jump to navigation

Stockholm utökar stödet till Palatset 10 december 2009

Posted by Madeleine Sjöstedt in Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

Stockholms barn och unga ska få ett alldeles eget smultronställe – Palatset. Stockholms stad utökar nu samarbetet med Palatset och bidrar 2010 med 4 mkr för verksamheter i Palatsets regi och förankring av verksamhetsidén.

Palatset blir ett helt nytt inslag i barnens Stockholm. Av det gamla riksarkivet på Riddarholmen ska det bli ett hus fullt av barn- och ungdomsaktiviteter. Just nu pågår ombyggnad och renovering av det speciella gamla huset, med målet att så mycket som möjligt av det gamla ska bevaras, samtidigt som det anpassas till barnen och deras aktiviteter.

Stockholms stad har i år bidragit med 1,5 mkr för utveckling av idén och igångsättande av projektet. I år utökar vi stödet till Palatset med 2,5 mkr till 4 mkr. För dessa medel kommer bland annat en musikfestival och en kreativ festival att hållas, projektet VIPP ska involvera barn och ungdomar i utformningen av Palatset och Palatset på webben ska utvecklas. Landstinget kommer även att bidra med 1,5 mkr.

Palatset kommer att bli en alldeles unik plats för barn och unga i Stockholm, med massor av aktiviteter i ett hus som har oändliga möjligheter. Stockholms stad bidrar med glädje till att göra det till verklighet.

Madeleine

Annonser

Kommentarer»

1. Sven - 10 december 2009

Tragiskt att badhusföreningen inte ens kan få skylten tillbaka.
Du får nog ta ett snack med din kompis Båvner.

2. Sven - 10 december 2009

Ps vilken bra ide med palatset. Nu har ju alla barn som bor på riddarholmen nära till fritidsaktiviteterna.

3. Samir - 10 december 2009

Bra, då har ju alla barn boende på riddarholmen nära till fritidsaktiviteterna.
Ps. Jävligt tragiskt att badhusföreningen inte ens fick behålla sin neonskylt.ds.

4. Kristina - 10 december 2009

Madeleine, Anna, Erik, Teodor?
Varför svarar ni inte på blogg-frågor?
Varför publiceras inte de inlägg jag tidigare skrivit ang Aspuddsbadet?

5. Kristina - 10 december 2009

Madeleine, Anna, Erik, Teodor?
Varför svarar ni inte på blogg-frågor?
Varför publiceras inte de inlägg jag tidigare skrivit? Kommer detta publiceras?

6. Samir - 10 december 2009

Då har alla barn boende på riddarholmen nära till fritidsaktiviteterna.
Aspuddsungarna blir jätteglad nu när de kan få komma in lite mer till storstan (förlåt -världsstaden menar jag).

7. Lotta - 12 december 2009

Hej Madeleine.
Ett monumentalt centralt storverk. En framsida. Barnkultursatsningar ser jag gärna, och väldigt gärna i mindre skala och även ute i förorterna. På så sätt blir det mer tillgängligt för alla, anser jag, och vi får en levande storstad. Jag har konkreta frågor:
Vilka barn riktas denna verksamhet till, med hänsyn till ekonomiska, geografiska och sociala villkor?
Ungefär hur stor kommer entréavgiften att bli?
Anser du att en ensamstående mamma arbetande inom ett låginkomstyrke boendes i förorten kommer att ha råd att gå dit med sina barn (räkna då in inträde/avgift samt resa med kollektivtrafik)?

annaws - 14 december 2009

Hej Lotta,

Palatsets idé är att rikta sig brett till barn och ungdomar, från små barn till lite äldre, från hela staden. Palatset har en tydlig idé om att bli en mötesplats och ett centrum för barnkultur.

Stockholms stad stödjer Palatset, men det är inte staden som driver det. Vi kommer att ge stöd till detta, precis som vi ger till många andra barnkulturverksamheter. När det gäller deras program, planer på entréavgifter etc, bör du därför kontakta Palatset direkt. Du hittar mer information på http://www.palatset.se.

Hälsningar
Anna
Kultur- och idrottsroteln

8. Micke - 13 december 2009

Hej Madeleine!

Inget bad i Aspudden men klart att våra lysande fotbolls lag (ironi)ska ha egna arenor. Hur motiverar du detta?

Är du medveten om att det finns två lag i Serie A i Italien som delar på EN arena( Inter och Milan). Har det slagit dig att om dessa lag som ändå spelar i världens största ligor kan dela på en arena så kan väl våra stockholms lag som knappt kan slå en kross boll dela på en fotbollsstadion.

Jag vill inte vara med att subventionera dessa arenor. Är det så här du vill bygga en världsstad, genom att bygga stor arenor och riva K-märkta badhus?

Tacksam för ett svar.

Micke

9. Lotta - 16 december 2009

Jag trodde att ni möjligtvis var lite mer insatta, eftersom ni väljer att satsa flera miljoner kronor i denna verksamhet. Jag förutsätter ju att ni politiker har allas goda för ögonen och inte satsar på att stänga medborgare ute. Hur som helst vore det intressant att få veta exakt vilka andra barnkulturverksamheter ni har valt att stödja. Var kan jag läsa om detta?
Nu blir det liv i detta gamla hus, som ju stått tomt i evigheter på så attraktiv mark, och det får bli renoverat med stor omsorg. En del hus har tur…

/Lotta

10. karin aurell - 11 maj 2012

Så det var alltså därför du var så envis med att Aspuddsbadet skulle rivas! Du Madeleine Slöstedt satsade allt på Palatset? Du resonerar som Clark Olofsson ”Kan man inte vara bäst, kan man i alla fall vara bäst på att vara SÄMST”


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: