jump to navigation

Stockholmsarenan fyller en lucka i Stockholms kultur- och idrottsutbud 20 januari 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: ,
trackback

I dag skriver SvD om de nya arenor som planeras i Stockholmsregionen. Kritiken går ut på att det med de nya arenorna kommer att skapa en överkapacitet i Stockholmsregionen. Utöver det något märkliga i att låta Solna kommuns oppositionspolitiker, Johanna graf (S)  recensera mig i grannkommunen Stockholm, innehåller artikeln en del missförstånd.

Vi bygger Stockholmsarenan därför att det finns ett behov av en arena i den storleken, med plats för 30 000 personer. Vår uppfattning är att det är en bra mellanstorlek som kommer att svara mot en efterfrågan i området.

Stockholmsarenan kommer att vara kronan på hela det Stockholm Entertainment District som nu skapas vid Globen. Genom flera olika arenor nära varandra så skapas flexibilitet, stordriftsfördelar och därmed minskar de ekonomiska riskerna. Ett område som inte bara kommer flytta ut gränserna för innerstaden, utan även tillföra Stockholm stora värden. 

Stockholmsarenan har också sin finansiering klar. Med hjälpa av internationella experter har staden vänt på varje sten för att slippa obehagliga överraskningar. Antalet arenor i området kommer att vara detsamma då Söderstadion ska rivas. Exploateringen av den mark som Söderstadion i dag ligger är en viktig del av finansieringen. Rivningen av Söderstadion minskar ju också kortsiktigt tillgången på fotbollsarenor i staden.

Det andra benet i finansieringen är driften som kommer skötas av AEG, ett av världens största inom underhållning och sport. Det borgar för god och trygg ekonomi.

/Madeleine

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: