jump to navigation

Hälsobibliotek i Enskede och biblioteksmötesplats i Björkhagen 3 november 2009

Posted by annaws in Mer läsning och bättre bibliotek.
Tags: ,
trackback

En ljudbok på motionscykeln, en hälsosam frukost efter en stunds morgonsimning eller ett pass qigong till poesi. Det kan bli verklighet i det nya hälsobibliotek som ska öppna i Enskede. Enskede bibliotek ska byggas om och i ett samarbete med en simhall och en restaurang, bli ett hälsobibliotek. Målgruppen ska bland annat vara äldre som bor i äldreboendet i samma hus.

I Björkhagen utvecklas ett nytt bibliotekskoncept i samarbete med den lokala föreningen Liblab, som vill utveckla biblioteket till en mötesplats, med aktiviteter och generösa öppettider.

Detta är två delar av den stora satsning på biblioteken som görs i årets budget, i syfte att biblioteken ska ligga där stockholmarna är, vara öppna när stockholmarna vill gå dit och vara moderna, tillgängliga och angelägna.

Läs artikel i Mitti Söderort.

Anna

Kommentarer»

1. Linda - 11 november 2009

Jätteroligt! Jag har länge gått och undrat vad som ska bli av Enskede bibliotek, har nästan varit på väg att anmäla mitt intresse till att dyka in och pigga upp biblioteket, så det ska bli väldigt spännande att se resultatet! Någonting behöver verkligen göras där!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: