jump to navigation

Östermalms IP och Djurgården 2 oktober 2009

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad.
Tags: , ,
trackback

Det är roligt att vi nu kommit igång och börjat utreda möjligheten att bygga en fotbollsarena på Östermalms IP

Stadsledningskontoret har ansvaret för att utreda förutsättningarna för den nya arenan i enlighet med det uppdrag som givits av kommunfullmäktige för att finna arenalösningar för Stockholmslagen.

Stadsledningskontoret har anlitat extern hjälp för att ta fram skisser på en arenabyggnad och Djurgården fotboll bistår aktivt arbetet med synpunkter, önskemål och råd. Samtidigt utreds med stöd av idrottsförvaltningen konsekvenserna av en ny arena för befintlig verksamhet på Östermalms IP.  En dialog med markägaren, Kungl. Djurgårdsförvaltningen för att diskutera placering, gestaltning och utformning planeras till slutet av oktober. Därefter kommer en utredning att kunna presenteras. Det är roligt att arbetet nu kommit igång.

Det är också glädjande att de svenska fotbollsklubbarna tagit ett gemensamt krafttag mot det fotbollsrelaterade våldet de senaste dagarna.

/Madeleine

Kommentarer»

1. Viktor - 2 oktober 2009

Det är roligt att höra att ni satsar på fler och bättre idrottsanläggningar! Med tanke på era avsikter (och den budget som verkar finnas) måste det ju vara ett stort misstag att Aspuddsbadet nu hotas rivas. Det kan ju aldrig vara stadens mening att lägga ner fungerande och älskade idrottsanläggningar i förorten?

2. Petra Ulsén - 19 oktober 2009

Min fråga är enkel:

Vad hände med vallöftet: Politikerna ska ge mark åt Hammarby och Djurgården, klubbarna ska själva finansiera sina arenor?

Nu bygger politikerna en arena vid Globen där Hammarby ska spela som hyresgäst åt AEG (!). Djurgårdens problem är draget i långbänk, min gissning är att politikerna vill tvinga DIF att spela på politikernas arena vid Globen, eller att självdö i Solna.

Kommunism och statligt ägande dödar Stockholmshockeyn/fotbollen.

3. Petra Ulsén - 22 oktober 2009

Ingen politiker som känner sig manad att svara?

4. Erik - 26 oktober 2009

Vi är många som är intresserade av att veta mer om vad som konkret menas med ”att utreda konsekvenserna av en ny arena för befintlig verksamhet på Östermalms IP”
Kommer du, Madeleine, att säkerställa att det även i fortsättningen finns en arena i Stockholm där det går att bedriva skridskoåkning både som motionsform för allmänheten, och på tävlingsnivå ?

5. Nils Larsson - 1 november 2009

Jag instämmer med Erik ovan. Som jag har skrivit i tidigare inlägg på annan plats i den här bloggen, vill jag också gärna veta vad det finns för tankar för skridskon ifall ÖIP bebyggs – både den skridsko som bedrivs i motions- och den i tävlingsform. Är det möjligen en inomhushall som planeras?

6. Petra Ulsén - 16 december 2009

Hur blir det med den där marken som ni lovade DIF? Man skulle kunna tro att ni är ett kommunistiskt parti som bygger en arena för kommunala medel och tvingar dit Djurgårdens IF. Märkligt att ingen känner sig manad att svara på frågor från politikerhåll. Det här är väl fortfarande en blogg?

7. Rudolf med röda mulen - 23 februari 2010

”Det är roligt att vi nu kommit igång och börjat utreda möjligheten att bygga en fotbollsarena på Östermalms IP”.

Jätteskojigt men nu har det gått över fyra månader, som ensam röst känns hela jävla arenasoppan som ett slag i magen. Det finns inte att jag röstar igen, och mina barn skafå lära sig att det inte går att påverka genom nuvarande röstsystem.

Ni är ett skämt, bönder.

8. Mike - 20 april 2010

Ni skulle ha svarat på djurgårdens kalkyler för en månad sedan. Vad händer?

Dessutom, vad menar du med att ni tar fram skisser och att djurgården bistår med synpunkter. Det är ju de som ska bruka och äga arenan, nog ska de besluta hur arenan ska se ut? Bort med fingrarna ur syltburken!

Slutligen: varför har du en blogg när du aldrig svarar på kommentarerna??

Madeleine Sjöstedt - 20 april 2010

Hej Mike
Djurgården har inkommit med skisser etc till Stadshuset. Stadsledningskontoret analyserar såväl ekonomi som juridik och byggnad. Vi har inte bestämt datum för återkoppling, men jag föreställer mig att den kommer att ske snart.
Självklart bestämmer Djurgården hur de vill att arenan ska se ut, men staden har efter fråga från Djurgården, tagit fram (och även betalat för) skisser för den arena som var aktuell vid Storängsbotten.
Kommentarsfunktionen på bloggen är till för att framför synpunkter, men inte nödvändigtvis för att jag eller anställda på roteln ska få sista ordet. Vi svarar så gott vi kan och själv läser jag alla kommentarer.
Hälsningar
Madeleine

9. Möte med Djurgården « Från huvudstad till världsstad - 5 maj 2010

[…] finns här och Radio Stockholm inslag går att lyssna på här. Tidigare bloggposter finns här , här och […]

10. Bernie - 14 juni 2010

Smart drag att ge DIF ett negativt beslut innan semestern och låta stormen blåsa över lagom till valet i september.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: