jump to navigation

Biografägarna måste sluta hota Stockholm filmfestival 19 november 2009

Posted by annaws in Kultur för fler.
Tags: ,
trackback

– Det är oroande att biografägarna försöker stoppa Stockholms filmfestival för att den utvecklar sina former. Biografbranschen måste börja se möjligheterna med teknisk utveckling, istället för att konsekvent motarbeta den. Vi vill se fler biografer i Stockholm, därför måste fler lockas dit. Ny teknik är ett sätt att göra det.

– Att några filmer visas via kabelnätet gör filmen tillgängligare för fler, utan att på något sätt hota biografernas ställning, då det handlar om filmer som inte annars kommer att distribueras i Sverige. Med detta får även de som inte kan ta tunnelbanan till filmfestivalen en chans att vara med om premiärer.

– Biografägarna reagerar instinktivt. De är uppenbarligen så rädda för samhällsutveckling att de inte vågar ta några chanser. Men Filmfestivalen är biografägarnas bästa vän – inte deras fiende.

Det uttalande Madeleine igår med anledning av att Sveriges Biografägareförbund i ett brev till Stockholm International Film Festival hotar med att inte släppa in festivalen i sina biografer för att 10 filmer i år visas via video on demand.

Se exempelvis ABC, DN

Anna

Kommentarer»

No comments yet — be the first.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: