jump to navigation

NHL kommer till Stockholm för att träffa Madeleine 1 oktober 2009

Posted by Erik in Från huvudstad till världsstad.
Tags:
trackback

Kanske är det inte enda anledningen. Men Madeleine kommer i alla fall att välkomna Detroit Redwings och St. Louis Blues på centralen kl 16.30 i eftermiddag inför premiärmatchen i årets NHL som spelas i Stockholm imorgon.

Stjärnorn i mängder utlovas.

Erik
Läs mer här: Globen, Expressen.

Annonser

Kommentarer»

1. Förbannad - 3 oktober 2009

Jag tittade på Detroit – St Louis på tv igår och vad ser jag på sargen om inte flera stora reklamskyltar som det står STOCKHOLM på. Skyltarna satt bredvid andra reklamskyltar så det var vanliga reklamskyltar.

Här har Djurgården i snart tio års tid blivit omsprunget av varenda bondelag från Linköping till Modo på grund av att andra kommuner stöttar hockeyn mycket mer än Stockholms kommun gör. Andra lag får nya fina arenor nästan gratis, Djurgården spelar i ett över 50 år gammalt ruckel som saknar nästan allt man kan begära av en arena på 2000-talet.

Jag ser inte alla matcher man jag har då aldrig sett någon stor Stockholmsskylt på Djurgårdens matcher (rätta mig om jag har fel). Det går alltså bra att kasta iväg skattepengar på ett NHL-jippo som kommer hit två dagar, men inte på att stötta kommunens enda lag i Sveriges högsta serien.

Mitt meddelande till Stockholms kommun: Vi djurgårdare har förstått att ni skiter fullständigt i om det spelas elithockey i Stockholm eller inte och att ni med gott samvete kan se på när den ena Stockholmsklubben efter den andra går under på grund av att de inte har samma förutsättningar som konkurrenterna ute i landet.

MEN KAN NI SNÄLLA SLUTA FÖRNEDRA OSS DJURGÅRDARE OCH SKATTEBETALARE GENOM ATT MED VÅRA SKATTEPENGAR AKTIVT STÖDJA EN ANNAN HOCKEYLIGA OCH ANDRA LAG I DENNA LIGA?!?!?!?!?!

Erik - 5 oktober 2009

@Förbannad
Det är Djurgården som vill spela i Hovet istället för i Globen. Det var Stockholm som var först med att bygga en ny förstklassig hockeyarena i landet när man byggde Globen i slutet av 80-talet.
Erik

Förbannad - 5 oktober 2009

Sant, Djurgården har frivilligt valt pest (Hovet) istället för kolera (Globen).

Stockholms välvilja, som yttrade sig i en arena som är helt värdelös för evenemang under 8000 åskådare, kostade skjortan för Djurgården och AIK från dag 1 utan att klubbarna fick del av någon av sidointäkterna från arenan, likt nästan alla andra klubbar i Elitserien.

Den totala hyran för Djurgården under 90-talet översteg 100 miljoner kronor.

Varför tror du att landets överlägset största hockeyregion de senaste åren har sett alla småklubbar försvinna från hockeykartan (Väsby, Nacka, Vallentuna etc. etc), fjärdelaget Huddinge åka ur Allsvenskan, tredjelaget Hammarby gå i konkurs, andralaget AIK åka ur Elitserien (och med akuta ekonomiska problem) och Djurgården halka ned från ständiga topplaceringar till botten av serien (dessutom med ekonomiska problem)?

Har länets idioter i någon form av ”perfect storm” hittat till hockeylagens styrelser och genom ren och skär inkompetens kör klubbarna i botten? Eller kan det trots allt vara så, Globen i alla ära, att det skiljer en del mellan förutsättningarna att vara elitlag i hockey mellan Stockholm och landets övriga städer?


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: