jump to navigation

Fortsatt derbydiskussion 12 augusti 2009

Posted by Madeleine Sjöstedt in Från huvudstad till världsstad, Kultur för fler.
Tags: , , , ,
trackback

Kul att så många hittar till bloggen, och att döma av era frågor och inlägg känner ni också att vi lyssnar, vilket vi självklart gör!

Jag tänkte passa på att kommentera lite av det som skrivits.

Det var mindre bråk under matchen än vanligt enligt polisen, men vill man bråka så hittar man sätt att göra det på. Dock vill jag mena att den tidigarelagda matchtiden ledde till synbart fler barnfamiljer. En mer uppblandad fotbollspublik skapar också en trevligare stämning, något som stockholmslagen håller med om.  De låga publiksiffrorna kan nog tillskrivas flera orsaker, såsom semestertider och  tabellplaceringar.

Att lägga högriskmatcher tidigare och på helgerna är också bara en av många åtgärder vi vill se.

Till sist är det alltid polisens uppgift att anhålla de som misshandlar och hotar andra. Från vår sida har vi även försökt att främja den positiva supporterkulturen på dess egna villkor. Bland annat genom att här på bloggen fråga er vad ni tycker.

Madeleine

Kommentarer»

1. Lasse Hedström - 12 augusti 2009

”Vill man bråka så hittar man sätt att göra det på”. Ah, så tidigare argument om att tidiga helgmatcher skulle stoppa bråken har bytts mot att nya speltider skapar lite allmänt odefinierat myspys?

Vad var det då som var ”trevligare stämning”? Vad jag vet var det samma ramsor, samma burop och samma publik-bara många färre.

För det kan ju inte helt enkelt vara så att du varit ute och cyklat tidigare? Om det nu enligt dig går utmärkt att bråka (vilket plötsligt bara polisen och inga ändrade speltider kan stoppa) bara man är tillräckligt målmedveten så kan vi väl hålla oss till de mer publikdragande och atmosfärmässigt överlägsna kvällsmatcherna? Idrottsklubbars ekonomi är nämligen ett gigantiskt mycket större problem än huliganism i det här landet.

2. Lasse Hedström - 13 augusti 2009

Här kommer för övrigt ett lästips till Madeleine, angående ”uppblandad” publik. Hoppas att avslutningen på artikeln kan bidra till att det går upp ett ljus.

3. Garuda - 25 augusti 2009

Det är klart att tidiga matcher är lösningen på hela problemet. Själv är jag en helt annan människa klockan 16 än jag är kl 19. Och så är det säkert för alla andra människor också.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: