jump to navigation

Samlingslokalerna ska få tjäna mer pengar 1 september 2009

Posted by annaws in Okategoriserade.
Tags: ,
trackback

Folkpartiet Stockholms Stadshus

Madeleine Sjöstedt (FP)
kultur- och idrottsborgarråd

Jonas Uebel
pressekreterare
076-12 29 177

Carl Håkan Essmar
Kristinehovs malmgård
070-73 34 412

Madeleine Sjöstedt (FP):

Samlingslokalerna ska få tjäna mer pengar

– Samlingslokalerna i staden måste ges en chans att tjäna pengar. Därför ändrar kulturnämnden nu reglerna så att beroendet av offentliga bidrag kan minska.

Det säger kulturborgarrådet Madeleine Sjöstedt (FP), med anledning av att kulturnämnden har fattat beslut om att förändra reglerna för de föreningar som driver samlingslokaler i Stockholm. I dessa lokaler har så kallade 0-taxeföreningar haft förtur till lokalerna under alla tider utom lördagskvällar, vilket har gjort att många lokaler inte haft möjlighet att hyra ut till fester och andra evenemang som drar in pengar under andra tider. Från och med nu får samlingslokalerna hyra ut till vem de vill hela lördagarna och på fredagskvällarna.

– Samlingslokalerna fyller en viktig funktion för många föreningar i Stockholm. Men de föreningar som driver samlingslokalerna måste ha rimliga förutsättningar att klara sin ekonomi. Genom att de nu får möjlighet att hyra ut lokalerna även på fredagskvällar och hela lördagarna, blir det enklare att stärka de egna intäkterna.

– Under de senaste åren har flera föreningar bett om denna förändring i reglerna och vi går dem gärna till mötes. För att samlingslokalerna ska kunna hålla med lokaler för föreningar, måste de ha möjlighet att dra in pengar. Det ska löna sig att höja sina intäkter, avslutar Madeleine Sjöstedt (FP).

– Det här rättar till ett systemfel, som varken 0-taxeföreningarna eller lokalen har varit förtjänta av. Äntligen får vi möjlighet för att kunna försörja föreningar med lokaler utan att utarma oss själva, säger Carl Håkan Essmar på Kristinehovs malmgård.

Annonser

Kommentarer»

1. lsallander - 4 september 2009

Paul Simon kan inte veta vad hans musik används till, därför säger han nej. Folkpartiet skulle inte bli glada om en massa nynazister tog deras partisymbol och satte på armen, samma sak här detta är säkert ett gott syfte från de letiska men det kan omöjligt Paul Simon veta därför säger han nej i detta fall inget konstigt


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: