jump to navigation

En modern sportjournalistik 11 januari 2010

Posted by Madeleine Sjöstedt in Okategoriserade.
Tags: ,
trackback

Sportspegeln igår handlade om elitidrott och föräldraskap. Ett såväl ambitiöst som intressant grepp för oss som är intresserade av idrott som en viktig del i samhället och inte bara som resultatmaskin.

Andra viktiga insatser kring idrotten som värderingsbärare görs ofta av Johan Esk i DN (tyvärr saknas flera av hans utmärkta krönikor på dn.se, bland annat den idag), särskilt då han framförde Pia Sundhage som tänkbar förbundskapten för herrlandslaget i fotboll. Men hur kan det komma sig att det som i övriga samhället är självklara diskussionsfrågor – hur könsrollerna förstenar och förlamar – inom idrotten är kontroversiellt att ens reflektera kring?

Idrotten samlar många människors vilja, tid och ambitioner. Den uppbär även ansenligt ekonomiskt stöd från det offentliga. Därför bör det vara självklart att samma förändringskrav och förnyelsevilja som ställs inom samhället i övrigt även återfinns inom elitidrotten. Av detta ser vi alltför lite idag och inte heller media fyller rollen som pådrivare. Men vi är många som noterar de försök som görs.

Madeleine

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: