ 9-10 månader om året.

2. LG - 17 februari 2010

Hej Madeleine!

Det här är LG Nilsson som fortfarande tappert kämpar med att få den svenska nationalscenen för ljudupplevelser på plats — Audiorama.

Kan berätta lite stolt att Jesper fakstiskt är min son.

Mvh
AUDIORAMA

PS: Vi hade ett mycket bra möte på Kulturrådet dag.

3. Karin - 18 februari 2010

Ja du Madeleine Sjöstedt. Då ska du få veta ytterligare en sanning, från JESPER NILSSON.
Kan du dra dig till minnes att det fanns ett badhus i Aspudden, som du rynkade på näsan åt och även åt oss som kämade för att rädda vårt badhus, Aspuddsbadet, i december 2009? Du tyckte vi var en lite klick högröstade som försökte skrika oss till något så värdelöst som ett gammalt badhus. Du sa att du föredrog att lyssna på den tysta massan ! Du bestämde att riva badet.
Så många poliser och polisbilar du och Alvendal, indirekt beordrade, till lilla Aspuddsbadet, var mer än Sveriges största rån, helikopterrånet i Västberga, krävde. JESPER NILSSON var vid Aspuddsbadet och reagerade på något han tyckte var uppseendeväckande. Som den skickliga journalist han är, tog han fram sin kamera för att där vid badet filma rivningen av vårt kära badhus.
MEN DÅ SER DU, DÅ KOM POLISERNA OCH SLÄPADE BORT JOURNALISTEN JESPER NILSSON ! Vill du se det också på film kanske, eller på foton?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: