jump to navigation

Kulturskolan – flera barn men samma avgift 4 december 2009

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags:
trackback

Som jag skrivit om här på bloggen kommer Kulturskolan i Stockholm att få ökade intäktskrav under 2010. Intäkterna kan man öka på olika sätt. Kulturskolan kommer att få ökade intäkter genom att ta betalt för sin verksamhet som sker inom skolans ram. Man kommer också att ta in flera barn i undervisningen.

I ansträngd kommunal ekonomi i ljuset av en världskris måste varje skattekrona användas på det mest effektiva sättet. Att ta betalt för den verksamhet som ligger utanför det egentliga uppdraget att undervisa elever i kulturella färdigheter på deras fritid är ett sådant sätt. Under socialdemokraternas tid erbjöd Kulturskolan denna verksamhet gratis till skolorna.

Under flera år har Kulturnämnden understrukit kravet på att få in flera barn i undervisning vid Kulturskolan. Vi vet att en plats inom Kulturskolan kan kosta nästan dubbelt så mycket som en plats hos andra utövare.  Det borde därför finnas utrymme att bereda flera elever tillfälle till undervisning.

Kulturskolans intäktskrav kommer alltså inte ha mötas med höjda elevavgifter utan med flera elevplatser.

Madeleine

Svd, SR

Kommentarer»

1. Aspuddsbo - 5 december 2009

Kommunens politiker fattar dagligen beslut om en mängd frågor som påverkar ditt vardagsliv, till exempel om ditt barns förskola och skola, hur ditt bostadsområde ska utvecklas eller hur gator, torg och parker ska utformas. Ett sätt att påverka den kommunala verksamheten är att vara med och välja de politiker som styr kommunen.

Det går också att påverka mellan valen. Du kan lämna synpunkter och förslag direkt till den verksamhet det gäller, skicka in medborgarförslag till din stadsdelsnämnd eller kontakta någon av stadens ombudsmän. Du kan alltid lämna synpunkter och förslag anonymt.
Ändar på STOCKHOLM STADS hemsida ”Det går inte att påverka mellan valen”
NI LYSSNAR INTE !!!!!!!!
jag säger bara ASPUDDSBADET!!!!!!!!!!!!!

2. Lennart Bladh - 6 december 2009

Det är just detta med mätbarheten som nu är viktigt. Det häller jag verkligen med om. För skolan, kommunen och riket. Och det kommer att så vara – även efter krisen.

Alla behöver ju inte lika men det något som varit en traditionell tanke i landet ”lagom”.

Kör hårt Madeleine!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: