jump to navigation

Stockholm erbjuder fristad åt ännu en författare 22 januari 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Demokrati och mänskliga rättigheter.
Tags: ,
trackback

I Stockholm har vi en stolt tradition av att verka för yttrandefrihet. Stockholm stad har sedan 1997 erbjudit exilförfattare fristad under cirka ett år. Vi ingår i nätverksorganisationen ICORN (International Cities of Refuge Network) som består av ett tjugotal städer runt om i världen. ICORN samarbetar bland annat med Internationella PEN.

Stockholm erbjuder nu den georgiska författaren Zurab Rtveliashvili, som aktivt kämpar för ett demokratiskt och fredligt Georgien, en fristad. Han inledde året i Göteborg, men kommer nu att fortsätta i Stockholm.

Yttrandefriheten är en mänsklig rättighet och grundbulten i en demokrati. På många håll runtom i världen lyser yttrandefriheten med sin frånvaro. Kampen för yttrandefrihet en av de absolut viktigaste uppgifterna för mig som politiker.

Zurab Rtveliashvili är född i Kazakstan men är uppväxt i Georgiens huvudstad Tblisi. Han föddes 1967 och tillhör den generation av poeter och performanceartister som arbetar för ett demokratiskt och fredligt Georgien.

Den 24 februari uppträder han i Kulturhuset tillsammans med Carola Hansson. Zurab Rtveliashvili ska känna sig mycket välkommen till Stockholm.

Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: