jump to navigation

De säger att det minskar, men stödet ökar om man räknar rätt 15 december 2009

Posted by Erik in Kultur för fler.
Tags: , , ,
trackback

Idag kommer kulturnämnden att bland annat fatta beslut om verksamhetsstödet till Stockholms fria kulturliv. Det har rönt uppmärksamhet hos bla DN, Kulturnytt och Svd. Här finns underlagen som motiverar besluten;

Kulturförvaltningens tjänsteutlåtande

Bilagan med fördelning av verksamhetsstödet

Bilden som medierna ger är att stödet har minskat när det egentligen har ökat. Problemet är att rapporteringen inget säger om att verksamheterna utöver sitt ordinarie stöd även får bonus, som räknas ut efter hur stor andel egna intäkter och barn- och ungdomspublik som verksamheterna har, och hur mycket de två faktorerna har ökat sedan året före.

Syftet med bonusen är att skapa incitament för de verksamheter som tar emot kulturstöd att öka sina egna intäkter och öka sin barn och ungdomspublik.

Bonusen betalas ut i efterhand, och har hittills betalats ut för år 2007 och för år 2008. Bonusen för 2009 fördelas senare i vår.  Inför 2010 har vi ökat den totala bonusen med 0,5 mkr till totalt 6 mkr.

Bonusen är tillsammans med fonden för innovativ kultur mm en del av växtpengarna som 2010 ökar från 10 till 11 mkr. Mer information om verksamhetsstödet och bonusen finns på kulturförvaltningens hemsida.

Erik

Annonser

Kommentarer»

1. Kulturstödet har höjts med 17 procent sedan 2006 « Från huvudstad till världsstad - 15 december 2009

[…] 15 december 2009 Kulturstödet har höjts med 17 procent sedan 2006 Posted by Madeleine Sjöstedt under Kultur och idrott för fler | Etiketter: kulturbonus, kulturstöd | Leave a Comment  Idag har jag träffat flera massmedier som undrar om stadens kulturstöd, och som har haft bilden att verksamhetsstödet har minskat. Vad som har hänt är att verksamhetsstödet 2010 ska fördelas på fler aktörer än tidigare, vilket innebär att några får lite mindre. Läs mer om det här. […]


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: